Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • Paket DIVJIH rastlin

Paket DIVJIH rastlin

Cena
9,90 €
Šifra oglasa: 3710231

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Podravska, Maribor, Center

Opis oglasa

Po naročilu naberemo DIVJE rastline. Nabiramo na negnojenih travnikih in okrog po neokrnjeni naravi. Paket vsebuje divje rastline, ki jih najdemo sezonsko. Najboljši čas za nabiranje je zgodnja pomlad (marec-april). V paketu prejmete sveže, ročno nabrane divje rastline npr. lakoto, navadno regačico, koprivo, regrat, čemaž, trpotec, navadno zvezdico, rman, svinjak, dvoletni dimek, potrošnik,…

Iz DIVJEGA paketa rastlin lahko pripravite zdravo divjo solato, skuhate čorbo ali dodate v smoothie (če paket vključuje tudi čemaž, tega ne date v smoothie :P).

Rastline so na grobo očiščene, potrebno jih je še enkrat oprat.

Izbirate lahko med različnimi velikostmi paketov:

1L DIVJIH rastlin 9,90€
2L DIVJIH rastlin 18,90€
3L DIVJIH rastlin 28,90€

Rastline prejmete v literskih steklenih kozarcih, ki jih lahko reciklirate ali naslednjič vrnete.

Dostava do Maribora brezplačna, dostava v Ljubljano/Celje brezplačna 1x na teden, ko prejmemo dovolj naročil.Brezkontaktna dostava, plačilo vnaprej na na TRR.

Za naročilo pokličite na 070 841 231, Iva.

Prirejeno po knjigi Užitne divje rastline – Rudi Beiser

Divje rastline so včasih predstavljale 80% potrebnih kalorij, zato so bile divje rastline zagotovo “praživež” človeštva, ki je skoraj 99% svojega obstoja preživelo v lovsko nabiralniškem obdobju. V mlajši kameni dobi so ljudje pomladansko obredno boginjo častili tudi s pripravo tako imenovane “juhe iz devetih zelišč”. Juha je bila zlasti krepčilna in zdravilna zaradi čarobnega števila devet, ker je vsebovala devet prvih spomladanskih divje rastočih zelišč: veliko koprivo, čemaž, navadni regrat, navadno regačico, bršljanasto grenkuljico, navadno marjetico, navadno kislico, ozkolistni trpotev in travniško penušo.

Divje rastoče rastline niso le okusna popestritev naših jedilnikov temveč bogat vir zdrave hrane. V primerjavi z gojenimi vsebujejo pomembno večj ekoličine vitaminov, rudninskih snovi in elementov v sledeh.

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
20.03.2020. ob 10:36
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
962 -krat