• Možnost B
  • Ne zamudite priložnosti

Možnost B

Cena
10 €
Šifra oglasa: 11544640

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Ljubljana Center, Center
Stanje
novo

Opis oglasa

SHERYL SANDBERG , ADAM GRANT
Možnost B: kako se spoprimemo s stisko in se pod pritiskom ne stremo, temveč v sebi odkrijemo moč in življenjsko rast

Knjiga je nova, nikoli prebrana

****************************************************************************************

Vsakomur kdaj zmanjka tal pod nogami
»Otroka sta dan za dnem jokala in kričala. V premorih, ko sta bila tiho, sem ju s tesnobo opazovala in čakala, kdaj bosta spet potrebovala tolažbo. Ves preostali čas, ki mi je bil na voljo, sem jokala in kričala jaz – večinoma v sebi, včasih tudi na glas. Bila sem v »praznini«, v neskončni puščavi, ki zapolni srce in pljuča in ti komaj dovoli razmišljati, celo dihati.«
Enajst let po poroki je Sheryl Sandberg z možem odšla na prijateljevo praznovanje rojstnega dne v Mehiki. Desetletna hči in sedemletni sin sta ostala doma pri starih starših. Sandbergova je šla plavat, mož pa se je odpravil v telovadnico. Ko se kar ni vrnil, ga je šla iskat in ga našla v telovadnici ob trenažerju na tleh. Znašla se je v hudi življenjski preizkušnji, na katero ni bila pripravljena. Otrokoma je morala povedati, da je njun oče umrl.

Vsi živimo obliko možnosti B. Ta knjiga vam jo pomagala odkriti!
Sandbergova je bila sprva prepričana, da otroka in ona nikoli več ne bodo res srečni. Toda kot je zapisala v knjigi Možnost B: »Vsi doživljamo izgube: lahko ostanemo brez službe, brez ljubezni, brez svojcev. Ne sprašujmo se, ali se nam bodo takšne stvari dogajale. Bodo se, in z njimi se bomo morali spoprijeti.« Ugotovila je, da je spopadanje z bridkostjo podobno pridobivanju kondicije: bolj ko telovadiš, hitreje se ti po naporu umiri srčni utrip. In včasih med posebno naporno vajo v sebi odkriješ moč, ki se je sploh nisi zavedal. Prožnost, sposobnost obvladovanja življenjskih preizkušenj, namreč ni nespremenljiva, ampak je kot mišica, ki jo lahko okrepimo.

Konkretna orodja, s katerimi prebrodite stisko
Sandbergovi je na pomoč priskočil prijatelj in psiholog Adam Grant. Pretresljiva in ganljiva osebna izpoved o bolečini in izgubi je v knjigi Možnost B prepletena s konkretnimi orodji in nasveti, kako življenjske udarce omiliti in jih prebroditi ter poiskati možnost B. Avtorja raziščeta psihološko plat okrevanja in načine, da si vrnemo samozavest in znova odkrijemo veselje do življenja. Spregovorita, kako pomagati trpečim prijateljem in kako sprejeti pomoč, ko tragedijo doživimo sami. Razpravljata o tem, kako vzgojiti čustveno prožne in močne otroke, zgraditi trdožive skupnosti in podjetja in kako znova ljubiti.

Knjiga, ki odmeva v medijih in med ljudmi
O knjigi Možnost B so se takoj po izidu razpisali vsi vodilni ameriški časopisi in revije (New York Times Book Review, Elle, USA Today, The Economist, The Harvard Business Review, People Magazine, Financial Times, Redbook, Glamour, Forbes, The Oprah Magazine, USA Today, Washington Post ...) Zavihtela se je na vrh lestvice uspešnic New York Timesa in bila izbrana za najboljšo knjigo leta 2017 knjigarn Barnes&Noble in Amazon. Prevedena je v 24 jezikov.

Zemljevid

brina_05

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  Osrednjeslovenska, Slovenija
Oglas je objavljen
06.05.2024. ob 20:51
Do poteka še
Oglas je prikazan
148 -krat

brina_05

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  Osrednjeslovenska, Slovenija