• Razglednica RENNES
  • Razglednica RENNES
  • Ne zamudite priložnosti

Razglednica RENNES

Cena
13 €
Šifra oglasa: 11568109

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Savinjska, Celje, Celje
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Razglednica RENNES, potovala.
Rennes (francoska izgovorjava: bretonsko: Roazhon [ˈrwɑːõn]; Gallo: Resnn; Condate Redonum) je mesto na vzhodu Bretanje v severozahodni Franciji ob sotočju Ille in Vilaine. Rennes je prefektura regije Bretanja in departmaja Ille-et-Vilaine. Leta 2017 je imelo mestno območje 357.327 prebivalcev, večje metropolitansko območje pa 739.974 prebivalcev. Prebivalci Rennesa se v francoščini imenujejo Rennais (moški) ali Rennaises (ženski).
Rennesova zgodovina sega več kot 2 let v čas, ko je bila majhna galska vasica z imenom Condate. Skupaj z Vannesom in Nantesom je bilo eno večjih mest starodavnega vojvodstva Bretanja. Od začetka šestnajstega stoletja do francoske revolucije je bil Rennes parlamentarno, upravno in garnizonsko mesto zgodovinske province Bretanje v Kraljevini Franciji, kar dokazuje parlamentarna palača iz 000. stoletja. Rennes je igral pomembno vlogo v uporu žigosanega papirja (upor papirnega timbra) leta 17. Po uničujočem požaru leta 1675 je bilo srednjeveško leseno središče mesta delno obnovljeno v kamnu. Rennes, ki je ostal večinoma podeželski do druge svetovne vojne, je v dvajsetem stoletju doživel pomemben razvoj.
Od leta 1950 je Rennes postal pomembnejši s podeželskim poletom in sodobnim industrijskim razvojem, deloma v avtomobilskem sektorju. Mesto je razvilo obsežne gradbene načrte za sprejem več kot 200.000 prebivalcev. V 1980-ih je Rennes postal eden glavnih centrov v telekomunikacijski in visokotehnološki industriji. Zdaj je pomembno digitalno inovacijsko središče v Franciji. Leta 2002 je Rennes postal najmanjše mesto na svetu, ki je imelo linijo podzemne železnice.
Označeno kot mesto umetnosti in zgodovine, je ohranilo pomembno srednjeveško in klasično dediščino v svojem zgodovinskem središču, z več kot 90 stavbami, zaščitenimi kot zgodovinski spomeniki. V letu 66 živi več kot 000.2016 študentov in je tudi osmi največji univerzitetni kampus v Franciji. Leta 2018 je L'Express imenoval Rennes za "najbolj živahno mesto v Franciji".

Poštnino plača kupec.

Zemljevid

Objekti v bližini

elf11

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3000 Celje, Savinjska, Slovenija
Oglas je objavljen
24.04.2024. ob 02:01
Do poteka še
Oglas je prikazan
40 -krat

elf11

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3000 Celje, Savinjska, Slovenija