Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • Srce teme - Joseph Conrad
  • Srce teme - Joseph Conrad

Srce teme - Joseph Conrad

Cena
5 €
Šifra oglasa: 5966825

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Savinjska, Celje, Celje
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Prodam odlično ohranjen roman z naslovom Srce teme, avtorja Josepha Conrada, knjiga je izšla kot del zbirke Vrhunci stoletja pri Delo d.d., leta 2004, je v trdi vezavi in ima 123 strani. Knjiga je kot nova in primerna tudi kot darilo.

Pomorščak Marlow dobi službo kapitana parnika v Belgijskem Kongu, ki si ga je od nekdaj želel obiskati. Toda potovanje navzgor po reki ni samo pot v srce celine... Marlowova naloga je najti skrivnostnega Mr. Kurtza, za katerega že od prve omembe čuti, da sta njuni usodi nekako povezani. Soočenje z njim je soočenje s temno, potlačeno platjo človeške narave, ki privre na dan globoko v džungli. Kurtza v trenutku smrti obide spoznanje;"Strahota! Strahota!" Toda kdo in kaj je Mr. Kurtz? Več kot Marlow odkrije o njem in njegovih dejanjih, manj si zna to razložiti...

Joseph Conrad (1857-1924), eden najizvirnejših britanskih pisateljev z začetka dvajsetega stoletja, je bil pravzaprav Poljak in se je angleščine naučil šele pri enaindvajsetih. Izkušnje z njegovih potovanj so dale snov za vrsto kratkih zgodb in romanov, med njimi tudi za "Srce teme" (1902).

Informacije na telefon:041/971-800, ogled in prevzem v Celju, pošljem tudi po pošti (poštnino plača kupec).

Zemljevid

Oglas je objavljen
09.04.2024. ob 17:10
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
383 -krat