Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • Leteči PC

Leteči PC

Cena
100 €
Šifra oglasa: 3998572

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Podravska, Maribor, Melje
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Lep pozdrav, prodajam osebni računalnik s približno 40-50 ventilatorji. Gre se za projektno delo iz srednje šole SERŠ, za katero sem zelo ponosen in prejel zlato priznanje pri 42. srečanju mladih raziskovalcev Slovenije.

Ne vem kaj točno je v računalniku ker sem pozabil katere komponente sem uporabil, se pa bojim odpirat stranice ker se ventilatorji včasih sami od sebe zavrtijo tak da ne želim reskirat prsta. Iz glave bi rekel, da je Intel Pentium 60 z neko noname grafično in matično.

Pc mi je posebej pri srcu, saj se ga načeloma ne rabi spihat ker je visok pretok zraka pasivna funkcija samega builda.
Kot namiguje naslov artikla se včasih v kakšnih intenzivnejših CAD simulacijskih programih računalnik dvigne iz mize in lebdi nad njo. Na začetku mi je bilo tečno, saj sem po 20 minutah pri 4 meterov visokem stropu nekak moral računalnik dol spraviti. Zdaj me ne moti več, kadar računalnik zaključi simulacijo grem do električne omarce pa fit ven vržem. Na vsake tolk dni morem zamenjati ventilatorje saj se uničijo pri trku na tla.

Skratka računalnik prodajam, ker nadgrajujem na močnejše ventilatorje za nov računalnik kjer bom verjetno moral imeti zaščitne slušalke. Pri zdajšnem buildu je glasnost nekje 120-130 dB, spet odvisno kak zahtevna je simulacija. Frekvenca vrtenja ventilatorjev oz. rpm se tudi spreminja, zaradi nenehne izpostavljenosti nekaterih frekvenc so se mi ušesa prilagodila na določene frekvence, ki jih praktično ne slišim več. Je pa res da tu pa tam včasih žene ne slišim kadar se zadere kdaj je kosilo na mizi.

Nažalost imam samo eno sliko, saj mi je prejšni teden pc pri Solidworks simulaciji odletel na težko dostopno podstrešje.

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
18.05.2020. ob 01:24
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
1205 -krat