Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • Himalajska solna lučka 2-3 kg | Odlično darilo
  • Himalajska solna lučka 2-3 kg | Odlično darilo

Himalajska solna lučka 2-3 kg | Odlično darilo

Cena
17,08 €
Šifra oglasa: 2656971

Osnovne informacije

Lokacija
Osrednjeslovenska, Ljubljana Moste Polje, Nove Jarše
Stanje
novo

Opis oglasa

Številni ste že slišali za solno lučko. Le redki pa veste za njene pozitivne lastnosti, ki vplivajo na delovanje človeškega telesa. Lučka čisti zrak in blagodejno vpliva na zdravje. Poleg tega pa omogoča tudi ambientalno osvetlitev prostora.
Kaj je solna lučka?
Solna lučka je videti kot običajna svetilka. Vendar v resnici ni samo to. Zunanji del je izdelan iz kristalne kamene soli, ki je nastala v času, ko je vroče podnebje izsušilo slano vodo. Pod vplivom različnih naravnih pojavov (tektonski premiki, naravne nesreče in podobno) je bila sol stisnjena v plasti, ki so se skozi stoletja prekrivale z različnimi kamninami.
Danes se sol za proizvodnjo solnih lučk koplje le na nekaterih krajih v Pakistanu in Ukrajini. Vse lučke se obdelujejo ročno, da se ohrani struktura in celovitost soli. Poleg tega omogoča ročna obdelava kakršno koli obliko, tako da se lahko vsako lučko obravnava kot unikatni izdelek.
Znanstveniki so potrdili ugoden vpliv morske soli. Vsi vemo, da se na morju počutimo zelo dobro, ko vdihavamo slan zrak. To velja zlasti za ljudi, ki trpijo za boleznimi zgornjih dihal, kot sta astma, bronhitis in podobno. Lučka ima enak učinek kot solna jama ali morski zrak.
Navadna sijalka je nameščena znotraj okvirja iz soli, ki se greje in prenaša toploto v okolico. Zaradi toplote sol izhlapeva v zrak in ga čisti. Ko je lučka prižgana, delci soli hlapijo in v zraku nase vežejo prah in nevtralizirajo njegov učinek. Poleg tega pomaga lučka blokirati škodljivo elektromagnetno sevanje, ki nastane med delovanjem električne opreme.
Prednosti solne lučke
Glavna prednost solne lučke je, da oddaja negativno nabite delce, ki nevtralizirajo pozitivno nabite delce v zraku, kot so virusi, bakterije, tobačni dim, prah, glive in drugo. Če solno lučko pogosto uporabljate, se bo vaš imunski sistem okrepil, presnova se bo izboljšala in potek kroničnih bolezni zgornjih dihal se bo omilil.
Solna lučka izboljša spanec, pomaga pri utrujenosti in depresiji. Ustvarja dobro vzdušje in prijeten občutek. Priporočamo, da lučko namestite ob postelji in na mesta, kjer je električna in elektronska oprema.
Solna lučka se priporoča pri boleznih dihal, kot so astma, pljučnica in bronhitis. Koristi tudi ljudem z duševnimi težavami, depresijo, apatijo in tistim, ki so razdražljivi. Nekateri znanstveniki so v svoje laboratorije in prostore, kjer delajo s kemičnimi snovmi, opremili s solnimi lučkami.
Solne lučke odstranjujejo plesen iz prostorov z visoko vlažnostjo. Prav tako pomagajo v boju proti prahu, zato se njihova uporaba priporoča v domačih in poslovnih prostorih.
Nekatere študije kažejo, da solne lučke lajšajo revmatizem. Prav tako pomagajo ljudem, ki imajo alergije na prah ali plesen, in pomagajo preprečiti njihovo poslabšanje.
Solne lučke ne nameščajte v bližino vode, kopalnico in v prostore z visoko vlažnostjo, saj bo izgubila svojo obliko in uporabne lastnosti.
Če solne lučke še niste uporabljali, morate svoje telo postopoma nanjo navaditi. Lučko najprej prižgite za kratek čas in pozneje to časovno obdobje daljšajte.
Kako izbrati solno lučko?
Solne lučke so različnih oblik in barv, zato je včasih težko izbrati pravo. Videz ne vpliva na njene uporabne lastnosti, saj je vsaka solna lučka koristna za zdravje.
Teža solne lučke je zelo pomembna. Lučka, ki tehta 3 kg, je primerna za prostore v velikosti 12 kvadratnih metrov. Za večje prostore je treba uporabiti težje lučke.
Pri nakupu lučko pazljivo preglejte in se prepričajte, da na njej ni razpok ali poškodb. Tudi sijalka mora biti v dobrem stanju. Izbirate lahko med spodnjimi barvami:
• bele in svetle lučke pomagajo pri zdravljenju bolezni, čistijo prostor in ga razkužujejo;
• rumena barva soli vpliva na žolčnik, trebušno slinavko in stimulira jetra;
• oranžna barva pomaga odpraviti psihološke težave;
• rdeča barva vpliva pozitivno na srčno-žilni sistem in normalizira prekrvavitev;
• lučke iz rjave in rožnate soli pomagajo doseči harmonijo na vseh področjih življenja.
Kako uporabljati lučko?
Solno lučko namestite v prostor, kjer ni velike vlažnosti. Kopalnica, kuhinja in okolica bazena niso primerni prostori za namestitev lučke. Prav tako se ne priporoča, da bi lučko namestili poleg naprav za razsvetljavo. Pri solni lučki ne uporabljate varčnih žarnic, saj te ne proizvajajo toplote. Okvir iz soli se segreje zaradi sijalke in tako začne pozitivno delovati na vaše zdravje.
Čas uporabe je odvisen od učinka, ki ga želite doseči. Če želite solno lučko uporabiti za preprečevanje ali zdravljenje alergij, prehladov ali virusnih bolezni, jo lahko uporabljate, kadar ste doma. Če jo želite uporabiti za zdravljenje bolezni zgornjih dihal, naj bo lučka prižgana več ur na dan.
Ko začnete lučko uporabljati, je ne pustite prižgane ves dan, ker je to lahko stresno za telo. Lučko najprej prižgite za 20–30 minut na dan, nato ta čas postopno daljšajte.
Solno lučko lahko enostavno očistite s suho krpo ali sesalnikom. Pred čiščenjem jo izklopite iz električnega omrežja. Pred uporabo sijalke pozorno preberite navodila.
Solna lučka ima veliko prednosti, ki blagodejno vplivajo na zdravje. Je nepogrešljiva pri ljudeh z oslabljenim imunskim sistemom in tistih, ki pogosto trpijo zaradi prehladov. Lučka je koristna tako za otroke kot odrasle, zato jo lahko uporabljate brez pomislekov, saj nima nobenih kontraindikacij.
Lučke iz kristalov kamene soli so vir negativih ionov ter učinkovito zdravijo in preprečujejo bolezni dihal.
Zrak, ki ga dihamo, vpliva na naše zdravje in počutje. Sestavljen je iz mnogih električnih delcev s pozitivnimi, negativnimi ali nevtralnimi naboji. Kakovost zraka, ki ga dihamo, je odvisna od vrste naboja in koncentracije ionov.
Obkroženi smo z napravami, ki lajšajo naše življenje: računalniki, televizorji, radijski sprejemniki, mikrovalovne pečice, električni grelniki in sesalniki. Vse te naprave proizvajajo škodljive pozitivne ione, ki vplivajo na kakovost zraka, kar negativno vpliva na naše fizično in čustveno počutje.
Najcenejši in najlažji način spopadanja z električnim »smogom«, ki ga proizvajajo naprave, je s prezračevanjem prostora, kar pa je pogosto skoraj nemogoče v velikih mestih z visoko stopnjo onesnaženja. Kakovost vdihanega zraka lahko zato izboljšamo z namestitvijo solne lučke v prostor, kjer prebijemo največ časa.
Solna lučka je majhna namizna svetilka, izdelana iz kristalov soli, ki je nastala pred več milijoni leti. Solne lučke delujejo kot naravni ionizator zraka in povečajo število negativnih ionov v prostoru. S tem učinkovito uravnavajo število pozitivnih ionov in izboljšajo kakovost zraka.
Solne lučke so narejene iz majhnega kosa kristala, na katerega se namesti napajalni kabel in sijalko, ali se vanj vstavi svečko. Tako se ustvari edinstveno dekorativno svetilko. Različni minerali, ki jih vsebuje sol, dajejo vsaki solni lučki posebno in neponovljivo barvo. Železo saturira kristal soli v svetlo rdečih odtenkih, mangan v ognjenih in rumenih odtenkih.
Z rahlo toploto, ki jo proizvaja sijalka z močjo 15W, solna lučka proizvaja negativne ione, ki delujejo proti pozitivnim ionom, ki nastanejo zaradi onesnaženja zraka, prahu, elektronskih naprav, dlak domačih živali, ter cvetnega prahu, in s tem izboljšajo kakovost zraka.

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
13.12.2019. ob 13:36
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
1260 -krat