Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • Knjiga nova Ovira je pot, avtor: Ryan Holiday
  • Knjiga nova Ovira je pot, avtor: Ryan Holiday
  • Knjiga nova Ovira je pot, avtor: Ryan Holiday

Knjiga nova Ovira je pot, avtor: Ryan Holiday

Cena
17 €
Šifra oglasa: 10647584

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Brezovica pri Ljubljani, Brezovica pri Ljubljani
Stanje
novo

Opis oglasa

Prodam novo knjigo z naslovom Ovira je pot, brezčasna umetnost spreminjanja tegob v zmage, avtor: Ryan Holiday.

V kolikor ne gre za osebni prevzem v moji okolici, kupec plača tudi stroške poštnine in pošiljanja.

Opis:
Prodorni mislec Ryan Holiday, avtor tudi v Sloveniji zelo dobro sprejete knjige Ego je naš sovražnik, nas v svojem pronicljivem delu Ovira je pot, popelje k brezčasni umetnosti spreminjanja naših nezgod, nesreč in tegob v priložnosti in zmage. Pogosto se prehitro predamo, saj bi lahko že z majhno spremembo v svojem pristopu na videz nepremostljivo oviro spremenili v življenjsko priložnost. Holiday, ki je še pred dopolnjenim dvajsetim letom opustil študij, da bi lahko postal vajenec pri piscu vplivnih knjižnih uspešnic Robertu Greenu, kasneje pa je bil svetovalec pri največjih podjetjih na svetu, nas seznani s principi filozofije stoikov, ki jo lahko uporabimo v vsaki situaciji. S tem nam pokaže, da vse tisto, kar nam stoji na naši poti, obenem odpira nekaj novega, kar je pogosto tudi boljše. Če ste pod pritiskom, je morda čas, da pokažete svoj pogum.

​Časovni pritisk, da neko delo dokončate v zastavljenem roku, je obenem tudi priložnost, da pokažete svojo zavzetost. In, kot je ugotovil Ryan Holiday, ko je bil direktor trženja pri modnem tekstilnem podjetju American Apparel: če tvoja blagovna znamka vzbuja kontroverzo, je to tudi potencial, da pridobi na publiciteti in prepoznavnosti. Stoicizem – torej gledanje na stvari, kakršne so – lahko uporabimo pri vsakem problemu, ki ga imamo. To je formula, ki so jo izumili že več kot dva tisoč let nazaj, njegovo učinkovitost pa so od takrat dokazali na mnogih področjih. Od Baracka Obame, ki je moral preseči na videz nepremostljive rasne ovire pri volitvah za predsednika, do izziva pri oblikovanja prvih iPhonov, ki so bili povsem drugačni od prejšnjih telefonov, nam filozofija stoicizma pomaga, da bolje obvladujemo svet okoli sebe.

»Ryan Holiday nas uči, kako iz sebe potegniti najboljše. Večina se nas vse življenje izmika soočanju z neprijetnostmi. Holiday nam razkrije tragično zmoto takega pristopa do življenja in nam v zameno ponudi filozofijo stoikov, katerih brezčasne lekcije nas vodijo stran od strahu, nevšečnosti in ohromelosti, na pot zmagoslavja.« - Sharon Lebell

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
03.04.2024. ob 23:39
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
289 -krat