Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • GRENKA SOL, ORGANSKA, NAJVIŠJE KVALITETE
  • GRENKA SOL, ORGANSKA, NAJVIŠJE KVALITETE
  • GRENKA SOL, ORGANSKA, NAJVIŠJE KVALITETE
  • GRENKA SOL, ORGANSKA, NAJVIŠJE KVALITETE
  • GRENKA SOL, ORGANSKA, NAJVIŠJE KVALITETE

GRENKA SOL, ORGANSKA, NAJVIŠJE KVALITETE

Cena
4,50 €
Šifra oglasa: 353303

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Goriška, Nova Gorica, Nova Gorica
Stanje
novo

Opis oglasa

Ostaja mi večja količina te soli.

Cena:
1-2 kg = 5,9 eur/kg
3-8 kg = 4,9 eur/kg
9+ kg = 4,5 eur/kg

Poštnina za navadni paket: 1--9 kg=4 eur; če plačate na moj TRR, drugače so cene kar višje, ker je potrebno poslati priporočeno plus odkupnina. Poštnina z odkupnino stane nekje 6 do 8 eur.

Prevzem osebno v Gorici, občasno sem pa tudi v Ljubljani (1x na mesec recimo).

OPIS
Ta grenka sol (ang. Epsom salt, nem. Bittersalz), ki je kemično magnezijev sulfat heptahidrat (MgSO4x7H2O), je farmacevtske čistosti, 100% organskega izvora, podlega najstrožjim nemškim standardom (DIN EN ISO 9001 : 2008) in je primerna tudi za uživanje, saj ustreza tudi FCC Food Grade prehranskim standardom, seveda v majhnih odmerkih. Navodila za uporabo spodaj. Tehnična analiza na sliki pod tekstom.


HRAMBA
Sol hranite v zaprti stekleni posodi ali hermetično zaprti vrečki, ker je zelo higroskopična. Če se navzame vlage sicer ni nič narobe, ampak ni več sipka, temveč postane grudičasta ali celo zbita in je z njo težje rokovati.


25 NAČINOV UPORABE:

GRENKA SOL ZA ZDRAVJE

1. Kot odvajalno sredstvo, zmešajte 1 do 2 čajni žlički v kozarcu mlačne vode in popijte, najbolje na tešče. Otroci do 12. leta naj dozo prepolovijo.

2. Za čiščenje jeter. Preberite postopek na https://www.teta-pehta.com/ciscenje-jeter-grenka-sol/

3. Kot kopel. Pomaga pri proizvodnji serotonina, botruje zato k boljšemu spancu in zmanjšanemu nivoju stresa. Zmanjšuje stopnjo zakisanosti telesa in vnetnih procesov ter blagodejno deluje na sklepe. Je odlično sredstvo proti različnim bolečinam v praktično vseh delih telesa (boleč hrbet...), saj vpliva na sproščanje mišic, hkrati pa dviguje imunski sistem s povečevanjem števila belih krvničk, krvnih obrambnih celic. Za kopel dodamo približno pol kilograma soli v toplo kopel in se namakajmo 40 minut. Prvih približno dvajset minut bo raztopina večinoma vlekla toksine iz telesa, v drugih dvajsetih minutah se bosta skozi kožo izdatneje absorbirala magnezij in žveplo. Kopeli lahko dodamo nekaj kapljic eteričnega olja (evkaliptus, cedra...) ali/nekaj sode bikarbone. Kopel z grenko soljo povečuje učinek insulina.

4. Kot klistir. V 2 litra prekuhane ali filtrirane vode dodajte 2 žlici soli, počakate, da se raztopi in ob aplikaciji poskusite ležati na desnem boku, lahko pa tudi na hrbtu ali na trebuhu, kar vam je najlažje. Zadržite v sebi cca 20 minut, se ob tem masirate po trebuhu v smeri urinega kazalca in izločite. Odlično deluje kot sredstvo za razstrupljanje organizma, kot podpora postom. Lahko pa najprej od celotne količine odvzamete 5 dcl vode, jo zavrete, dodate 3 stisnjene stroke česna, pustite stati 15 minut, prefiltrirate in dodate preostali vodi, v kateri ste že raztopili 2 žlici grenke soli. V slednjem primeru deluje tudi kot odlično sredstvo proti črevesnim parazitom.

GRENKA SOL ZA NEGO TELESA

5. Kot piling za nego telesa. Ko ste pod tušem ali v kadi, zmešajte pest soli z nekaj vode ali olivnega olja in vtrite s krožnimi gibi v mokro kožo po celem telesu. Po možnosti pustite na koži nekaj minut. Temeljito sperite. Piling odstrani odmrlo povrhnjico in kožo zmehča.

6. Za čiščenje in hkratni piling kože obraza. Zmešajte pol žličke soli s svojo redno čistilno kremo. Nežno vmasirajte v kožo in sperite s hladno vodo. Lahko pa zmešate enako kot pri negi telesa zgolj z malo vode ali/in oljćnega olja in s to mešanico zmasiaret obraz s krožnimi gibi.

7. Za odstranjevanje ogrcev. Dodajte žličko grenke soli in 3 kapljice joda v pol decilitra vroče vode. To mešanico nanesite na ogrce s koščkom vate.

8. Za odstranitev neprijetnega vonja nog, utrujene noge in splošno zdravje stopal. Zmešajte pol skodelice Epsom soli (100-150 g) v lavor s toplo vodo in namakajte noge 15 - 30 minut. Na ta način odstranite neprijeten vonj, blažite boleče noge in zmehčate kožo na stopalih.

9. Za bujne lase, zmešajte enaka dela vašega regeneratorja in soli ter malce segrejte v posodi na majhnem ognju ali v vroči vodni kopeli. Še toplo mešanico nanesite na lase in pustite delovati 20 minut. Temeljito sperite. Volumen vaših las bo večji.

10. Za blažitev sončnih opeklin. Zaradi antiinflamatornih lastnosti grenka sol zelo dobro deluje tudi pri od sonca opečeni koži. Zmešajte 2 jušni žlici z 2-2,5 dcl vode, počakajte, da se sol raztopi (uporabite toplo vodo, če želite, da se prej raztopi), prelijte v pršilko in ohlajeno (najbolje da date v hladilnik) popršite po prizadetih delih telesa.

11. Za razstrupljanje las. Zaradi uporabe kozmetike, ki ni naravna, se v laseh in lasišču nabere ogromno kemije, ki vpliva na lasno strukturo, stanje lasišča in splošno zdravje. 150 g soli in 1,5 dcl limonovega soka (stisnemo limone) raztopimo v 2 litrih vode in pustimo stati 24 ur. Umijemo lase s to raztopino in pustimo stati 20 minut. Speremo.

12. Za umivanje rok zmešajte sol z oljem za nego dojenčkov ali olivnim oljem in ga v steklenički hranimo ob umivalniku. Približno pet žlic soli na en deciliter olja.

GRENKA SOL V GOSPODINJSTVU

13. Za čiste in bleščeče ploščice v kopalnici zmešajte enake dele soli in detergenta za pomivanje posode. Uporabite kot sredstvo za čiščenje ploščic.

14. Za odstranjevanje ostankov detergenta na bobnu v pralnih strojih vsujte 200-250 g (odvisno od velikosti bobna in količne ostankov) v predalček za glavno pranje in nastavite na cikel s temperaturo 90 C. Lahko dodate pol litra alkoholnega kisa direktno v boben (sol v predalček za detergent) in izklopite stroj za eno uro, ko se vanj natoči prva voda, da odstranite še ostanke vodnega kamna - namesto Calgona :).

15. V akvarijih se lahko uporablja tudi kot gnojilo za rastline, za povečevanje trdote vode, kot pomoč pri prebavi, predvsem pri zaprtosti pri ribah (zaradi prenajedanja ali hrane s premalo vlakninami), pomoč pri raznih boleznih in notranjih zajedalcih. Pazite na to, ali je akvarij s slano ali sladko vodo. Več na:
https://www.cuteness.com/article/use-epsom-salts-fish-aquariums
https://www.thesprucepets.com/using-salt-in-a-freshwater-aquarium-1378797


GRENKA SOL NA VRTU IN ZA SOBNE RASTLINE

16. Pognojimo svoje sobne rastline! Večina rastlin potrebuje hranilne snovi, kot sta magnezij in žveplo, da ostanejo v dobri kondiciji. Grenka sol pripomore tudi, da so primarna hranila (dušik, fosfor, kalij) učinkovitejša. Ščepec soli enkrat na dva tedna potresemo med rastlinami in s tem negujemo svoje sobne rastline.

17. Če se grenka sol doda tlom, zagotavlja ključne hranilne snovi, ki pomagajo preprečiti porumenelost listov in izgubo zelene barve (magnezij je bistven element v molekuli klorofila) pri rastlinah. Dodamo približno pol jušne žlice soli na liter vode in razpršimo na travniku, da bo naša trava vedno zelena in zdrava. Enkrat mesečno.

18. Enako kot pri travi velja za vse druge rastline na vrtu, ki ne bodo več rumenele, listi se ne bodo zvijali in odpadali, ampak bodo živahne zelene barve, plodovi večji in okusnejši. Dve žlički dodamo litru vode in zalijemo ali še bolje poškropimo rastline s to raztopino enkrat na dva do štiri tedne. Večja drevesa zalijemo, manjša drevesa, grme in druge rastline poškropimo.

19. Paradižniki in paprike imajo dvakrat večjo potrebo po magneziju kot druga zelenjava. Pomanjkanje magnezija se kaže v počasnejši rasti, manjših plodovih, orumenelih in odpadlih listih. Eno jedilno žlico soli raztopite v enem litru vode. Poškropite in/ali zalijete na približno dva do tri tedne. Rastline bodo bujnejše, plodovi večji in okusnejši. Za eno rastlino potrebujete cca 50-100 g soli na sezono, odvisno od velikosti in pogostosti škropljenja, 5-10 škropljenj.

20. Na vsak grm vrtnic potresemo jeseni, preden odpadejo listi, in spomladi, preden odženejo popki, 5-10 žlic soli (odvisno od velikosti grma). V času cvetenja jih škropimo z enakim razmerjem kot pri travi (17), na vsaka dva tedna. Cvetovi bodo bujnejši in bolj dišeči.

21. Deluje tudi kot insekticid, tako se na travniku in v vašem vrtu varno in naravno znebite rastlinskih škodljivcev. Razmerje voda/sol enako kot pri rastlina pod toćko 18.

22. Za boljšo kalitev semen dodajte sol zemlji (potresete), teden ali dva pred setvijo, lahko pa posejete in zalijete semena prvič z raztopino v razmerju kot pri travi (17).

23. Pri presajanju ali sajenju rastlin na vrt ali v večji lonec potopite za 10 minut korenine v raztopino kot pri travi ali pa date žličko soli v sadilno jamico in jo prekrijete s tanko plastjo zemlje, da korenine niso v neposrednem stiku s soljo. Pomaga pri celjenju poškodovanih korenin, zmanjšuje šok in povečuje uspešnosti sajenja oziroma presajanja.

24. Proti polžem posujte sol po in v bližini polžjih poti.

25. Za odstranjevanje štorov zvrtajte v štor luknje globine minimalno 10 cm, premera vsaj 1 cm, v razmaku 10-30 cm. Napolnite jih s soljo do 1 cm pod vrhom in dolijte vodo do vrha. Opravila se lotite v suhem vremenu, saj bi dež spral sol iz lukenj. Če je vreme zelo vroče, dolijte vodo še enkrat ali dvakrat, potem ko ta izhlapi. Štor razpade v štirih do osmih tednih, odvisno od velikosti in količine soli, seveda moramo na koncu malo pomagati s sekiro, krampom, motiko... Globlje luknje, gostejše luknje, več soli, vsi ti parametri pomenijo hitrejše delovanje.



Poznate še kak način? Pišite mi in ga bom dodal.

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
22.07.2022. ob 11:29
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
8828 -krat