Visoka modularna rolator hodulja, s centralno zavoro

  • Cena: 120 
  • Šifra oglasa: 7108273
  • Objavljen:
  • Do poteka še: do prodaje
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Vrsta ponudbe: Prodam
Lokacija: Podravska, Šentilj v Slovenskih goricah, Šentilj v Slovenskih goricah
Stanje: rabljeno

Več:

Lepo ohranjena, zložljiva, lahka (12kg) in posebna visoka dvofunkcijska štiri kolesna rolator hodulja - sprehajalnik, z mehko oblazinjenima in nastavljivima podpornikoma za podlaket, ter s centralnim zavornim sistemom. Rolator priznanega norveškega proizvajalca Topro, model "Atlas".
Nudi možnost dvodelne prilagoditve na spreminjajoče se potrebe svojega uporabnika. Lahko se namreč uporablja kot visok artritis rolator s podpornikoma za podlaket, po odstranitvi poviševalnega modula in premestitvi krmilnih ročajev pa se spremeni v standarden rolator s prostornim sedežem. Njegov okvir je izdelan iz lahke nerjaveče konstrukcije - cevni aluminijast okvir s poliestrsko prevleko v svetlo modri barvi.

Visok rolator je posebno zasnovan za uporabnike, ki se morajo spopadati z dodatno zapletenostjo pri hoji, zaradi pojava revmatizma, artritisa ali okrevanja po kapi. Je posebna hodulja, ki svojemu uporabniku omogoča, da se lahko z rokami preko podpornikov za podlaket opre s svojo težo, ter oprime krmilnih ročajev. Čvrsta konstrukcija okvirja poskrbi za visoko stabilnost pri uporabi in varnost pred prevrnitvijo. Njena oblika z različnimi možnostmi nastavitev podpornikov za podlaket pa vzpodbuja pravilno držo, ter optimalno ravnovesje uporabnikovega telesa med hojo.

Nad svojo nosilno konstrukcijo ima nameščena dva edinstvena, prostorna in zelo udobno oblazinjena podpornika za podlaket, ki sta skupaj s krmilnima ročajema brezstopenjsko nastavljiva po višini od 100 do 120cm od nivoja tal. Za pritrditev na točno določeno višino, se s posamičnima vijakoma čvrsto privijeta. Vijaka se nahajata pod vsakim nosilnim drogom.
Oba krmilna ročaja pa sta brezstopenjsko nastavljiva še po dolžini in imata možnost nastavitve od 15 do 35cm odmika vsakega ročaja od oblazinjene podpore za podlaket. Hodulja svojemu uporabniku omogoča, da se s svojima rokama na mehko oblazinjeni podpori za podlaket opre s težo svojega trupa, ter se oprime krmilnih ročajev na prednji strani. Krmilna ročaja hodulje črne barve sta proti zdrsno izdelana in nameščena na nosilcih tik pod vsako od dveh podpor za podlaket roke. Ročaja se ob sprostitvi posamičnih vijakov na straneh nastavljiva tudi v druge pozicije in po nagibu, torej po lateralnem zamiku (bolj narazen, ali bolj skupaj).

Dodatna posebnost modela Atlas Topro je njen edinstven centralni zavorni sistem kateri je zelo primeren za uporabnike z omejeno sposobnostjo uporabe ene od rok - ob stisku ene od zavronih ročic ta hkrati sproži obe zavori na obeh zadnjih kolesih.
Zraven vsake zavorne ročice pa se nahaja še druga ročica katera ob premiku sproži funkcijo parkirne zavore (zaklep obeh zadnjih koles).
Na vsaki strani pod sedežem se nahajata vmesnika katera sta povezana v centralni zavorni sistem, na vsakem vmesniku je nameščen šesterokotni nastavek, s katerim se regulira moč prijema zavor glede na nastavitev višine krmilnih ročajev. Zavorna kabla sta nemoteče speljana tesno ob okvirju rolatorja in tako ohranjata elegantno obliko pripomočka, sočasno pa uporabnika ne ovirata pri njegovi uporabi.

Konstrukcija rolatorja je postavljena na štiri velika (200x35mm) izdelana iz kakovostne poliuretanske gume brez zračnice, ki so odporna proti predrtju in ne puščajo sledi na talnih oblogah. Prednji kolesi se zavrtita okoli svoje osi v polnem 360° krogu, zadnji dve kolesi sta s fiksno pozicijo v ravnem položaju. Zaradi majhnega obračalnega kroga je namenjena za terapevtsko uporabo v notranjih prostorih. Zaradi velikih koles izdelanih iz polne gume in nameščenim zavornim sistemom pa je primerna za uporabo tudi zunaj na prostem.

Na rolatorju se med obema nosilcema podpornikov z ročajema nahaja zelo prostoren sedež za sedenje in počitek v črni barvi. Snemljiva košara z ročajem pa je nameščena tik pod sedežem in je zato povsem nemoteča pri uporabi rolatorja.
Rolator je enostavno zložljiv za lažji transport ali za optimalno hrambo ob neuporabi.

Ostale podrobnosti rolatorja:
- skupna širina rolatorja= 67cm
- skupna dolžina= 75cm
- skupna višina= od 90cm
- višina pozicije sedeža= 61cm
- razdalja med zadnjima kolesoma= 45cm
- razdalja med ročajema= 43cm
- skupna teža rolatorja (s košaro)= 12kg

Več informacij na 040/98-88-78
(možnost dostave po dogovoru)

Preostala aktualna ponudba izdelkov na spletni povezavi:
https://www.bolha.com/trgovina/medropini

***zaradi trenutnih razmer Medropini s.p. obratuje sicer nemoteno, vendar z ozirom na upoštevanje preventivnih ukrepov, ki omejujejo širjenje virusa Covid-19.***

Lokacija oglasa Visoka modularna rolator hodulja, s centralno zavoro
Opomba: prikaže se natančna lokacija vašega oglasa