• Siddharta - Hermann Hesse
  • Siddharta - Hermann Hesse
  • Ne zamudite priložnosti

Siddharta - Hermann Hesse

Cena
12 €
Šifra oglasa: 4206096

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Savinjska, Celje, Celje
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Prodam odlično ohranjen "kultni" roman z naslovom Siddharta, pisatelja Hermanna Hesse-ja. Roman je izšel kot del Delove zbirke Vrhunci stoletja, leta 2004. Knjiga je trde vezave in ima 159 strani. Knjiga je kot nova in tako primerna tudi kot darilo.

Hermann Hesse se je leta 1877 rodil v Calwu v Nemčiji in umrl v Montagnoli v italijanskem delu Švice 1962. Do leta 1903 je živel med Nemčijo in Švico in se preživljal kot knjigarnar, nato se je z ženo in tremi otroki preselil na podeželje v Badnu. Leta 1911 je opravil dolgo potovanje v Indijo, ki je globoko zaznamovalo njegovo duhovnost in duševnost. Ko je dosegel literarno slavo, se je preselil v Švico in tam ostal vse življenje. Leta 1946 je dobil Nobelovo nagrado za književnost.

Ob izidu "Siddharte" leta 1922 je bil Hermann Hesse že uveljavljen pisatelj. A če mu je pravo svetovno slavo prinesla šele Nobelova nagrada, ga je med kultne avtorje v veliki meri postavil prav ta roman, saj je bil celim generacijam svojevrsten prapor mladostniškega nemira, tesnobe iskanja samega sebe, ki hrepeni po mitih in bistvih.

"Siddharta" je roman o romanu junaka - soimenjaka tistega Siddharte Gotame, ki je postal Buda, o njegovi vzorčni poti do polnosti bivanja. Siddharta odklanja dogmo in postavlja v središče, po avtorjevih besedah, "ne spoznanje, marveč ljubezen do življenja", induktivnega zlitja v vsem bivajočim, s tem, da človek najde samega sebe, kar je cilj njegovega bivanja.

Hesse je "Siddharto" označil kot "indijsko pesnitev". Roman je napisan v nadvse izvirnem jeziku, ki staplja liriko in epiko, pripovedovanje in meditacijo, mistično vzvišenost in čutnost v dovršeno odmerjeno mešanico, ki očara in spodbuja k razmišljanju.

Informacije na telefon:041/971-800, ogled in prevzem v Celju, pošljem tudi po pošti (poštnino plača kupec).

Zemljevid

l-b44

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3211 Škofja vas, Savinjska, Slovenija
Oglas je objavljen
14.05.2024. ob 20:49
Do poteka še
Oglas je prikazan
310 -krat

l-b44

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3211 Škofja vas, Savinjska, Slovenija