• Dežele na koncu sveta - Aleksander Zalar
  • Ne zamudite priložnosti

Dežele na koncu sveta - Aleksander Zalar

Cena
6 €
Šifra oglasa: 9569599

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Savinjska, Celje, Celje
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Prodam knjigo - potopis z naslovom Dežele na koncu sveta, avtor je Aleksander Zalar. Knjiga je kot nova, ima 185 strani, je mehke vezave, izdana je bila leta 1992 pri založbi Amalietti.

Knjiga Dežele na koncu sveta je zanimiv in nadvse berliv potopis, ki predstavlja dežele z vseh petih celin, ki jih je na svojih potovanjih obiskal Aleksander Zalar.
Avtor Aleksander Zalar, pravnik roj. 1935 leta, je dobitnik Prešernove nagrade in je vrsto let delal tudi v turizmu, kar mu omoča, da tuje turistične ponudbe ne ocenjuje le z očmi in izkušnjami potrošnika, temveč tudi turističnega delavca.

V knjigi avtor opiše Ladakh (Indija) kamnito pokrajino 3500 m visoko, prepleteno z budističnimi samostani, Srinagar (Indija) na meji Pakistana, Chichen Itzo (Mehika), sredi Yucatanskih goščav, Palenque majevsko starodavno mesto, opiše poganske obrede v chamulski cerkvi v Mehiki, komaj odkrita plemena Višavja v Papui Novi Gvineji, ki so še v kameni dobi, Maore, ki žive v Novi Zelandiji, Novoletno praznovanje na Japonskem, Indijsko Goo, kjer mladina išče samo sebe, Maldivske otoke rajske lepote, Zlati trikotnik, kjer je doma opij na tromeji Tajske, Burme in Laosa, nacionalne parke Kenije, poganske novoletne običaje na plaži Cocabana v Riu (Brazilija), Sigeryo z levjo pečino in Širilanško stvarnost in drugo.
V knjigi je zbranih več kot 20 let svetovnih potovanj na 185. straneh knjige v trdi vezavi z okoli 100 avtorskih fotografijami.
Razkošno opremljen potopis odlikuje avtorjev bistri in lahkotni pripovedni stil, ki je tudi svojevrstni priročnik popotništva.

Informacije na telefon: 041/971-800, prevzem v Celju, pošljem tudi po pošti (poštnino plača kupec).

Zemljevid

l-b44

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3211 Škofja vas, Savinjska, Slovenija
Oglas je objavljen
03.05.2024. ob 18:09
Do poteka še
Oglas je prikazan
182 -krat

l-b44

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3211 Škofja vas, Savinjska, Slovenija