• Sp Polskava 105
  • Sp Polskava 105
  • Sp Polskava 105
  • Sp Polskava 105
  • Ne zamudite priložnosti

Sp Polskava 105

Cena
28 €
Šifra oglasa: 10040135

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Podravska, Slovenska Bistrica, Spodnja Polskava
Stanje
novo

Opis oglasa

Prodam lovsko delovno kapo z motivom boginje lova Diana in po želji z vašim ld. Kapa je izredno udobna 100 procentni bombaž. Cena 28 eurov za dodatne informacije sem na razpolago 041 333 066.
POZDRAVLJENI LOVCI
OB PREBIRANJU TEGA VAM ŽELIM DOBER POGLED

Predstavljam vam zelo uporabno lovsko delovno kapo. Ta kapa ima:
- Motiv boginje lova DIANE

Mitologija in simbolika
Za Rimljane je bila boginja Diana boginja lova in lune. V tej starodavni mitologiji je bila Diana pogosto povezana z naravo, živalmi in gozdovi. Njene moči so se pogovarjale z živalmi, ki so imele nadzor nad gozdom in vsemi živalmi v njem. Ime Diana izhaja iz besede za božansko ali nebeško. Za primerjavo rimske in grške mitologije je Diana enakovredna v Grčiji boginja Artemida. Ko beremo zlasti zgodbe o tej rimski boginji, so zelo podobne zgodbam o boginji Artemidi. Oba sta se lahko pogovarjala z živalmi in jih obvladovala, če so se ljudje obnašali neprimerno.
Boginjo Diano so šteli v tako imenovane okvirne bogove. Ti bogovi so ohranili močne izvirne značilnosti nebesnih božanstev in na noben način niso bili povezani z bogovi v indoevropskih religijah. Boginja Diana je bila povezana s svetlobo, nedolžnostjo in je bila vedno prisotna v gozdu in med gorami. Njeno prisotnost bi lahko čutili predvsem v gozdu, njen prvotni naslov pa je bila boginja lova. Diana je odražala nebeški svet, kar pomeni, da je bila povezana z nadvlado, neprepustnostjo in ravnodušnostjo do svetovnih zadev. Čeprav se je boginja Diana izogibala človeškim zadevam, je zagotovila nadaljevanje človeške rase z varovanjem poroda in mladosti. Njena dolžnost je bila pozorno spremljati nasledstvo kraljev.
Dianino prvo čaščenje je bilo povezano z gozdovi in spoštovana je bila kot boginja lova. Kasneje je Diana zamenjala boginjo Luno in postala boginja lune. Diana je bila tudi boginja poroda in je varovala podeželje in naravo nasploh. V nekaterih primerih so boginjo Diano imenovali tudi Trivia, Luna, Lucina in Latonia. Vsa ta imena so bila boginji Diani uporabljena kot vzdevek in jih je pogosto mogoče najti v številnih zgodnjih literarnih delih.
Boginja Diana je zaščitila državljane nižjega razreda, zato so bili njeni zvesti privrženci sužnji in ljudje, ki so na splošno pripadali nižjemu razredu državljanov. Dianin tempelj je vodil veliki duhovnik, ki je bil nekoč suženj. Predsedujoči duhovnik je bil izbran na podlagi stare tradicije. Suženj bi bil imenovan za velikega duhovnika le, če bi mu uspelo iz svetega drevesa hrastov pobrati vejo in se nato boriti s sedanjim duhovnikom do smrti. To samo govori o pomenu boginje Diane za prebivalce nižjega sloja in koliko so se zanašali na njeno zaščito. V starih časih ni bilo veliko božanstev te postave, katerih zaščita je bila usmerjena proti tem slojem ljudi, kar je le še en razlog več, ki je boginjo Diano povzdignil na takšne višine.

Dianin kult v Rimu je skoraj tako star kot mesto samo, ker se omenja kult v najzgodnejših najdenih delih o rimskem mestu. Po starih mitih je rimska boginja Diana živela skupaj z nimfo Egerijo in njenim služabnikom Virbuisom. Ti trije so živeli v gozdu Nemi blizu mesta Aricia v južnem delu Rima. Tri ženske so živele v gozdičku iz hrasta.
Zaključek
Rimske mitološke zgodbe so večinoma kombinacija zgodb, ki nas učijo o življenju in moralnih sporočilih, ki se jih moramo naučiti. Te zgodbe nas učijo, kako biti prijazen drug do drugega, pa tudi, kako vztrajati v svetu. Za Rimljane je bila boginja Diana boginja lova in lune.
V tej starodavni mitologiji je bila Diana pogosto povezana z naravo, živalmi in gozdovi. Njene moči so se pogovarjale z živalmi, ki so imele nadzor nad gozdom in vsemi živalmi v njem.
Ime Diana izhaja iz besede za božansko ali nebeško. Za primerjavo rimske in grške mitologije je Diana enakovredna v Grčiji boginja Artemida.
Boginja Diana je zaščitila državljane nižjega razreda, zato so bili njeni zvesti privrženci sužnji in ljudje, ki so na splošno pripadali nižjemu razredu državljanov. Dianin tempelj je vodil veliki duhovnik, ki je bil nekoč suženj. Boginja Diana je bila trojna boginja. Bila je boginja lune, lova in poroda.
Njena zaščita ni bila podeljena le visokim razredom, saj so bili njeni glavni cilji zaščite nižji razredi.
Boginja Diana izvira iz poganskih prepričanj in religij, vendar je njen pomen sčasoma narasel in postal vidna osebnost v rimski mitologiji.
Da bi ugajali bogovom, so ljudje organizirali praznike in prireditve v čast bogov. Ti festivali potekajo še danes in nekateri so postali blagovne znamke določenih mest. Festival v čast boginje Diane še danes prirejajo nekatere poganske kulture, njegov kult Diane pa je še vedno živ v mnogih delih sveta. Pomen mitološkega Roam za svet je vsekakor velik. Številne kulturne relikvije govorijo o veličini tistega časa, pa tudi o neusmiljenosti tega.
Boginja Diana bo za vedno ostala boginja, zavetnica lova, lune in poroda, pa tudi zaščitnica državljanov nižjega razreda. Pomen boginje Diane za latinska plemena in poznejše Rimljane je nekaj, kar se bo ohranilo skozi umetnost in literaturo, pa tudi skozi mite in zgodbe, ki še naprej živijo.
- Vaš LD po želji
- Trak za vejico

Kapa je 100% bombaž, pralna na 30 stopinj, primerna za delo v lovišču in uporabna za lov, znaki so izvezeni direkt na kapo, izdelava je kvalitetna po izjavah lovcev ki so kapo preizkusili je izredno udobna. Cena kape je 28 EUROV. Za vse nadaljnje informacije sem vam na razpolago ANDREJ 00386 41 333 066.DOBER POGLED ! Andrej

Zemljevid

ansor66

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  2331 Pragersko, Podravska, Slovenija
Oglas je objavljen
23.05.2024. ob 09:39
Do poteka še
Oglas je prikazan
422 -krat

ansor66

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  2331 Pragersko, Podravska, Slovenija