Lahek invalidski voziček Freetec

  • Cena: 140 
  • Šifra oglasa: 6697037
  • Objavljen:
  • Do poteka še: do prodaje
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Vrsta ponudbe: Prodam
Lokacija: Podravska, Šentilj v Slovenskih goricah, Šentilj v Slovenskih goricah
Stanje: rabljeno

Več:

Odlično ohranjen, lahek in nadstandarden invalidski voziček nemškega proizvajalca Drive, model "Freetec". Dodatno opremljen z nastavljivim koleščkom kateri služi proti prevrnitvi na hrbet. Invalidski voziček s čvrsto aluminijasto konstrukcijo svetlo sive barve, v kombinaciji s kakovostnim sedežem širine 41cm v črni barvi.
Voziček je enostavno in hitro zložljiv, ter takšen primeren za transport ali optimalno hrambo ob neuporabi (prikazano na zadnji 19. fotografiji tega oglasa).

Kratek opis:
• invalidski voziček s sistemom natične osi za hitro demontažo obeh zadnjih koles s pogonskim obročem,
• z nastavljivim koleščkom proti prevrnitvi kateri je nameščen ob zadnjem levem pogonskem kolesu,
• z dvema nastavljivima obkolenskima zavorama za uporabnika vozička,
• pnevmatike vseh štirih koles so izdelane iz kvalitetne polne gume odporne proti predrtju,
• dodatno ojačane vilice prednjih koles z možnostjo nastavitve pregiba/naklona,
• kolesa z možnostjo nastavitve medosne razdalje,
• krmilna ročaja za spremljevalca sta masivna in ergonomsko oblikovana,
• krmilna ročaja za spremljevalca sta nastavljiva po višini v 4 korakih od 90 do 97,5cm skupaj z višino hrbtnega naslona,
• nastavljiva globina sedeža od 43cm do 50cm globine,
• nastavljiva višina sedeža od 45cm do 50cm višine,
• sedež z možnostjo nastavitve naklona,
• hrbtni naslon podložen s penastim vložkom za več udobja med dolgotrajnejšim sedenjem,
• na zadnji strani pod prevleko hrbtnega naslona se nahaja 5 velcro pasov za nastavitev trdote,
• celoten sedež je izdelan iz kakovostnega materiala, ki je zračen in ognjevarno zaščiten,
• velcro zavihek za preprečevanje prepiha po hrbtu uporabnika vozička,
• več stopenjsko nastavljiva dolžina obeh naslonov rok,
• naslona rok sta dvižna in odmična nazaj za olajšan dostop in transfer iz bočne strani vozička,
• konstrukcija naslonov rok z dodatno jekleno ojačitvijo v jedru za večjo stabilnost,
• naslona nog sta odmična navzven in navznoter pod sedež za neoviran dostop iz prednje strani vozička,
• naslona nog z brezstopenjsko nastavljivo dolžino od 39cm do 48cm in s 5-stopenjskim nastavljivim naklonom črnih platform za stopala od 0° do 32°,
• oba naslona nog sta opremljena s protizdrsnim trakom,
• sedež z integriranima ročajema za lažje zlaganje in prenašanje - ko je voziček zložen,
• na invalidskem vozičku je nameščenih več pasivnih varnostnih odsevnih elementov (kresničk)

Invalidski voziček Freetec ima nameščeni dve nastavljivi obkolenski ročni zavori za svojega uporabnika. Vse štiri pnevmatike invalidskega vozička so izdelane iz polne gume (brez zračnice), ki je odporna na predrtje.

Zadnja dva velika kolesa z aluminijastim pogonskim obročem in alu platišči. Nameščeni pnevmatiki z odličnim profilom in s premerom kolesa 24" sta ozki za minimalno trenje in tako tudi manjši napor pri uporabi, za uporabnika vozička in za njegovega morebitnega spremljevalca.
Ob pritisku na srebrn gumb v sredini natične osi sta oba zadnja kolesa enostavno in hitro snemljiva iz nosilcev koles in konstrukcije vozička.
Nosilca obeh zadnjih koles sta nastavljiva po višini v 4 stopnjah in v sklopu 7cm.
Prednja dva kolesa vrtljiva v polnem krogu in z dimenzijo 200x50mm, za lažje premagovanje arhitektonskih ovir kot so pločniki, neraven teren, poškodbe, vrzeli v vozišču, ip. Oba prednja kolesa sta nastavljiva po višini v 3 stopnjah, ter v sklopu 5cm, z možnostjo nastavitve naklona vilic.
(Zaradi možnosti nastavitve višine vseh štirih koles invalidskega vozička, se lahko temu nastavljata višina in naklon sedeža. Z naklonom sedeža nazaj se njegovemu uporabniku poveča udobje sedenja. Z naklonom naprej pa se olajša nameščanje in vstajanje iz vozička osebam s poškodbami kolka, ip.)

Ob zadnjem levem pogonskem kolesu vozička je nameščen varnostni kolešček proti prevrnitvi kateri je namenjen varovanju uporabnika proti padcu in prevrnitvi nazaj na hrbet. Nastavljiv je v 8 stopnjah višine v sklopu 14cm. Ob spremljevalčevem pritisku z nogo na nosilec vzvoda koleščka pa se olajša privzdig prednjih koles vozička in posledično pripomore pri enostavnejši premostitvi robnikov, pločnikov, ter drugih podobnih ovir.

Posebnost tega modela invalidskega vozička Freetec je njegov hrbtni naslon in nastavljiva višina hrbtnega naslona skupaj s krmilnima ročajema za spremljevalca. Hrbtnemu naslonu se s pomočjo petih integriranih velcro pasov z ježkom lahko nastavlja trdota po celotni površini hrbtnega naslona, ali zgolj na določenih predelih z nastavljanjem posamičnih pasov. Pasovi za nastavitev tdrote se nahajajo pod prevleko na zadnji strani hrbtnega naslona. Višina hrbtnega naslona in obeh krmilnih ročajev je 4-stopenjsko nastavljiva v sklopu 7,5cm.
Invalidskemu vozičku je možno v treh stopnjah nastaviti globino sedeža od 43cm do 50cm globine, ter višino sedeža od 45-50cm.

Celoten sedež vozička je izdelan iz visokokakovostnega, trpežnega in ognjevarnega tekstilnega materiala, ki je zračen. Lahko se ga sname iz vozička, ter opere v pralnem stroju. Hrbtni naslon vozička je debelo podložen s penastim vložkom za več udobja med dolgotrajnejšim sedenjem.
Iz zadnje strani hrbtnega naslona je podaljšano zapiralo z ježkom, katero pripomore pri preprečevanju prepiha po hrbtu uporabnika vozička. Kadar zapiralo ni zaprto pa služi za prost pretoka zraka in zračenje hrbtišča svojega uporabnika. Na obeh straneh sedišča se nahajata ročajna trakova, za lažje zlaganje in prenos vozička kadar je ta zložen.

Naslona za roke sta mehko izdelana, s skupno dolžino 34cm. Obema naslonoma rok se preko stranskega gumba lahko nastavlja dodatna dolžina v več stopnjah in v sklopu dodatnih 11cm. Ob premiku stranske ročice za sproščanje naslonov pa se po sistemu "flip-up" odmakneta nazaj za hrbtni naslon tako, da se uporabnik lažje namesti ali vstane iz bočne strani vozička. Oba naslona sta ob potrebi tudi v celoti odstranljiva iz svojih nosilcev.

Naslona nog sta nastavljiva po dolžini od 39cm do 48cm. Za neoviran dostop iz sprednje strani invalidskega vozička sta odmična navzven in navznoter pod sedež. Obe črni platformi za stopala sta opremljeni s protizdrsnima trakovoma. Trakova razbremenita noge in zagotavljata več počitka, hkrati pa preprečujeta ne želen zdrs nog nazaj za platformama. Možna je tudi nastavitev naklona obeh črnih platform za stopala v petih stopnjah od 0 do 32° naklona. Ob premiku črnega ročaja na vsakem naslonu nog se sprosti zaklep in tako omogoči hitro in enostavno odstranjevanje naslonov iz vozička.

Ostale podrobnosti invalidskega vozička Freetec:
- širina sedeža= 41cm
- globina sedeža (nastavljiva), trenutna globina= 42cm
- višina hrbtnega naslona (nastavljiva), trenutna višina= 44cm
- višina sedeža (nastavljiva), trenutna višina= 48cm
- skupna širina vozička= 59cm
- skupna dolžina vozička= 103cm
- skupna višina vozička (nastavljiva), trenutna višina= 95cm
- skupna teža vozička (z nožniki)= 16,3kg

Več informacij na 040/98-88-78
(možnost dostave po dogovoru)

Preostala aktualna ponudba izdelkov na spodnji povezavi:
https://www.bolha.com/trgovina/medropini

***zaradi trenutnih razmer Medropini s.p. obratuje sicer nemoteno, vendar z ozirom na upoštevanje preventivnih ukrepov, ki omejujejo širjenje virusa Covid-19.***

Lokacija oglasa Lahek invalidski voziček Freetec
Opomba: prikaže se natančna lokacija vašega oglasa