Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • Knjiga nova Tri gore, avtor: Samael Aun Weor
  • Knjiga nova Tri gore, avtor: Samael Aun Weor

Knjiga nova Tri gore, avtor: Samael Aun Weor

Cena
17 €
Šifra oglasa: 10647712

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Brezovica pri Ljubljani, Brezovica pri Ljubljani
Stanje
novo

Opis oglasa

Prodam novo knjigo Tri gore, avtor: Samael Aun Weor.

V kolikor ne gre za osebni prevzem v moji okolici, kupec plača tudi stroške poštnine in pošiljanja.

Opis:
Samael Aun Weor: TRI GORE …Tisti, ki so že dosegli drugi breg, dobro vedo, kaj je stroga in kruta božja sodba posvetitve … Ločiti se od pošasti s tisoč obrazi, od človeštva, da bi učinkovito pomagali, ni zločin. Imel sem trideset let, ko sem bil podvržen silnim, strahovitim preizkušnjam. Vredno se je potruditi, da opišem, kar sem takrat videl, kar se mi je zgodilo. Bilo je v noči misterija, ko sem v svoji bližini občutil rjovenje orkana. Takrat sem razumel …

Kako samega sem se počutil tisto noč!

Resnično ni vstajenja brez smrti, niti nobene zore v naravi ali v človeku brez predhodnih nočnih temin, žalosti in ohlapnosti, ki povzročijo, da njeno svetlobo še bolj obožujemo. Vsi moji čuti so bili na preizkušnji, mučeni s smrtnimi agonijami, ki so me prisilile vzklikniti: ― Oče moj, če je mogoče, prihrani mi ta kelih, vendar naj bo tvoja volja, ne moja! Ko se je Sonce dvignilo kakor ognjena žoga, ki je izplavala iz viharnega oceana, se je Litelantes prebudila in mi rekla: ― Se spominjaš slavnosti, ki so ti jo pripravili tam zgoraj? Prejel si posvetitev. ― Kako? Toda o čem govoriš? Slavje? Posvetitev? Kakšna? Edino, kar vem, je to, da sem preživel bolj grenko noč od žolča. ― Kaj? je osupla vzkliknila Litelantes. Ali nisi prenesel v svoje fizične možgane nobenih spominov? Se ne spominjaš Velike verige? Si pozabil besede velikega posvečevalca? Vznemirjen ob teh besedah izprašam Litelantes: ― Kaj mi je reklo veliko Bitje? ― Opozorjen si bil, vzklikne dama-adept, da boš od danes naprej imel dvojno odgovornost za nauke, ki jih prinašaš svetu. Poleg tega, reče Litelantes, si bil oblečen v belo platneno tuniko adepta okultnega Bratstva in predan ti je bil plameneči meč …

Ne da bi želeli prizadeti nežno občutenje kogarkoli, moramo poudariti, da častne institucije, ki obstajajo v kulturno-duhovnem okolju moderne dobe, iskreno verjamejo, da poznajo skrivno stezo, vendar je, brez vsakega dvoma, ne poznajo. Dovoljujemo si zelo svečano zatrditi, da ne želimo destruktivno kritizirati; to poudarjamo in očitno je, da ne gre za to. Resnično in zaradi enostavnega globokega spoštovanja do drugih ljudi nikoli ne bi ničesar rekli proti kateri koli mistični instituciji.

Nobenemu človeškemu elementu ne bi smeli očitati ali ga kritizirati, ker ne pozna nečesa, kar mu ni bilo nikoli predstavljeno in razloženo. Skrivna pot ni bila nikoli javno razkrita. S strogo sokratskimi izrazi bi lahko rekli, da mnogi učeni ljudje, ki trdijo, da temeljito poznajo stezo ostrine britve, ne le da je ne poznajo, temveč ne vedo, da je ne poznajo. Ne želimo s prstom pokazati na kakšno duhovno organizacijo in s tem kogar koli prizadeti ali raniti, preprosto bomo rekli, da omenjeni nevedneži ne le da ne vedo, ampak niti ne vedo, da ne vedo. V vseh svetih knjigah davnine je omenjena skrivna pot, govori se o njej, omenjena je v mnogih verzih in vendar je ljudje ne poznajo.

Namen tega dela, ki ga držite v rokah, dragi bralec, je zagotovo razkrivanje, oznanjanje in poučevanje ezoterične steze, ki vodi h končni osvoboditvi. To je še ena knjiga petega evangelija. Goethe, veliki nemški posvečenec, je rekel: Vse teorije so sive in zeleno je edino drevo z zlatimi sadeži, ki je življenje. Zagotovo so transcendentalna doživetja in izkušnje tisto, kar prinašamo v tej novi knjigi; to, kar nam je poznano, kar smo neposredno preizkusili. Nenadomestljivo je narisati zemljevide in načrte poti, natančno nakazati vsak korak, naznaniti in opozoriti na nevarnosti itd.

Pred časom so mi varuhi svetega groba rekli: – Vemo, da odhajate, toda preden ga zapustite, morate človeštvu predati načrte poti in jih opisati s svojimi besedami. Odgovoril sem: – To bom storil. Tedaj sem se svečano zavezal napisati to knjigo.

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
03.04.2024. ob 23:42
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
83 -krat