Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • BIO AJDOVA MOKA

BIO AJDOVA MOKA

Cena
3,90 €
Šifra oglasa: 3771317

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Domžale, Škocjan
Bio izdelek
Da
Interna številka izdelka
3830059550006

Opis oglasa

Pakirano po:
- 1kg = 3,90 €
- 10 kg = 35 €

Bio ajdova moka je Iz nadzorovane ekološke pridelave. Pridelana in zmleta je na naši kmetiji. Največ jo uporabljamo za kuho ajdovih žgancev, primerna je tudi za peko kruha. Najbolje jo je prej popariti in mešati s pšenično belo moko ali krušno moko v razmerju ena tretjina ajdove moke ostalo pšenična.
Mehansko očiščeno žito, sušeno na mrežah, ročno prebrano dva do trikrat! Zelo čista bio ajdova moka.

Čeprav ajda ne velja za pravo žito, je njeno zrno precej podobno žitnemu. Zrnje ima veliko vlaknin, kalček je bogat z vitamini B1, B6, E ter minerali (kalij, kalcij, fosfor, železo, magnezij, cink, baker, selen) in maščobnimi kislinami. Škrob z beljakovinami v meljaku obdajata beljakovinska plast in smenska lupina. Ajda sicer velja za odličen rastlinski vir beljakovin, v njej pa najdemo vse za človek pomembne aminokisline. Zaradi rutina, ki spada med antioksidante, uživanje bio ajde blagodejno vpliva na srce in ožilje ter visok krvni tlak. Škrob, ki ga vsebuje bio ajdova moka je v obliki amiloze in se zato počasneje razkraja, čemur bodo hvaležni predvsem diabetiki.
Uživanje ajdovih jedi ima v Sloveniji stoletno tradicijo in prav vsaka pokrajin ima svojo tradicionalno jed iz ajdove moke. Zagotovo smo povsod navdušeni nad ajdovim kruhom z orehi, ajdovimi palačinkami, ajdovimi štruklji ali pa ajdovimi rezanci. Odlična ideja za kosilo iz ajdove moke so tudi tradicionalni ajdovi mlinci ali pa ajdovi cmoki. Seveda pa ne pozabite iz bio ajdove moke vsaj kdaj pa kdaj pripraviti tudi odličnih in krepčilnih ajdovih žgancev.

Povprečna hranilna vrednost na 100g: Energijska vrednost 1614 kJ / 382 kCal, Maščobe 3,4 g, od tega nasičene maščobe 0,74 g, Ogljikovi hidrati 71 g, od tega sladkorji 3 g, Vlaknine 7,5 g, Beljakovine 13,3 g, Soli 0,01 g.

Spletna povezava

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
04.04.2020. ob 15:41
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
547 -krat