• Razglednica - foto - BURT LANCASTER
  • Ne zamudite priložnosti

Razglednica - foto - BURT LANCASTER

Cena
6 €
Šifra oglasa: 5475484

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Savinjska, Celje, Celje
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Burton Stephen Lancaster (2. november 1913 - 20. oktober 1994) je bil ameriški igralec in producent. Sprva znan po igranju žilavih fantov z nežnim srcem, je v 45-letni karieri v filmu in kasneje na televiziji dosegel uspeh z bolj zapletenimi in zahtevnejšimi vlogami. Štirikrat je bil nominiran za oskarja za najboljšega igralca (enkrat je zmagal), prejel pa je tudi dve nagradi BAFTA in eno nagrado zlati globus za glavnega igralca.
Lancaster je v tridesetih nastopal kot cirkuški akrobat. Potem ko je služil v drugi svetovni vojni , je 32-letni Lancaster dobil vlogo v broadwayski predstavi in ​​opozoril hollywoodskega agenta.
Njegova prebojna vloga je bil film Noir The Killers leta 1946 ob Avi Gardner . Kritičen uspeh je sprožil njuno kariero.
Leta 1953 je Lancaster igral nedovoljeno ljubimko Deborah Kerr v vojaški drami Od tu do večnosti . Kot zmagovalec blaga je prejel osem oskarjev, vključno z najboljšim filmom, in nominiran za najboljšega igralca za Lancaster. Leta 1956 je igral v filmu The Rainmaker , s Katharine Hepburn si je prislužil nominacijo za najboljšega igralca za zlati globus in v Gunfightu na OK Corral leta 1957 s pogostim soigralcem Kirkom Douglasom .
V petdesetih letih je bilo njegovo produkcijsko podjetje Hecht-Hill-Lancaster zelo uspešno, Lancaster je igral v filmih, kot so: Trapeze leta 1956, razbijanje blagajn, v katerem je uporabljal svoje akrobatske sposobnosti; Sladki vonj uspeha (1957), temna drama, ki danes velja za klasiko; Run Silent, Run Deep (1958), podmorska drama iz 2. svetovne vojne s Clarkom Gableom ; in Ločene tabele (1958), dramska postavitev za hotel, ki je prejela sedem nominacij za oskarja.
V zgodnjih šestdesetih letih je Lancaster igral v vrsti kritično uspešnih filmov, vsak v zelo različnih vlogah. Igranje karizmatičnega biblijskega prevaranta v Elmerju Gantryju leta 1960 mu je prineslo oskarja in zlati globus za najboljšega igralca. Leta 1961 je igral nacističnega vojnega zločinca v celovečernem filmu, sodbi za vojne zločine, Sodba v Nürnbergu .
Leta 1962 je v filmu Birdman of Alcatraz igral zapornika za ptice in si prislužil nagrado BAFTA za najboljšega tujega igralca in tretjo nominacijo za oskarja. Leta 1963 je Lancaster odpotoval v Italijo, kjer je kot italijanski princ igral v epski drami Leopard . Leta 1964 je igral ameriškega generala letalstva, ki v nasprotju s polkovnikom, ki ga igra Kirk Douglas, poskuša v sedmih dneh maja strmoglaviti predsednika . Potem je leta 1966 igral strokovnjaka za eksplozive na zahodu The Professionals .
Leta 1970 je Lancaster nastopil v drami letališča v blagajni, ki se je začela v blagajni . Leta 1980 je doživel oživitev kariere s kriminalno-romantično družbo Atlantic City , zmagal na BAFTA za najboljšega igralca in prispel v četrto nominacijo za oskarja. Od poznih sedemdesetih let je nastopal tudi v televizijskih mini serijah, vključno z nagrajenimi Ločeni, a enaki s Sidneyjem Poitierjem .
Igral je še v poznih 70-ih, dokler ga leta 1990 možganska kap ni prisilila k upokojitvi; štiri leta kasneje je umrl zaradi srčnega napada. Njegova zadnja filmska vloga je bila v nominaciji za oskarja Polje sanj .
Ameriški filmski inštitut uvršča Lancaster kot # 19 izmed največjih moških zvezd klasične hollywoodske kinematografije.

Poštnino plača poštnino.

Zemljevid

elf11

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3000 Celje, Savinjska, Slovenija
Oglas je objavljen
01.06.2024. ob 14:02
Do poteka še
Oglas je prikazan
327 -krat

elf11

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3000 Celje, Savinjska, Slovenija