Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • Felsner J.: Pettau und seine Umgebung (1895) – Ptuj
  • Felsner J.: Pettau und seine Umgebung (1895) – Ptuj
  • Felsner J.: Pettau und seine Umgebung (1895) – Ptuj
  • Felsner J.: Pettau und seine Umgebung (1895) – Ptuj

Felsner J.: Pettau und seine Umgebung (1895) – Ptuj

Cena
175 €
Šifra oglasa: 10391516

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Ljubljana Vič Rudnik, Vič - Dolgi most
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Prvi ptujski turistični vodnik.

Felsnerjev vodnik seznanja bralce z zgodovino mesta in njegovimi kulturnimi spomeniki (grad, dominikanski samostan, proštijska cerkev sv. Jurija, Orfejev spomenik, minoritska cerkev in samostan sv. Petra in Pavla, kapucinski samostan, mestna hiša, gledališče idr.), s trgovsko in gostinsko ponudbo mesta ter z njegovo lego, podnebjem in možnostmi za prijetno preživljanje prostega časa. Obiskovalce je vabilo kar štirideset gostiln, hotelov in kavarn, mnoge trgovine z raznoliko ponudbo, lepo urejene sprehajalne poti, Ljudski vrt z ribnikom, mestni park ob Dravi ter mestno kopališče z zdravilnimi kopelmi za lajšanje različnih zdravstvenih težav.

V vodniku so predstavljene tudi znamenitosti ptujske okolice: gradovi Vurberk, Turnišče, Ravno polje, Dornava, Borl, Rače, Muretinci, Ormož, romarska cerkev na Ptujski Gori, križniška komenda v Veliki Nedelji, cerkev svete Barbare v Cirkulanah idr. Omenjene so tudi številne možnosti za izlete v Haloze, na Donačko goro, v Krapinske Toplice, Trakoščan itd. Na koncu knjige so tudi podatki o mestni upravi, različnih uradih, zdravstvenih in šolskih ustanovah, denarnih zavodih in društvih.

Knjiga je opremljena z ilustracijami slikarja Aloisa Kasimirja. V knjigi objavljene risbe so kasneje uporabili tudi za tiskanje razglednic.


157 str., pril., mehka obnovljena vezava, obnovljene platnice, dodana nova spojna lista. Znotraj odlično ohranjena.
Restavriran izvod v odličnem stanju.
Redkost.

Zemljevid

Oglas je objavljen
05.05.2024. ob 20:20
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
199 -krat