Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • I. vojna. Plaketa, general Rudolf Maister, premera cca 31 cm, obešanka
  • I. vojna. Plaketa, general Rudolf Maister, premera cca 31 cm, obešanka

I. vojna. Plaketa, general Rudolf Maister, premera cca 31 cm, obešanka

Cena
17.900 €
Šifra oglasa: 10856741

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Ljubljana Bežigrad, Bežigrad
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Prva svetovna vojna. Muzejski kos, unikat in prava, prvovrstna rariteta. Čudovit in enkraten muzejski kos in eksponat. Takšna umetnina in starina, ki ima tudi politično in nacionalno vrednost, se ne prodaja vedno. Prodam staro in originalno unikatno plaketo generala Rudolfa Maistra, iz prelomnih oz. iz prevratnih časov, narejeno iz gibsa, prebarvano z zlato barvo, z napisom v naravno postarani rdeči barvi: "Pridi vila, razdrobi okove in vlij v srca mi (nam/os. op.) upe nove! Bohinjska Bistrica 9.12.1915." Premer je cca 31 cm, debelina je cca 2-3 cm. Obešanka za na steno. Zelo lep in zanimiv zgodovinski kos, potreben restavriranja, star preko 107 let. Prava rariteta in zgodovinska vrednost. Ne le kot plaketa, temveč tudi kot duhovno sporočilo Slovencem in slovenski naciji. Kot klic k samostojni in neodvisni državi ter k popolni svobodi slovenske nacije. Dne 9.12.1915 je bil podarjen v Bohinjski Bistrici generalu Rudolfu Maistru ob priliki njegovega vojaškega obiska v Bohinjski Bistrici. Kot klic, insinuacija in pogled v prihodnost. Ta napis je bil duhovna in moralna vzpodbuda ter vodilo k kasnejšim državotvornim dejanjem generala Rudolfa Maistra leta 1918. Klic k ustanovitvi lastne avtonomne in suverene slovenske države, nacionalne države Republike Slovenije, uresničeno 1991 leta, ko smo s puškami in z bajoneti sterali iz Slovenije jugoslovansko sodrgo in okupatorsko in zločinsko srbsko JNA. S tem so se podrle jugoslovanske sanje o veliki srbiji, državi enega, srbsko govorečega naroda in t.i. jugoslovanske kulture, na teritoriju takratne t.i. SFRJ. Slovenska izdajalska genocidna politika, slovenski komunisti in kvizlingi ter slovenski domači izdajalci so pri poskusih uresničitve načrtov velike srbije od leta 1945 pa vse do razpada jugoslavije leta 1991 aktivno sodelovali. Te komuniste, izdajalce in kvizlinge ni vodila slovenska nacionalna zavest, temveč ozki, materialistični parcialni intetesi ter pohlep po oblasti, denarju in po materialnih dobrinah. Slovenci, slovenska nacija in slovenska država jih nista zanimali, razen v toliko, kolikor so ju lahko osebno izkoriščali. Kos, ki se prodaja je preživel 3 vojne: prvo svetovno vojno (od 1914-1918), drugi svetovno vojno (od 1941-1945) in Osvobodilno vojno za Slovenijo leta 1991 (os. op.). Ter seveda tudi vmesni čas: zločinski jugoslovanski režim od leta 1918 do 1991, kraljevino ter titoizem. Ne glede na njeno krhkost, saj je izdelana oz. vlita iz gibsa, je preživela vse zg.navedene sovražne čase uperjene proti Slovencem in proti slovenski naciji, kot tudi vse sovražne politike in sovražne politične in državne tvorbe, ter konkubine in konkubinate, v katere nas je nečastno, brezsramno, vede in zavestno porivala zločinska in izdajalska slovenska liberalna in komunistična liberalna jugoslovanska politika in klika.

Zlati slovenski fantje - sinovi Slovenije: zato so Janša, Bavčar, Krkovič in Kacin največji sinovi slovenskega naroda oz. slovenske nacije, ki so V prvi vrsti najbolj zaslužni za totalni poraz JNA in za osvoboditev Slovenije leta 1991 ter za ustanovitev lastne, svobodne slovenske države, države Republike Slovenije, katerim je potrebno postaviti sredi Ljubljane še za časa njihovega življenja, zlat spomenik. In to v samem centru mesta Ljubljana, na najboljšem in najvarnejšem kraju.

V totalni vojni ali v oboroženih spopadih in pri totalnem porazu zločinske in okupatorske srbske JNA ne bi bilo brez štirih zgoraj navedenih slovenskih zlatih fantov nič, čeprav smo pri osvobajanju sodelovali vsi, saj brez njih in njihovih prehodnih aktivnosti sploh ne bi prišlo do procesov osvobajanja in do totalnega poraza okupatorske in zločinske srbske JNA ter osvoboditve Slivenije.

Torej če leta 1991 (priprave TO na osvoboditev Slovenije so dejansko potekale že od leta 1989) ne bi bilo Janše, Krkoviča, Bavčarja in Kacina, danes ne bi bilo slovenske države, slovenska politika in sodstvo pa bi še vedno lizala srbske ri.ti in se jim uvlačevala v guz.ico. tako tudi slovenske nacionalne Države Republike Slovenije ne bi bilo. Slovenija pa bi bila še naprej izpostavljena jugoslovanski genocidni in uničevalski srbsko-slovenskokvizlinški sovražni in genocidni politiki t. i. jugoslovanarstva ali balkana.

Zato: neskončna hvala vam tovariši Janša, Krkovič, Bavčar in Kacin.

Noben slovenski muzej ne poseduje takšnega/tega eksponata. Zato so ti muzeji zelo osiromašeni.

Kos je potreben manjšega restavriranja. Ta kos imam samo jaz. In zdaj se prodaja. Zato se vam ponuja izredna priložnost za nakup.

Prodam po sistemu videno - kupljeno.

Vse informacije na tel. 041 - 829 - 555; 041 - 575 - 279 ali na 041- 575 - 267.

Zemljevid

zvonar

Oglas je objavljen
28.04.2024. ob 18:39
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
666 -krat

zvonar

Povezani oglasi