Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • Polifunkcionalni negovalni invalidski voziček, počivalnik - Emineo
  • Polifunkcionalni negovalni invalidski voziček, počivalnik - Emineo
  • Polifunkcionalni negovalni invalidski voziček, počivalnik - Emineo
  • Polifunkcionalni negovalni invalidski voziček, počivalnik - Emineo
  • Polifunkcionalni negovalni invalidski voziček, počivalnik - Emineo
  • Polifunkcionalni negovalni invalidski voziček, počivalnik - Emineo
  • Polifunkcionalni negovalni invalidski voziček, počivalnik - Emineo
  • Polifunkcionalni negovalni invalidski voziček, počivalnik - Emineo
  • Polifunkcionalni negovalni invalidski voziček, počivalnik - Emineo
  • Polifunkcionalni negovalni invalidski voziček, počivalnik - Emineo

Polifunkcionalni negovalni invalidski voziček, počivalnik - Emineo

Cena
340 €
Šifra oglasa: 8310481

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Podravska, Šentilj v Slovenskih goricah, Šentilj v Slovenskih goricah
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Počivalnik za nego in multifunkcijski invalidski voziček nemškega proizvajalca rehabilitacijske opreme Handicare, model »Emineo«. Lepo ohranjen, izdelan iz čvrstega jekla s praškastim premazom, ter nastavljiv za vse dele telesa.

Invalidski voziček Emineo z udobnim anatomsko oblikovanim sediščem širine 41,5cm. Prevleka sedežne blazine je zračna vendar nepremočljiva, je snemljiva na zadrgo in pralna.
Sedežu vozička se za spremenljive zahteve uporabnika lahko brezstopenjsko nastavi od 39 do 45cm globine sedišča. Trenutna višina sedeža je 53cm, ta se lahko od trenutne nastavitve še zniža za 4cm, ali poviša na 55cm višine.
Nagib sedeža je brezstopenjsko nastavljiv od 0º do 16º naklona. Z naklonom sedeža naprej se uporabniku olajša usedanje in vstajanje. Z naklonom sedeža nazaj pa se uporabniku poveča udobje sedenja na sedežu.
Celoten sedež invalidskega vozička je izredno prilagodljiv, komforten in debelo podložen za dolgotrajno udobno sedenje.

Zgoraj opisana funkcija nastavitev nagibov sedeža se hidravlično upravlja preko rdeče obarvanega sprožilca za reguliranje naklona sedišča s pomočjo prve plinske vzmeti. Rdeče obarvan sprožilec se nahaja na desni strani oblazinjenega krmilnega ročaja za spremljevalca.

Hrbtni naslon je enako kot sedišče oblazinjen s približno 7cm debelo pu peno in nastavljiv za pozicijo od 90 do 121° naklona. Širok je 42cm in do vrha pod vzglavnikom visok 53cm - višina se lahko brezstopenjsko nastavlja od 50 do 60cm, zato ga je možno še nekoliko povišati in znižati od trenutno nastavljene višine.
Posebnost tega hrbtnega naslona se nahaja pod prevleko kjer se na njegovi zadnji strani nahaja več velcro pasov z ježkom. Velcro pasovi služijo za nastavlitev trdote površine hrbtnega naslona.
Prevleka hrbtnega naslona je izdelana iz tekstilnega poliamida in snemljiva, ter pralna do 60° v pralnem stroju.

Opisana funkcija nastavitev nagibov hrbtnega naslona se hidravlično upravlja preko rdeče obarvanega sprožilca za reguliranje naklona sedišča s pomočjo druge vzmeti. Sprožilec se nahaja na levi strani oblazinjenega krmilnega ročaja za spremljevalca.
Krmilni ročaj za spremljevalca je oblečen v mehko ne drsečo peno in nastavljiv po višini v sklopu 18cm, od 102 do 120cm višine od nivoja tal.

Na hrbtnem naslonu vozička sta na vsaki strani nameščeni dve mehko oblazinjeni oporni bočni krilci. Bočni krilci služita za ravno pozicijo uporabnikovega sedenja na sedežu vozička in preprečujeta nagib njegovega trupa. Krilci sta trenutno spuščeni do višine nekaj centimetrov nad naslonoma rok. Lahko se ju posamično in hitro, ter enostavno prilagaja po višini v sklopu 10cm, ter tudi po zamiku. Kadar sta krilci nastavljeni na svoji najvišji točki dosežeta približno podpazdušno območje telesa. Lahko pa se ju povsem odstrani iz nosilcev vozička.

Mehko oblazinjena, prostorna in zelo udobno izdelana sta naslona za roke. Po svoji dolžini merita 45cm in sta brez stopenjsko nastavljiva od 23cm do 33cm višine (od sedeža), kar pride prav predvsem za lažje vstajanje iz vozička in obratno. Oba naslona za rok se lahko popolnoma sname iz vozička tako, da se uporabnik lažje namesti ali vstane iz bočne strani vozička.

Nožnika z mehko oblazinjenima oporama meč in s platformama za stopala imata ogromno možnosti za nastavljanje in prilagajanje individualnim potrebam uporabnika. Med seboj se neodvisno dvigneta do 90° navzgor - do popolne izravnave s sedežem.
Platformi za stopala sta skupaj z oblazinjenima oporama meč odmična na stran, za lažji pristop iz prednje strani vozička. Kompletna nožnika sta popolnoma odstranljiva iz nosilcev konstrukcije vozička.
Zgornja dela nosilcev nožnikov sta brez stopenjsko izvlečna iz smeri sedeža navzven v sklopu 8cm. Nižje spodaj na obeh nožnikih je vsako oblazinjeno oporo meč možno brez stopenjsko nastaviti po višini v sklopu 8,5cm in jo v petih stopnjah zamakniti bolj navzven, ali bolj navznoter po globini v sklopu 5cm. Oba opornika meč se samodejno prilagajata nogam uporabnika tudi po naklonu, ali pa pritrdita na točno določeno pozicijo naklona.
Platformi za stopala sta več stopenjsko nastavljivi po naklonu v polnem krogu 360°. Z brezstopenjsko nastavljivo dolžino stopalnih platform od spodnjega dela opornikov meč do tal v sklopu 15cm.

Zadnji pogonski kolesi izdelani iz polne gume brez zračnice sta nameščeni na lahkih 24" aluminijasti platiščih in sta ozki za čim manj trenja in posledično tudi manjši napor pri uporabi, za uporabnika vozička in njegovega morebitnega spremljevalca. Zadnji kolesi s sistemom natične osi za hitro sproščanje koles iz vozička. Voziček Emineo ima nameščeni dve posamični zavori za uporabnika.

Prednji kolesi iz polne gume sta večji, kar pripomore pri lažjem premagovanju arhitektonskih ovir kot so pločniki, robniki, poškodovano vozišče, vrzeli, neraven teren, ip.
Nosilca zadnjih koles sta v petih stopnjah nastavljiva po višini, v sklopu 10cm. Za spremembo težišča vozička imata tudi možnost 5 stopenjsko nastavitev zamika zadnjih koles v sklopu 12,5cm. Prednji kolesi sta nastavljivi po višini v šestih stopnjah in v sklopu 6cm.

Negovalni počivalni polifunkcijski invalidski voziček je precej razstavljiv in tudi nekoliko zložljiv za lažji transport, ali za hrambo ob neuporabi.

Ostale podrobnosti Emineo vozička:
- skupna širina vozička= 66cm
- skupna dolžina= od 114cm do 148cm (odvisno od nastavitev)
- skupna višina= od 98cm do 122cm (odvisno od nastavitev)
- skupna teža= cca. 25kg

Več informacij na 040/98-88-78
(možnost dostave po dogovoru)

Preostala aktualna ponudba izdelkov na spodnji povezavi:
https://www.bolha.com/trgovina/medropini

**zaradi trenutnih izrednih razmer podjetje Medropini s.p. obratuje sicer nemoteno, vendar z ozirom na upoštevanje preventivnih ukrepov, ki omejujejo širjenje virusa Covid-19.**

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
23.01.2023. ob 12:46
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
1134 -krat