• Potop 1 / Henryk Sienkiewicz
  • Ne zamudite priložnosti

Potop 1 / Henryk Sienkiewicz

Cena
3,99 €
Šifra oglasa: 549791

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Posavska, Brežice, Jesenice na Dolenjskem
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

PRVA KNJIGA
LEPO OHRANJENA,TRDE PLATNICE,Z OVITKOM
POGLEJTE ŠE OSTALE MOJE KNJIGE, ČE VZAMETE VSAJ TRI IN PLAČATE NA TRR JE POŠTNINA
B R E Z P L A Č N A

LOK -D3

Potop / Henryk Sienkiewicz

Podrobni podatki
Avtor – oseba Sienkiewicz, Henryk, 1846-1916
Naslov Potop / Henryk Sienkiewicz ; [prevedel Rudolf Molè]
Enotni naslov Potop. slovenski jezik
Vrsta gradiva roman
URL medijskega objekta leposlovje za odrasle
Jezik slovenski
Leto 1970
Založništvo in izdelava Ljubljana : Državna založba Slovenije, 1970 (Ljubljana : Učne delavnice)
Fizični opis 1 zv. (423; 529; 382 str.) ; 20 cm
Drugi avtorji – oseba Molè, Rudolf, 1883-1969
Zbirka Izbrana dela Henryka Sienkiewicza ; 3 ; 4 ; 5
Opombe Prevod dela: Potop
UDK 821.162.1-311.6
COBISS.SI-ID 21435905

Potop ( poljsko : Potop ) je zgodovinski roman poljskega avtorja Henryka Sienkiewicza , objavljen leta 1886. Je drugi zvezek serije v treh zvezkih, ki je Poljakom znana kot " Trilogija ", pred njo pa je nastala knjiga Z ognjem in mečem. ( Ogniem i mieczem , 1884) in sledi Ogenj v stepi ( Pan Wołodyjowski , 1888). Roman pripoveduje zgodbo o izmišljenem poljsko-litovskem vojaku Commonwealtha in plemiču Andrzeju Kmicicu ter prikazuje panoramo Commonwealtha v njenem zgodovinskem obdobju Potopa , ki je bil del severnih vojn .

"Potop" je klasični roman Henryka Sienkiewicza. To mora imeti vsak Poljak . Je čudovito delo, polno junaštva, velike akcije in izjemnih likov.

"Potop" je drugi roman v seriji knjig, ki sestavljajo znamenito in cenjeno trilogijo, ki vključuje tudi " Z ognjem in mečem " in " Pan Wołodyjowski ". Besedilo pripoveduje zgodbo o Poljski, ki jo je prizadel švedski potop. Junak romana je Kmicic, pogumen, a naiven in nepremišljen plemič, ki je izdal svojo domovino, ne da bi sploh vedel, da to počne. Ta dejanja so mu bila oproščena.

"Potop" je prava mojstrovina poljske literature . Zaplet nekoliko odstopa od zgodovinske resnice, ki je bila pogosto očitana Sienkiewiczu, vendar se fikcija tu pojavlja namenoma, da tolaži srca . Za roman je značilno hitro dogajanje, ki ne popušča niti za trenutek. Strani so napolnjene z junaškimi dejanji, velikimi bojnimi prizori in šaljivimi dialogi.

Henryk Sienkiewicz je nedvomno eden najvidnejših in najodličnejših poljskih pisateljev dobe pozitivizma. Ta poljski pisec kratkih zgodb, publicist in romanopisec je bil počaščen z Nobelovo nagrado za književnost, ki jo je prejel za svoje življenjsko delo.

Henryk Sienkiewicz je živel v letih 1846-1916. Leta 1869 se je zgodil njegov novinarski prvenec. Sienkiewicz je v Tygodniku Ilustrowany objavil oceno gledališke igre ter zgodovinsko-literarni esej. Leta 1872 je pisatelj objavil roman " Na marne " in " Humoreski z teki Worszyłły ".

Leta 1876 se je Sienkiewicz skupaj s skupino prijateljev odpravil na potovanje v ZDA; takrat so bila takšna potovanja zelo redka. Dve leti pozneje se je vrnil iz Amerike in ostal v Londonu. Leta 1894 so bila napisana prva poglavja romana “ Quo Vadis ”. Ko je izbruhnila vojna, je pisatelj živel v Švici. Umrl je leta 1916 v Veveyu, kjer počiva tudi njegovo telo.

Velik nabor leposlovja, strokovnih knjig,otroške in mladinske literature, zgodovinskih in kriminalnih romanov,poezije, slovarjev, enciklopedij,.... Enostaven nakup. Plačilo na trr, možnost pošiljanja kot tiskovina (tiskovina je podobno kot navadno pismo, je pa cenejša).
Romani slovenskih in tujih avtorjev.,strokovne knjige,biografije,slovarji, družboslovje, naravoslovje,priročniki,vodniki,....
Antikvarne knjige, knjige primerna za darila,...

Zemljevid

mitjah13

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  8261 Jesenice na dolenjskem, Posavska, Slovenija
Oglas je objavljen
15.05.2024. ob 02:03
Do poteka še
Oglas je prikazan
200 -krat

mitjah13

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  8261 Jesenice na dolenjskem, Posavska, Slovenija