• Kefir (MB/CE)
  • Ne zamudite priložnosti

Kefir (MB/CE)

Cena
10 €
Šifra oglasa: 4364326

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Podravska, Rače, Fram

Opis oglasa

Prodam Kefirjeve gobice za izdelavo tradicionalnega fermentiranega mlečnega napitka iz Kavkaza, ki pomaga pri marsikateri bolezni sodobnega časa. Kefir je močan naravni probiotik, ki vsebuje od 30-60 koristnih sevov bakterij in gliv, ki vzpostavijo zdravo črevesno floro ter močan imunski sistem in je zelo priporočljiv, sploh po jemanju antibiotikov oz. kakršnih koli drugih težavah s črevesjem. Zaradi zelo nizke vsebnosti laktoze in naravno prisotnih mlečno-kislinskih bakterij je primeren tudi za tiste z laktozno intoleranco. Študije so pokazale da Kefir:

-Zavira rast različnih škodljivih bakterij, vključno s salmonelo, Helicobacter pylori in E. coli.
-Je najbogatejši naravni vir biorazpoložljivega kalcija, kot tudi vitamina K2 - ki ima osrednjo vlogo pri presnovi kalcija. Dokazano je, da dodajanje vitamin K2 v prehrano zmanjša tveganje za zlome za kar 81%. Zagotavljanje ustreznega vnosa kalcija pa je eden najučinkovitejših načinov za izboljšanje zdravja kosti in upočasnitev napredovanja osteoporoze.
-Pozitivno vpliva na imunski sistem in zavira rast rakavih celih. Ena od raziskav je pokazala, da izvleček kefirja zmanjša število celic raka dojke za 56%.
-Pomaga obnoviti ravnovesje koristnih bakterij v črevesju, ublaži prebavne težave, drisko, pomaga pri sindromu razdražljivega črevesja (IBS) in želodčnih razjedah katerih vzrok je okužba s H. pylori. Študije so pokazale, da je učinkovit celo pri vnetnih črevesnih boleznih (IBD).
-Zavira vnetne odzive, povezane z alergijami in astmo.

Cena: 10 EUR za veliko žlico Kefirjevih gobic, po želji pa jih lahko dobite tudi več za izdelovanje večje količine Kefirja. Priporočam vsaj dve veliki žlici za hitrejšo fermentacijo, tako, da ne rabite čakati, da se vam gobice razrastejo. Kefir se izdeluje vsak dan, gobice pa so zelo kvalitetne in res dobro fermentirajo. Ko jih enkrat imate in če za njih lepo skrbite, vam lahko ostanejo celo življenje.

Pišite SMS ali pokličite na 040-214-864. Možen osebni prevzem med tednom takoj po službi ob 15. uri v Celju (Teharje), ali pa od 16. ure dalje v okolici Maribora (Morje pri Framu). Za vikende kadarkoli po 12. uri. Občasno sem tudi v Mariboru.

Kefir, mlečni Kefir, Gobice mlečnega Kefirja.

Zemljevid

Objekti v bližini

voltaspeeder

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  2313 Fram, Podravska, Slovenija
Oglas je objavljen
10.04.2024. ob 11:35
Do poteka še
Oglas je prikazan
1707 -krat

voltaspeeder

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  2313 Fram, Podravska, Slovenija