Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • BIO LANENO OLJE 0,25 l

BIO LANENO OLJE 0,25 l

Cena
8,99 €
Šifra oglasa: 3771998

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Domžale, Škocjan
Bio izdelek
Da
Interna številka izdelka
3830059550389

Opis oglasa

Iz nadzorovane ekološke pridelave. Primerno za uživanje po žličkah, za lajšanje mnogih zdravstvenih težav – za urejanje prebave, slabosti v želodcu…

Lan ima v Sloveniji močno tradicijo in v preteklosti ga je na našem ozemlju raslo veliko in zelo dobro je uspeval, nato pa je po drugi svetovni vojni skoraj izginil. S ponovnim odkrivanjem kakovostne hrane pa bio lan zopet sejemo in uživamo v dobrodejnih učinkih. Na naši eko kmetiji ga v zadnjih letih pridelamo prb. 1000 – 1300 kg/ha. Pri tem pazljivo shranimo svoja najboljša lanena semena za naslednjo setev, ki je vedno okoli 20. maja. Bio lan namreč vedno vzgajamo iz lastnih semen. Sicer pa najdišča semen in lanenih izdelkov iz Egipta, Mezopotamije in Sumerije izvirajo iz časa 5000 let pr.n.št. Grki in Rimljani so iz semen izdelovali zdravila, laneno olje pa so uporabljali za razsvetljavo. Pri nas so ga uporabljali tudi mostiščarji na Ljubljanskem barju.

Sestava lanenega semena: Bio lan je izredno bogato živilo. Od tretjine pa do polovice semena lanu predstavljajo kakovostne rastlinske maščobe. Četrtina semena sestavljajo beljakovine, nekaj sluzi ter lecitin skupaj z vitamini in minerali. Vitamini v lanenem semenu so A, B, D in E.

Bio lan, ki smo ga poželi, najprej sušimo. Potem semena očistimo ter v mlinu pod kamnom stisnemo v bio laneno olje ter nato zmeljemo laneno moko.

Opis izdelka je zgolj informativne narave in ni bil potrjen s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

Povprečna hranilna vrednost na 100 g: Energijska vrednost 3699 kJ / 884 kCal, Maščobe 100 g, od tega nasičene maščobe 9,4 g, Ogljikovi hidrati 0 g, od tega sladkorji 0 g, Vlaknine 0 g, Beljakovine 0 g, Soli 0 g.

Spletna povezava

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
04.04.2020. ob 17:42
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
689 -krat