Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • *Prenovljena izdaja NI NEMOGOČIH POTI - Tomaž Humar - NOVO

*Prenovljena izdaja NI NEMOGOČIH POTI - Tomaž Humar - NOVO

Cena
95 €
Šifra oglasa: 2075892

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Ljubljana Center, Center
Stanje
novo

Opis oglasa

Prodam popolnoma NOVO čudovito knjigo NI NEMOGOČIH POTI, avtobiografijo svetovno znanega alpinista, slovenske legende Tomaža Humarja - v prenovljeni izdaji.

Leta 2001, po zmagovitem vzponu na Daulaghiri in katastrofalnem padcu z domače strehe, zaradi katerega so mu zdravniki napovedovali, da ne bo nikoli več hodil, je svetovno znani alpinist opisal najpomembnejše vzpone svoje kariere. Skozi sočno in neposredno pripoved vam postreže vpogled v življenje enega najboljših alpinistov našega časa. Pričujoča, dopolnjena izdaja, poleg številnih, bogatih in prekrasnih fotografij, prinaša tudi pregled pomembnejših Humarjevih vzponov od leta 2002 dalje ter novi besedili Humarjevih prijateljev in plezalskih kolegov Carlosa Carsolia in Reinholda Messnerja.

Trda vezava, vrhunski papir. Odlična priložnost za prekrasno darilo!

"Tomaževe misli so name naredile močan vtis ... v mojih očeh zagotovo ena najboljših alpinističnih knjig, ki sem jih prebral."
- Franci Pavšer

"Pokojni Tomaž Humar se je z zlatimi črkami zapisal v svetovno zgodovino alpinizma."
- Boštjan Tušek

Odlomek:
"Dežuje cel dan. Bil pri tibetanski družini. Oče 50 let, hčer 20 let, otrok 3 leta. Črna kuhinja. Skromnost. ZA nagrado nosil v dežju otroka. IME mu je MIMGMAR tako kot meni. Rodil se je v torek. dostojanstvo. mir v duši. veliko srce. SREČEN SPET DOMA. SPET JAZ. Langtang 3340 m, jutri grem pogledat bazo 4200 m.
Čez nekaj časa spoznaš rahlo razliko med držanjem za roke in oklepanjem duše. Spoznaš, da ljubezen ne pomeni odpiranja in da družba ne pomeni varnosti. Spoznavati začenjaš, da poljubi niso pogodbe in darila niso obljube. Priznavati začenjaš svoje poraze z dvignjeno glavo in odprtimi očmi, s pokončno držo odraslega, ne s potrtostjo otroka. Naučiš se graditi vse svoje poti danes, ker so jutrišnja tla preveč negotova za načrtovanje. Čez čas spoznaš, da te celo sonce opeče, če se mu predolgo izpostavljaš. Zato zasadi svoj vrt in okrasi svojo dušo, namesto da čakaš, da ti nekdo drug prinese rože. In nauči se, da resnično lahko zdržiš … Da si resnično močan in da si resnično vreden."

Cena: 95 eur

Kontakt: 041 23 40 62 (Florena - Ljubljana)

Vabljeni tudi k ogledu ostalih ponudb. Kot ponavadi, pri nakupu več izdelkov iz prodajnega albuma, dobite popust!

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
12.01.2022. ob 04:51
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
1056 -krat