YORKSHIRE TERIER - YORKI (mladički)

  • Cena: 1.200 
  • Šifra oglasa: 6736193
  • Objavljen:
  • Do poteka še:
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Vrsta ponudbe: Prodam
Lokacija: Savinjska, Celje, Celje
Številka mikročipa: 705091000038547

Več:

SMO VZREDITELJI PASME COLOUR YORKSHIRE TERRIER, KI PA PRI SLOVENSKI KINOLOŠKI ZVEZI NI PRIZNANA!

Iz zadnjega legla so na voljo trije fantje in ena punčka. En fant je v barvi OCEAN PEARL, ostali so klasične barve.

VSI SO POTOMCI BARVNIH YORKSHIRSKIH TERIERJEV. ( COLOR YORKSHIRE TERRIER )

Mama je ČOKO YORKSHIRE TERIER — 2600g
Oče je BIEWER YORKSHIRE TERIER —1900g

Cena mladičkov :
- STANDARDNA BARVA SAMČEK 1200€
- STANDARDNA BARVA SAMIČKA 1300€
- OCEAN PEARL BARVA 1300€

SPLETNA STRAN: Eterrastone.com

Več o teh barvnih zakladnih najdete na tej povezavi.
https://www.facebook.com/groups/739764090311449/permalink/741506963470495/

~ GOJITEV PRIJAVLJENA PRI VURS - u - po novem - UVHVVR ( Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin)
~ OPRAVLJENA IMAMO STROKOVNA USPOSABLJANJA ZA OSKRBNIKE HIŠNIH ŽIVALI po potrjenem programu Uprave RS za varno veterinarstvo in varstvo rastlin

PROSIMO, DA SI POLEG SPODNJIH VRSTIC PREBERETE TUDI FACEBOOK IN OSTALA DRUŽABNA OMREŽJA.
ZDI SE NAM POŠTENO, DA SI PRAVOČASNO SAMI USTVARITE SLIKO TUDI NA PODLAGI TEGA, KAR O NAS GOVORIJO TISTI, KI SMO JIM TRN V PETI.

MLADIČKI SO PRI NAS DELEŽNI NAJVEČJE MOŽNE POZORNOSTI IN PREPRIČANI SMO, DA SI TO ZASLUŽIJO TUDI PRI NOVIH LASTNIKIH.

OD BODOČIH LASTNIKOV PRIČAKUJEMO :
1.) da se bodo pred posvojitvijo našega mladiča informirali o pasmi yorkshire terier in življenju s psom nasploh (prehrana, nega, vzgoja)

2.) da si bodo za prve dni mladičevega bivanja v njihovem domu uredili dopust in psa pa ne bodo puščali v varstvo tretjim osebam.

3.) da svoje otroke naučijo skrbnega ravnanja z živalmi - PES NI IGRAČA!

4.) da poskrbijo za toplo in varno okolje v katerem bo bival pes

5.) da preprečijo psu dostop do hrane, ki je zanj neprimerna ali celo strupena - ksilitol, avokado, makadamija... in strupenih hrastlin - difenbahija...,

6.) da preprečijo psu dostop do nevarnih tekočin, predmetov ( čistila, strupi, nevarne igrače, ostre in krhke kosti...,)

7.) da preprečijo mladiču plezanje po stopnicah, sedežni, stolih in drugih stvareh kjer obstaja možnost, da se žival poškoduje

8.) da omogočijo mladičku stalen dostop do vode, in bivanje v toplem okolju

9.) da se držijo naslednjih datumov cepljenj pri veterinarju, ter da omogočaju psu veterinarsko oskrbo v primeru bolezni in poškodb

10.) da premorejo obilico srčnosti, ljubezni, predanosti in potrpljenja, saj posvojitev psa ni vedno samo z rožicami poslana, temveč terja od novega lastnika tudi dosti odrekanja, prilagajanja in njegovega časa, ter nenazadnje tudi denarja

V CENO MLADIČKA JE VŠTETO:

- CEPLJENJA PROTI PASJI KUGI, PARVOVIROZI, LEPTOSPIROZI, NALEZLJIVEMU HEPATITISU IN KUŽNEMU KAŠLJU

- VETERINARSKA MULTI BOOST TEKOČINA z veliko vsebnostjo aminokislin, betaglukanov, vitaminov in mineralov, ki služi, kot podpora imunskem odzivu ob cepljenjih in lažji adaptaciji v nov dom, saj je takrat imunski sistem mladička še posebej na preizkušnji.

- PRO IN PREBIOTIČNA PASTA, kot podpora prebavi in imunskem sistemu mladička

- VETERINARSKI PREGLED

- REDNO TRETIRANJE PROTI NOTRANJIM PARAZITOM POD KONTROLO VETERINARJA ( Drontal puppy, Zantel, Dehinel plus....,)

- STRONGHOLD SPOT ON, KI POKRIVA TAKO NOTRANJE, KOT TUDI ZUNANJE ZAJEDALCE( bolhe, mikrofilarija, pršice, garje, črevesni nematodi)

- ČIP

- POTNI LIST

- VPIS V REGISTER PSOV REPUBLIKE SLOVENIJE

- IZPIS IZ REGISTRA PSOV RS, KI SLUŽI, KOT DOKAZILO ZA IZVOR MLADIČEVIH PREDNIKOV

- STROŠKI NEGE, VZREJE IN SOCIALIZACIJE MLADIČKA TER STARŠEV ( ultrazvok, pregledi..., )

- PAKET HRANE ZA V NOV DOM (mehka hrana, briketirana hrana - starter in nadaljevalna...,)

- ODEJICA , KI JO JE IMEL MLADIČEK ŽE V LEGLU IN IMA VONJ PO MAMI

- NARAVNI ŠAMPON PRILAGOJEN PASJIM
MLADIČEM ( brez parabenov, silikonov in konzervansov)

- HLADNO STISKANO LOSOSOVO OLJE (vir kvalitetnih maščobnih kislin in vitaminov topnih v maščobah)

- IGRAČKE

- PLENIČNE PODLOGE

- GLAVNIK

- PISNA NAVODILA NOVEMU LASTNIKU GLEDE
NADALJNE NEGE IN PREHRANE V NOVEM DOMU VKLJUČNO Z RECEPTI ZA PRIPRAVO DOMAČE HRANE

- POGODBA IN POTRDILO O PLAČILU STROŠKOV NEGE IN VZREJE MLADIČA

- IZJAVA O SPREMEMBI LASTNIŠTVA MED VZREDITELJEM IN NOVIM LASTNIKOM


~ NAŠI ODRASLI BARVNI YORKSHIRSKI TERIERJI - STARŠI MLADIČKOV IMAJO TUJE DOKUMENTE ( NEMČIJA, ČEŠKA, RUSIJA, SLOVAŠKA) , KI JIH SLOVENSKA KINOLOŠKA ZVEZA NE PRIZNAVA, ZATO JIH TUDI NE MOREMO PRIJAVITI PRI SLOVENSKI KINOLOŠKI ZVEZI.( PRIJAVLJENI SO V SLOVENSKI REGISTER PSOV !!! )

~ KLJUB VSEM TEM PREPREKAM SMO SE ODLOČILI, DA ŽELIMO PONESTI DOBER GLAS O TEH BARVNIH TERIERČKIH TUDI PRI NAS, ZATO SMO SVOJO GOJITEV, KOT ENI REDKIH VZREDITELJEV PRIJAVILI NA VURSU.

~ TO POMENI, DA SO NAŠI PSI IN NJIHOVI MLADIČKI PODVRŽENI ŠE VEČJI SLEDLJIVOSTI, KONTROLI IN VETERINARSKIM PREGLEDOM, KOT BI BILI SICER.

~ KER BARVNI YORKIJI NISO PRIZNANI S STRANI SLOVENSKE KINOLOŠKE ZVEZE POMENI, DA NJIHOVI MLADIČKI SKOTENI PRI NAS NIMAJO RODOVNIKOV, SO PA ZARADI NATANČNE SLEDLJIVOSTI VPISANI V SLOVENSKI REGISTER PSOV, POD PASMO YORKSHIRSKI TERIER.

~ TAKO STARŠI, KOT TUDI NJIHOVI MLADIČKI IMAJO UREJENE VETERINARSKE PREGLEDE, PAPIROLOGIJO, SLEDLJIVOST IN VPIS V SLOVENSKI REGISTER PSOV, ČIP, POTNI LIST, CEPLJENJA, DEHELMINTIZACIJO...,

~ POREKLO VSAKEGA MLADIČKA JE RAZVIDNO V IZPISU IZ CENTRALNEGA REGISTRA PSOV RS., KI SPREMLJA MLADIČEVO DOKUMENTACIJO.

~ VSE TO NAŠTETO VELJA TUDI ZA KLASIČNE YORKIJE, KI SO SE SKOTILI PRI NAS, SAJ SO LE TI POTOMCI BARVNIH YORKIJEV - V LEGLIH BARVNIH YORKIJEV SE POGOSTO SKOTIJO TUDI YORKIJI KLASIČNE BARVE, SAJ JE LE TA BARVA TUDI V LEGLIH BARVNIH YORKIJEV DOMINANTNA

~ OGLED PRI NAS DOMA

~ PRED VSTOPOM V PROSTOR IMAMO RAZKUŽEVALNO BARIERO ZA OBUTEV IN RAZKUŽILO ZA ROKE

~ OGLED POMENI RESNIČNO SAMO OGLED ( KUŽKE LAHKO POBOŽATE RAZKUŽENIMI ROKAMI, NE DOVOLIMO PA DVIGOVANJA)
Upam, da tukaj ne bo nobene zamire. Pri nas imamo veliko živali ( papige, podgane, dihurja, osla, Maine coon..., ), zato je razumljivo, da imamo pogoste obiske tudi družin z otroki. Živali so naše veselje in naša ljubezen in so namenjene izključno za naše hišne ljubljenčke in ne za to, da animirajo občinstvo. Vsi, ki nas poznajo to vedo. To velja tudi za pse.

Nismo prišli lahko do te odločitve, vendar so bile povod za to omejitev nekatere družine, kjer starši resnično niso znali ali pa zmogli razložiti kako se ravna z živalmi.

Primer - ko je bila družina pri nas na obisku je njihovi hčerki padel mladič iz rok. Potem se je družina poslovila ( prišli so samo na ogled ), mladič je pri nas ponoči padel v nezavest in končal pri veterinarju zaradi pretresa možganov.

Še en primer - pogosto imamo občutek, da je nekdo, ki je prišel k nam že bil prej drugje na ogledu kakšnega drugega psa. Takšne to tudi vprašamo predno prestopijo prag naše hiše.
K nam je prišla neko popoldne družina, ki je zatrdila, da so prišli naravnost k nam in, da prej niso bili na ogledu nobenega drugega psa. No, po polurnem pogovoru so se zagovorili, da so bili zjutraj že na ogledu dveh drugih pasjih legel. In to se jim je zareklo po tem, ko so že prebožali in precarkljali vse naše mladičke.

Verjemite med živalmi ( tudi med psi ) kroži veliko bolezni za katere so mladički zelo dojemljivi. Naši psi so sicer cepljeni proti vsem smrtnim kužnim boleznim, pa vendar obstaja še kar nekaj bolezni, ki sicer res niso smrtne, so pa nadležne... Takšne so naprimer canin corona virus, pasji herpes, pasji nahod, mikrosporija...,

NEKAJ BESED O ŽIVLJENJSKEM SLOGU NAŠE DRUŽINE, KATERE DEL SO TUDI PSI IN DRUGE ŽIVALI
Naši prvi yorkiji, ki so nam delali družbo so bili in so še klasični standardni yorkiji, se jim pa počasi pridružujejo malo drugačni nestandardni BARVNI YORKIJI.

Kužke hranimo s kvalitetno briketirano hrano, ki jo kombiniramo z zanje primernimi doma pripravljenimi obroki.

Obožujejo jajčka, na hitro pokuhano pusto meso, fermentirane mlečne izdelke, kuhano zelenjavo, redno jim dodajamo lososovo olje, skuto, sir...., in še bi se kaj našlo. Izbira hrane za pse je zelo pestra, pozorni smo samo na hrano ki je za pse škodljiva in je ne smejo zaužiti ( ČOKOLADA, KSILITOL, RIBJE KOSTI..., ).
Včasih dobijo tudi kaj od surovega mesa, ki je preverjene kvalitete ali pa hladno stiskane pelete, ki poleg surovega mesa vsebujejo še zelenjavo, sadje, zelišča.....,.

Mladičke navajamo, da opravljajo potrebo na plenično podlogo, če je vreme lepo pa tudi zunaj.

Pred nekaj leti je bila naša družina vključno s psi mestna, potem pa smo se nekega dne brez velikega premišljevanja preselili na deželo in kaj kmalu so se psim pridružile še druge živali.
Zunaj so osel Muri in pasemska perutnina, v hiši pa skupaj s psi in nami sobiva kar nekaj papig, dihur in podganica.

Kužke že od vsega začetka navajamo na strpnost do drugih živali in mislim, da nam to kar lepo uspeva.

Pri nas ste vedno dobrodošli, da si lahko ogledate našo živalsko druščino. Je pa za nas na prvem mestu zdravje in dobrobit živali, zato smo se odločili, da pri obiskih upoštevamo določene omejitve:

- mladičke si lahko v živo ogledate šele, ko dopolnijo najmanj tri tedne, vendar z njimi ne dovolimo rokovanja.

- prosimo Vas, da vaše kužke pustite doma.
Odrasli psi so lahko kljub zdravemu izgledu samo prenašalci raznih povzročiteljev bolezni, kateri so lahko za mladičke, ki še nimajo razvitega imunskega sistema usodni.

- prosimo, da omejite svoj obisk pri nas na največ pol ure ( lahko pridete tudi večkrat), saj imajo kužki svoj dnevni bioritem spanja, igranja in hranjenja.

- do vseh obiskov se pri nas obnašamo, kot da so (ste) že bili prej na ogledu kakšnih drugih kužkov, zato prosimo da to razumete.
Med živalmi kroži veliko povzročiteljev bolezni na katere so odrasli zdravi psi odporni, kar pa ne velja za mladičke, ki še nimajo razvitega imunskega sistema.
Zato previdnost ni odveč!

Tako, kot se v zadnjih mesecih ljudje bojijo človeških virusov ( korona, gripa..,) se mi bojimo pasjih ( parvoviroza, leptospiroza, canin coronavirus, pasja kuga, kužni kašelj, canin herpes virus, hepatitis..., ) Za večino teh bolezni so naši odrasli psi cepljeni. Rizična skupina so samo mladiči, saj ti še nimajo razvitega imunskega sistema in pa breje psičke za katere je lahko usoden že čisto navaden pasji herpes virus, ki lahko povzroči odmiranje zarodkov že v maternici, ali pa v prvih treh tednih po kotitvi, če herpes virus mama prenese na novo skotene mladiče.

Mladički lahko po zakonu zapustijo svojo mamo, ko dopolnijo DVA MESECA.

Pogosto se zgodi, da se v leglu normalno velikih yorkijev skoti kakšen posebno majhen. Eni bi rekli temu MINI YORKI. Kot mladički potrebujejo takšni majhni palčki dosti več pozornosti in nege.
MINI YORKI NI URADNO PRIZNANA PASMA.

Mladički so pred odhodom v nov dom veterinarsko pregledani, cepljeni in čipirani ter vpisani v register psov RS. Razgliščujemo jih redno po programu.

Zanje želimo da najdejo dom s skrbnimi, odgovornimi in ljubečimi lastniki, ki se med drugim tudi zavedajo, da pes ni igrača.

Starše z otroki naprošamo, da prevzamejo odgovornost za oskrbo kužka na svoja ramena in da poučijo svoje otroke pravilnega ravnanja z živaljo.

Naši mladički niso namenjeni, da postanejo igračke za majhne otroke, pa tudi ne statusni simboli, ki se postavijo v kot, ko se jih naveličamo. Swarovski ovratnice, dizajnerska oblačilca in pregrešno draga oprema niso nadomestilo za ljubezen in čas, ki ju kuža potrebuje.

Smo iz Celja. Za vse informacije smo vam na voljo vsak dan na številki 070 286 309.
Obiski v popoldanskem času ali po dogovoru.

NEKAJ BESED O BARVNIH JORKIJIH..... ( seveda samo za tiste, ki jih to zanima :)
Barvni yorkiji so na žalost še vedno tabu tema, kljub dejstvu, da niso nekaj novega. To potrjujejo tudi zapisi, da so bili le ti v leglih navadnih yorkijev občasno zabeleženi že od leta 1800 naprej, vendar pa širši javnosti niso bili nikoli predstavljeni.

Standard, ki je bil sprejet za pasmo yorkshire terrier je priznaval samo klasično varianto ( blue & tan black & tan in pogojno tudi black & red).
Standard, ki ne priznava barvnih yorkijev je bil sprejet pred več, kot sto leti in po večini držav ( tudi v Sloveniji) velja še danes. So pa vseeno med temi državami tudi svetle izjeme, ki barvne yorkije priznavajo (Amerika, Nemčija, Rusija)
Ravno zaradi standarda, ki so se ga nekateri striktno držali, se je začel že od uradnega priznanja pasme yorkshire terrier naprej izvajati nad barvastimi yorkiji genocid, saj noben priznan vzreditelj ni želel v leglu mladička, ki ni po standardu.

Dokazano je, da so se tudi v leglih priznanih vzrediteljev, ki so vzrejali standardne yorkije občasno rojevali barvni mladički.
Najbolj žalostno je, da so se jih sramovali.
Bilo jim je nerodno priznati, da se to dogaja ravno njim.

Kako je človek kruto bitje dokazuje to, da so se vzreditelji takšnih mladičkov hoteli odkrižati na različne možne načine, najbolj pogosto pa so jih ubili že takoj po rojstvu, da ni bilo dokazov.

Vsi vzreditelji pa le niso bili tako kruti, saj so za utajo mladičev našli bolj humane načine.
Največkrat so jih na skrivaj prodali ali podarili pod pogojem, da novi lastniki ne priznajo izvora svojega barvnega yorkija.

S takšnimi dejanji so vzreditelji reševali svoj ugled, da so lahko še naprej sledili nehumanemu standardu, ki ni priznaval barvnih yorkijev.
Kljub temu, pa so njihovi standardni yorkiji v svojem DNK še vedno nosili recesivne gene za obarvanost.

Recesivni geni lahko ostanejo skriti več generacij, izrazijo pa se lahko le če prideta skupaj dva osebka, ki sta nosilca recesivni genov.
To v praksi pomeni slednje - če se sparita skupaj dva yorkija klasične barve in sta oba nosilca recesivnih genov za obarvanost lahko pričakujemo:
~ 25% potomcev tradicionalne barve, vendar ti ne bodo nosilci recesivnega gena
~ 50% potomcev tradicionalne barve in bodo nosilci recesivnega gena
~ 25% barvnih potomcev

BARVNI YORKIJI NISO MUTANTI, SO PA PLOD MUTACIJE YORKIJI V VZORCU MERLE ALI GEPARD

Ljubitelji barvnih yorkijev se lahko zahvalimo razvoju znanosti in uvajanju DNK testiranj v kinologijo.
V zadnjih dvajsetih letih pa so se končno pričeli zbirati tudi ljubitelji barvnih yorkijev tako v Ameriki, kot tudi v Evropi.

V Ameriki so leta 2000 naredili DNK raziskavo v 42-tih naključno izbranih leglih barvastih yorkijev in pri vseh je bilo dokazano, da so pravi predstavniki pasme yorkshire terier.

V približno istem času pa sta se v Evropi trudila za priznanje barvastih yorkijev zakonca Biewer. Seveda sta tudi ona dva dokazala isto.

Sedaj je že nekaj časa tudi znanstveno dokazano, da so barvasti yorkiji čisto pravi yorkiji.

V tujini (Nemčija, Amerika) se lastniki teh kužkov zbirajo v klube (IHR, IBP,....., ), kjer so pričeli z njihovo evidenco in jih vodijo pod svojimi klubskimi rodovniki, hkrati pa delajo na tem, da se barvni yorkiji uradno priznajo.

Obstaja mnogo barv yorkijev. Najbolj pogoste so:
~ YORKSHIRE TERRIER BLACK AND TAN
~ YORKSHIRE TERRIER BLUE AND TAN
~ GOLD DUST YORKSHIRE TERRIER
~ BIRO YORKSHIRE TERRIER
~ BIEWER YORKSHIRE TERRIER
~ OCEAN PEARL YORKSHIRE TERRIER
~ CHOCO YORKSHIRE TERRIER ( dark chocolate, chocolate, capucino chocolate...,)
~ MERLE YORKSHIRE TERRIER (merle ni ravno barva, je mutacija, ki se lahko pojavi pri katerikoli barvi in pri katerikoli pasmi.
Pri merle vzorcu se pogosto pojavljajo modre oči, ki naredijo yorkije še bolj fascinantne.
Lahko je modro samo eno oko ali pa sta modri obe očesi.
Lahko pa so modre samo določene točke v očesu. To imenujemo blue daimond point.

Barva, velikost, teža, oblika, konstrukcija…, se lahko podeduje po obeh starših, največkrat pa se zgodi, da mladički podedujejo gene po dedkih, babicah, ter pradedih in prababicah.
Dokazano je da sega dedovanje tudi do šest generacij nazaj.
Pogosto pa se zgodi, da lahko mladički podedujejo lastnosti tudi za več, kot deset generacij. To imenujemo genski preskok.

Takšen primer je na primer yorki, ki mu tudi, kot odraslemu hrbet ne posivi, glava in noge pa še vedno ostanejo rjavordečkaste. Po domače povedano - takšen yorki tudi z leti ne posivi tako, kot njegovi pasemski vrstniki. Značilnost takšne dlake je v večini primerov njena počasnejša rast in pa tudi njena končna dolžina, ki ne doseže takšne dolžine, kot pri klasični blue & tan varianti. Je pa vsekakor nega yorkija, ki ostane črnorjave barve dosti lažja, izgled mladička pa ohrani do pozne starosti.
Velja tudi povedati, da je to primer genskega preskoka, saj so bili še stoletja nazaj prvinski yorkiji ravno takšni brez kakršnih koli sledi svilnate dlake, saj bi jih le ta samo ovirala pri njihovi prvotni nalogi in ta je bila, da so kot delovni psi služili pri lovu na miši podgane, kune in dihurje…,od tod tudi njihova značilna bojevitost in želja po delu.
Ker pa so pasme samo plod človeške selekcije, je na srečo tako, da tudi tukaj ni vse samo črno in belo.
Saj veste človek dela po svoje, narava pa po svoje. Kljub selekciji psov, ki jo določamo ljudje bo narava vedno poskrbela, da je vse tako, kot mora biti.
Na takšen način nastajajo vedno nove in nove barvne kombinacije hkrati pa se s tem povečuje genetska pestrost znotraj pasme.

Prav tako sta pri tej pasmi neke vrste tabu tema tudi velikost in teža.

Stoletja nazaj so terierje ( kar yorkiji so) na otoku delili enostavno na dolgonoge in kratkonoge, za vse pa je bilo skupno, da so bili to delovni psi. Veliki terierji so bili lovci na velike živali, majhni pa na majhne, kot so miši in podgane, ki so prebivale po rudnikih in hišah - tudi gosposkih. No, v slednjih pa so živele tudi dame, ki so si želele ne samo delovnega psa, pač pa tudi kužka za carkljanje.

S selekcijo majhnih terierjev s čim bolj mehko in svilnato dlako je začenjal nastajati yorki, kot ga poznamo sedaj.

Obstajajo sicer domneve, da bi naj že pred več, kot sto leti v pasmo vključili tudi druge terierske in neterierske pasme ( maltežan - svilnata dlaka), vendar je tukaj zelo veliko nejasnosti, tako kar se tiče velikosti in teže, pa tudi barve in konstrukcije telesa.

Vsekakor je za delo bolj praktičen pes z grobo in krajšo dlako, ter robustnim telesom, za carkljanje v naročju pa je bolj prijeten yorki z mehkejšo dlako in nežnejšo konstrukcijo telesa, če je le ta čim manjši, pa še toliko bolje :).

Tukaj moramo biti zelo pazljivi, saj vzreja premajhnih yorkijev ni niti zdrava, niti etična, vzreja premajnih samičk pa je lahko tudi mučenje.
PASMA MINI YORKI NE OBSTAJA!

Pogojno priznava pasmo mini yorkshire terier samo Rusija (vzreja samčkov, ki niso lažji od 1,2 kg, pod pogojem, da je samička večja od samčka od samčka.

Eni klubi imajo samo povprečje teže za pasmo yorkshire terier, ki bi naj bila 3,2 kg.

Drugi klubi pa standard tolmačijo malo bolj na široko in sicer:
~ povprečna teža: 3,2 kg (od 1,2kg do 7kg)
~ najmanjša priporočena teža pri samčku za vzrejo: 1,2kg
~ najmanjša dovoljena teža pri samički za vzrejo: 2,1kg
~ največja priporočena teža pri samčku je 3.2 kg, pri samički pa je lahko tudi do 5 kg, ali pa celo do sedem kg.

Ponosni smo, da imamo v lasti kar nekaj odraslih yorkijev z NEMŠKIMI IHR DOKUMENTI v različnih barvnih kombinacijah:
~ LILI AMBER STAR - 2,2kg (merle yorkshire terrier)
~ EDY YANE'S WONDERFUL DREAM - 1,7kg (biewer yorkshire terrier)
~VIDO KATE DE MARCO 2.6kg (merle yorkshire terrier)
~ HAPPY JANE'S WONDERFUL DREAM 2,1kg (choco yorkshire terrier)

PASMA COLOUR ( BARVNI) YORKSHIRE TERIER V SLOVENIJI NI PRIZNANA, ZATO MLADIČKI NIMAJO SLOVENSKIH RODOVNIKOV!
IMAJO PA VSO ZGORAJ NAŠTETO DOKUMENTACIJO ( VPIS V SLO. REGISTER, VETERINARSKI PREGLEDI, CEPLJENJE, SLEDLJIVOST PREDNIKOV IN STARŠEV....)

Predenj se odločite imeti psa, se predhodno doma dobro pogovorite in pretehtajte vse dobre in tudi slabe strani lastništva živali.

Premislite tako o predvidenih stroških za nakup hrane, veterinarske preventive, kozmetike... , kot tudi o nepredvidenih stroških, ki lahko doletijo lastnika živali.

Lastništvo živali je odgovornost, ki prinese s sabo poleg lepih stvari veliko kompromisov in odrekanj, ki so na koncu poplačana z neizmerno hvaležnostjo in ljubeznijo kakršno lahko pozna samo tisti, ki svoj dom deli s psom.

070 286 309 Celje

Lokacija oglasa YORKSHIRE TERIER - YORKI (mladički)
Opomba: prikaže se natančna lokacija vašega oglasa