• Čipke - Shirley Conran
  • Ne zamudite priložnosti

Čipke - Shirley Conran

Cena
5 €
Šifra oglasa: 6474677

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Savinjska, Celje, Celje
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Prodam odlično ohranjen roman z naslovom Čipke, pisateljice Shirley Conran. Roman je izdala Založba Obzorja Maribor, leta 1986, je v trdi vezavi in ima 498 strani.

Roman Čipke je bil ob izidu najbolj bran roman v ZDA. Po njem so posneli tudi televizijsko nadaljevanko.

Zgodba se začenja v New Yorku, kamor je mlada, svetovno znana filmska zvezda Lili povabila štiri nekdanje prijateljice in sošolke ter sedanje uspešne poslovne ženske. Ta venček štiridesetletnic se zbere v razkošnem hotelu, vendar ne vedo, kakšen je razlog za to povabilo. Presenečene so ob tem srečanju po dolgih letih. Tedaj pa vstopi v sobo Lili in jim zastavi čudno vprašanje...
Zgodba se odtlej razvija retrospektivno. Pisateljica nas popelje v leta, ko so bile te ženske še gimnazijke in so se srečale v prestižni švicarski šoli v Gstaadu: Maxine, Parižanka iz bogate meščanske družine, Angležinja Pagan, po rodu plemkinja, Kate z bogatim očetom, ki je želel hčerki nuditi vse tisto, česar sam ni bil deležen, in američanka Judy, ki si je sama plačevala šolanje tako, da je delala kot natakarica. Dekleta se tu prvič resneje zaljubijo in pridobijo tudi prve seksualne izkušnje.
Pagan spozna arabskega princa Abdulaha, ki se prav tako šola v Švici - in tudi druga dekleta imajo svoje ljubčke. Potem je šolanja konec in vse odidejo na svoj konec sveta. Življenje teče vsaki po svoje.
Medtem pa v Švici v mali vasi raste Elisabeth, ki jo je neko neporočeno dekle dalo v rejo ovdoveli ženski. Krušna mati se poroči z Madžarom Feliksom in ko je družina na obisku na Madžarskem, izbruhne revolucija. Reši se le Elisabeth, ki roma iz taborišča za begunce v Pariz. Posvojita jo zakonca, ki mislita, da bosta tako dobila gospodinjsko pomočnico. Komaj trinajstletno dekletce zlorabi nasilnež. Zdaj zaide v krog ljudi, ki jo izkoriščajo, pozira naga, snema pornografske filme. Toda v njej je nekaj več, izkaže se, da je igralski talent...
Zgodba je čudovita uspešnica, polna napetega dogajanja, ljubezni.

Informacije na telefon:041/971-800, ogled in prevzem v Celju, pošljem tudi po pošti (poštnino plača kupec).

Zemljevid

Objekti v bližini

l-b44

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3211 Škofja vas, Savinjska, Slovenija
Oglas je objavljen
09.04.2024. ob 17:09
Do poteka še
Oglas je prikazan
293 -krat

l-b44

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3211 Škofja vas, Savinjska, Slovenija