Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • VALILNA JAJCA KOKOŠI   AUROKANA
  • VALILNA JAJCA KOKOŠI   AUROKANA
  • VALILNA JAJCA KOKOŠI   AUROKANA
  • VALILNA JAJCA KOKOŠI   AUROKANA

VALILNA JAJCA KOKOŠI AUROKANA

Cena
2 €
Šifra oglasa: 9450199

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Podravska, Pesnica pri Mariboru, Slatenik

Opis oglasa

Prodam jajca kokoši pasme Aurokana piščančki ,zelo lepi,

Razmnoževanje kokoši Araucana
Znano je, da je razmnoževanje kokoši Araucana težavno, ker pri tej pasmi ni zadnjice. Ta fizična anomalija petelinu ne omogoča popolnega parjenja s samico in zato zmanjšuje možnosti za dobro oploditev. Zato je kokoš Araucana redka. Poleg tega gre za kokoš, ki ima gen (zaradi česar ima na glavi glavo), ki lahko privede do smrti zarodka.
Ta kokoš na leto znese od 140 do 170 jajčec, ki jih inkubira 21 dni, zaradi česar je dobra plast in tudi odlična mama.
Povprečna višinaTeža: 1,6 kg do 2,5 kgPričakovana življenjska doba: 12 do 15 letObdobje brejosti: 21 dni
Izvor in značilnosti kokoši Araucana
Kokoš Araucana je doma v Južni Ameriki, še posebej iz Čila, kjer so jo konec 19. stoletja vzredili Indijanci, imenovani "Araucans", po kateri je ta kokoš dobila tudi ime. Izvira iz kokoši Collonca in Queteros.

Glavna značilnost kokoši Araucana je zaradi enega od njenih genov, zaradi katerega ta odlaga zelo odporna jajčeca, katerih lupina ima posebnost modro-zelene barve. Njihova nenavadna barva izvira iz pigmenta v njihovi žolči, imenovanega "oocianin". Ta jajca imajo sloves, da ne vsebujejo (ali zelo malo) holesterola.

Kokoš Araucana je srednje velika in ima zaobljeno telo, pokrito z zabuhlim perjem, bolj poudarjeno na straneh glave, ki tvori nekakšno čelo. Ima tudi poševen hrbet, kar mu daje še posebej eleganten in dirljiv videz. Njene svetle oči so rdeče ali oranžne in ta kokoš ima na glavi grb, ki spominja na orehovo jedro. Po drugi strani pa nima bodic (nekakšnega mesnatega zavihka kože, ki visi okoli kljuna), za razliko od večine drugih kokoši.

Tudi kokoš Araucana ima posebnost, da ji ni zagotovljen krč, kot večina njenih sorodnikov, in zato nima repa. Obstaja več sort, ki se razlikujejo po barvi, od bele do črne, vključno z modro, pšenico ali celo lososom.

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
06.07.2023. ob 12:25
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
1360 -krat