• Gasilni aparat za Li-ion baterije WKL 6 PRO
  • Ne zamudite priložnosti

Gasilni aparat za Li-ion baterije WKL 6 PRO

Cena
139 €
Šifra oglasa: 11386852

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Jugovzhodna Slovenija, Šmarješke Toplice, Šmarješke Toplice
Stanje
novo

Opis oglasa

Litij-ionske baterije so blagoslov in prekletstvo hkrati. Visoka gostota energije v najmanjši skladiščni celici predstavlja kvantni preskok in kljub najnovejši tehnologiji vključuje tveganja.Požari in eksplozije, ki jih povzročajo litij-ionske baterije, ki se uporabljajo v operativni opremi, kot so izvijači, prenosniki, pametni telefoni ali svetilke, se vedno bolj pogosti. Večje zbiralnikienergije, ki so vgrajeni v velike električne naprave, električna vozila, e-kolesa in e-skuterje,povišujejo požarni potencial.Večinoma so napake v kakovosti, starost baterij, nesreče, pa tudi neprevidnost mehanski, toplotni ali električni sprožilci požara. Poškodbe, učinki temperature in preobremenitve lahko privedejo do povečanja notranjega upora in s tem povzročijo, da se temperatura še naprej znatno povečuje, zlasti pri močnih tokih. To vodi do povečanja tlaka v celici in navsezadnje do uhajanja, včasih z
ognjem in eksplozijo. Drugi vzrok požara je nepravilno, nezavarovano skladiščenje okvarjenih litij-ionskih baterij ali tistih v tako imenovanem "nejasnem" stanju. Litij-ionske baterije se lahko preprosto fizično poškodujejo zaradi mehanskih udarcev med prevozom in skladiščenjem ali termičnega stresa v obliki močne sončne svetlobe, vročine ali mraza. V najslabšem primeru lahkoto povzroči uhajanje vnetljivih plinov ali elektrolita in posledično vžig. Značilen za pregrevanje je bel/siv dim.V takem primeru dejansko gašenje litij-ionskih bateri zahteva posebni gasilni aparat s posebej visokim hladilnim učinkom. V naprej sestavljena gasilna cev poveča varnostno razdaljo do vira nevarnosti.


- Posebej za izdelke za gašenje z litij-ionskimi baterijami
- gasilni aparat za ponovno polnjenje
- gasilno sredstvo/pogonsko sredstvo: voda + ImprexC / CO2, FREE FLUOR
- požarni razred: A
- DIN EN3
- aktiviranje udarne tipke, z vrtljivo in zaustavitveno gasilno pištolo
- gašenje cev z razpršilno šobo s 5 luknjami
- domet pršenja: 4 m
- razpon delovanja: +5°C do +60°C
- barvna koda označuje vsebnost gasilnega sredstva Gasilne
aparate mora vzdrževati in pripraviti za ponovno uporabo pooblaščena servisna služba po uporabi pri ognju ali po nenamernem delovanju najkasneje po 2 letih.
V primeru komercialne uporabe je po DIN 14406, del 4 obvezno redno vzdrževanje najkasneje po 2 letih - tudi ko ni v uporabi.






Znamka:
GLORIA®


EAN:
4006325924003


Teža [kg]:
10,8


Količina gasilnega sredstva kg:
5,88 + 0,12


Trajanje funkcije [sek]:
65

Spletna povezava

Zemljevid

EURODISKONT - Cenejši Spletni Nakupi

Vsi oglasi te trgovine
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Oglas je objavljen
06.05.2024. ob 16:39
Do poteka še
do prodaje
Oglas je prikazan
174 -krat

EURODISKONT - Cenejši Spletni Nakupi

Vsi oglasi te trgovine
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija