Postojanka Planina pod Golico, 678 m2

  • Cena: 200.000 
  • Šifra oglasa: 5646806
  • Objavljen:
  • Do poteka še: do prodaje
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Vrsta cene: Skupna cena
Posredovanje: Prodam
Lokacija: Gorenjska, Jesenice, Planina pod Golico
Vrsta nepremičnine: Hotel
Površina objekta: 678,00
Površina okolice hiše: 1.579,00
Leto izgradnje: 1880
Leto zadnje prenove: 1975
Vrsta gradnje: Obnovljeno
Energetski razred: EI v izdelavi

Več:

POVRŠINA: 1.579 m2 zemljišča, skupaj objektov: 678 m2

OPIS: Vas Planina pod Golico se nahaja na prisojnih pobočjih pod goro Golico v osrčju Karavank le 5 km iz mesta Jesenice in slovi daleč naokoli po narcisah, ki spomladi pobelijo travnike. Vasica nudi prečudovit pogled od Stola pa vse tja do Kepe in Julijcev.

Planinska postojanka in prav tako ostali objekti so bili zgrajeni leta 1880, streha in fasada sta bili obnovljeni leta 1975. Objekt je redno vzdrževan in kasneje dvakrat temeljito prenovljen.

Objekt s prizidkom je zgrajen s klasično alpsko gradnjo z naravnimi materiali. V pritličju je lociran gostinski del s kuhinjo in restavracijo za približno 60 ljudi ter toaletni prostori. V nadstropju je 6 velikih spalnic, ločeni toaletni prostori, umivalnica ter velik osrednji prostor s stopniščem v mansardni del. V mansardi so 3 velike spalnice, dvoje toaletnih prostorov in prostor za posteljnino. Iz osrednjega prostora vodijo stopnice v zgornjo mansardo z dodatnimi ležišči. Kompleks zajema še tri apartmaje in finsko savno.

Planinska postojanka Pri Fencu je dobro obiskana, saj mimo poteka pohodniška pot na Golico in okoliške hribe. Oddaja se tudi za različne priložnosti, in sicer je primerna za različna zimovanja in letovanja otrok, taborjenja, praznovanja in podobno, saj ponuja zaključenim skupinam izvrstne možnosti za preživljanje prostega časa v neokrnjeni naravi, za igro, zabavo; je odlična točka za izlete v okoliške hribe, obiske ekoloških kmetij v okolici, smučanje v Kranjski gori ali na Španovem vrhu, kjer je veliko slovenskih smučarskih reprezentantov delalo svoje prve in tudi kasnejše smučarske korake. V bližini se nahajajo tudi večje turistične točke kot so Bled, Bohinjsko jezero, Kranjska Gora itd.
​​​​​​​
Objekt ima centralni sistem ogrevanja. Vsaka kopalnica ima tudi električni bojler, ki zagotavlja toplo sanitarno vodo.

Spletna povezava:

Spletna povezava

Stik

Metropola IN nepremičnine
Naslov
Vodovodna cesta 109
Mesto in poštna številka
1000 Ljubljana
Regija
Osrednjeslovenska
Slovenija
E-pošta
info@metropola.si
Lokacija oglasa Postojanka Planina pod Golico, 678 m2
Opomba: prikaže se približna lokacija vašega oglasa