• Set svinčnikov za restavriranje kovancev
  • Set svinčnikov za restavriranje kovancev
  • Set svinčnikov za restavriranje kovancev
  • Set svinčnikov za restavriranje kovancev
  • Set svinčnikov za restavriranje kovancev
  • Ne zamudite priložnosti

Set svinčnikov za restavriranje kovancev

Cena
21,95 €
Šifra oglasa: 1687489

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Podravska, Starše, Starše
Stanje
novo

Opis oglasa

Restavratorski svinčniki za hitro in varno mehansko čiščenje kovancev in drugih kovinskih predmetov. Uspešno odstranjujejo umazanijo in druge nečistoče s kovancev in hkrati ne poškodujejo patine.

Svinčniki za čiščenje se uporabljajo v restavratorstvu in arheologiji za hitro in varno mehansko čiščenje kovancev in drugih kovinskih predmetov. Uspešno odstranjujejo umazanijo in druge nečistoče s srebrnih, zlatih, bakrenih, bronastih, medeninastih in železnih površin in hkrati ne poškodujejo patine.

Celoten set za čiščenje in restavriranje vsebuje tri različne vrste svinčnikov in medeninast skalpel, ki so namenjeni različnim tehnikam čiščenja in restavriranja kovancev ali drugih kovinskih predmetov.

SET SVINČNIKOV ZA ČIŠČENJE VSEBUJE:

1 x originalni čistilni svinčnik
1 x čistilni svinčnik s fino konico
1 x čistilni svinčnik z obojestransko ščetkasto konico
1 x medeninast skalpel

- Originalni čistilni svinčnik – vsestranski, univerzalni svinčnik za čiščenje večjih površin. Dobre rezultate boste dosegali s krožnim ali premočrtnim gibanjem konice. Če ne gre za čiščenje zelo mehke patine, lahko močneje pritiskate, brez da bi poškodovali patino in tako varno in hitro očistite večje površine. Uporaben je tudi za čiščenje srebrnikov, vendar naj bo pritisk konice na kovanec manjši.

- Čistilni svinčnik s fino konico – prav tako vsestransko uporaben svinčnik, vendar s tanjšo, ostrejšo konico. Uporaben za natančno čiščenje detajlov na kovancu. Bistveno pri natančnem delu je ohranjanje ostre konice, kar boste dosegli z ostrenjem konice na primerno finem smirkovem papirju.

- Čistilni svinčnik z obojestransko ščetkasto konico – odlično orodje za čiščenje celotne površine kovancev, patina bo ohranjena, kovanci ne bodo postali sijoči in s poškodovano patino, kot pri uporabi medeninaste ščetke. Z majhnimi krožnimi gibi boste z lahkoto s kovanca odstranili velike količine umazanije. Svinčnik s ščetkasto konico je prav tako najboljše orodje za splošno izboljšanje stanja površine. Če ste doslej neuspešno poskušali očistiti kovance z namakanjem v destilirani vodi ali oljčnem olju, jih ščetkali in drgnili, boste s tem svinčnikom to opravili veliko hitreje, varno in bolj kakovostno! Ščetka je mehkejša od patine, vendar s pretiravanjem lahko delno odstranite tudi patino na višjih točkah kovanca! Izjemne rezultate boste prav tako dosegali pri čiščenju peskaste umazanije na srebrnikih – umazanijo boste odstranili, ne bo pa spremenjen srebrnkast sijaj kovanca. Z zelo nežno uporabo ščetke boste z lahkoto izboljšali splošni izgled posrebrenih kovancev in drugih predmetov. Priporočamo, da čiščenje opravite na papirnati kuhinjski brisači, tako boste veliko lažje počistili fine ostanke ščetke. Pri delu s ščetko ne vdihavajte prahu, ki se dviguje s kovanca.
Nasvet za ostrenje: za odstranitev lesenega dela svinčnika uporabite šilček – NE uporabljajte smirkovega papirja!

- Medeninast skalpel – za čiščenje trdih, čvrstih naslag na kovancih. Medeninast skalpel je zelo uporabno orodje, če se uporablja natančno in z občutkom. Za natančno delo s skalpelom priporočamo uporabo povečevalnega stekla. Medenina je mehkejši material, kot sta npr. baker ali bron, zato se uporablja za večino čistilnih orodij, saj teoretično ne bo poškodovala kovanca (bo pa v veliko primerih poškodovala patino!).
Medeninastega skalpela nikoli ne uporabljajte na srebru, ker po poškodoval površino kovanca!

OPOMBE:
- Kot pri vseh metodah restavriranja, je priporočljivo, da najprej vadite na bolj enostavnih, manj vrednih predmetih, preden se lotite kovancev, ki vam veliko pomenijo.
- Z ustrezno tehniko šiljenja svinčnikov izdatno podaljšamo njihovo uporabnost. Za odstranitev lesenega dela svinčnika lahko uporabimo šilček ali rezilo, za natančno ostrenje konice priporočamo ostrenje na smirkovem papirju. Dolžina polnila je okrog ¼ do 1/5 dolžine svinčnika.
- Pri delu uporabljajte zaščitna sredstva za zaščito rok, oči in dihal.
- Kovanci na fotografijah niso predmet prodaje!

https://nomadis.si/
NOMADIS Jani Ferjan
041 666 051
https://www.facebook.com/nomadis.si

Spletna povezava

Zemljevid

Objekti v bližini

NOMADIS d.o.o.

Vsi oglasi te trgovine
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Oglas je objavljen
27.10.2023. ob 16:00
Do poteka še
do prodaje
Oglas je prikazan
1721 -krat

NOMADIS d.o.o.

Vsi oglasi te trgovine
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija