• SADIKE ČRNE MURVE
  • Ne zamudite priložnosti

SADIKE ČRNE MURVE

Cena
2 €
Šifra oglasa: 11942446

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Izven Slovenije - Hrvaška, Osiješko-baranjska, Đakovo
Stanje
novo

Opis oglasa

Minimalno naročilo: 30 kosov

Višina sadike: 20-60 cm

Sadike črne murve so velik grm, ki v odrasli obliki spominja na drevo.
Zraste do 10 m visoko in je odporna proti zmrzali. Plodovi so užitni, pospešujejo hujšanje, znižujejo krvni sladkor in so bogati z vitamini.

Uporaba: primeren za visoke žive meje. Plodovi so primerni za neposredno uživanje in za različne vrste konzerviranja: marmelade, sirupi, čaji, tinkture. Plodovi imajo zdravilne lastnosti, bogati so z vitamini C, A, B1, B2 in omejujejo absorpcijo sladkorja v telesu.
Cvetenje in plodenje: Cvetovi so majhni, neopazni. Enodomna vrsta. Moški cvetovi so sestavljeni iz štirih cvetnih listov in štirih prašnikov. Ženski cvetovi so zbrani v kratkih glavicah z dvema pestičema. Cvetijo na prelomu maja in junija. Plodovi so črni in zorijo avgusta. Oblika ploda je sferična ali ovalna, dolga do 2,5 cm. Imajo sladek in kisel okus.


Murva je velik grm, ki v odrasli obliki spominja na drevo. Plodovi so užitni, pospešujejo hujšanje, znižujejo krvni sladkor in so bogati z vitamini.

Uporaba: primeren za visoke žive meje. Plodovi so primerni za neposredno uživanje in za različne vrste konzerviranja: marmelade, sirupi, čaji, tinkture. Plodovi imajo zdravilne lastnosti, bogati so z vitamini C, A, B1, B2 in omejujejo absorpcijo sladkorja v telesu. Cvetenje in plodenje: Cvetovi so majhni, neopazni. Enodomna vrsta. Moški cvetovi so sestavljeni iz štirih cvetnih listov in štirih prašnikov. Ženski cvetovi so zbrani v kratkih glavicah z dvema pestičema. Cvetijo na prelomu maja in junija. Plodovi so črni in zorijo avgusta. Oblika ploda je sferična ali ovalna, dolga do 2,5 cm. Imajo sladek in kisel okus.

Zemljevid

Objekti v bližini

Vitalis Trgovina

Vsi oglasi te trgovine
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Hrvaška
Oglas je objavljen
22.04.2024. ob 10:30
Do poteka še
do prodaje
Oglas je prikazan
676 -krat

Vitalis Trgovina

Vsi oglasi te trgovine
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Hrvaška