Ta oglas je prodan.

Prebrskaj podobne oglase.

  • H. Warner Munn: Izgubljena legija
  • H. Warner Munn: Izgubljena legija
  • H. Warner Munn: Izgubljena legija

H. Warner Munn: Izgubljena legija

Cena
4 €
Šifra oglasa: 7971647

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Jugovzhodna Slovenija, Novo mesto, Novo mesto
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

H. Warner Munn: Izgubljena legija

Paranoični cesar Kaligula bi se rad znebil poveljnika legije Vara, ki ga pomotoma pojmuje kot tekmeca za prestol. Zato pošlje celo legijo, ki ji Varo poveljuje na pot brez vrnitve z izgovorom, naj poišče izgubljene cesarske insignije legije, ki je davno tega izginila v skrivnostni deželi Kitaj. Ker se morajo nemudoma odpraviti, na hitro nanovačijo še nekaj prostovoljcev. Tako dobijo pisano zbirko novih rekrutov, iz vseh družbenih slojev. Legiji se pridruži še žena enega z zvijačo pridobljenih rekrutov, Lilija, ki je hčerka bogatega rimskega trgovca. Legija potuje skozi znane in neznane dežele proti svojemu cilju in premaguje nešteto ovir, ki jim jih na pot postavijo cesarjevi ljudje. Na cilj prispe le nekaj mož, ostali so bodisi umrli v bitkah ali pa so kot ranjenci in vojni ujetniki doživeli drugačno usodo.


Pisatelj H. Warner Munn, po stroki zgodovinar, nam je v tem romanu živo in z velikim poznavanjem dobe nanizal pravi kaleidoskop dogodkov iz časov rimskega cesarja Kaligule.
Kljub zajetnosti in časovni odmaknjenosti snovi je pisateljevo pripovedovanj takoživo in bogato, da je zanimivo za vsakogar, zlasti pa za bralce, ki so jim pri srcu zgodovinski romani.


Avtor: H. Warner Munn
Zvrst: Zgodovinski romani
Jezik: slovenski
Leto izida: 1988
Založba: Prešernova družba, V Ljubljani
Fizični opis: 504 str., 21 cm


Za več informacij pišite na:

velikoknjig@gmail.com

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
09.09.2022. ob 10:15
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
138 -krat