• Razglednica ĐERDAPSKA KLISURA - SOTESKA DJERDAP
  • Ne zamudite priložnosti

Razglednica ĐERDAPSKA KLISURA - SOTESKA DJERDAP

Cena
5 €
Šifra oglasa: 10629325

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Savinjska, Celje, Celje
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Razglednica DŽERDAPSKA KLISURA, SOTESKA DJEDRAP, ni potovala.
Soteska Djerdap je daljna preteklost in zelo redka naravna lepota, kraj izvora sodobne civilizacije in kraj, ki je pomemben za poznavanje splošne kulture človeštva, vse prepleteno s popolno simfonijo, ki jo gradi divjina, naravne skrajnosti, vodni vrtinci in strme pečine, zamotane v tančico moči človeškega uma in neizbrisljivih sledi zgodovine v vsakem kotičku.
Nahaja se v Narodnem parku Djerdap in kot tak predstavlja svoj najlepši in očarljiv del, kot tudi izjemno destinacijo za enodno potovanje. Narodni park se nahaja v severovzhodnem delu države in tvori naravno mejo med Srbijo in Romunijo. Đerdapska soteska je tudi največji preboj pečine v vsej Evropi, Sestavljene iz 100 klisuge i tri doline, te se izmjenjuju u to red: Golubačka klisu, Ljupkovsku kotlinu, klisu Gospođin vir, Donjomilanovačka kotlina, pa klisu Mali i Veliki kazan, Orsavsku kotlinu i na kraju Sipsku klisu, u čijom se delu đerdapska klisu i imenuje Gvoždena vrata, ker je bila dolgo časa navigacija tu skoraj nemogoča, tako zaradi hitrega upada gladine vode, kot zaradi podvodnih kamnin. Skupna dolžina soteske Djerdap je približno km. Soteska Đerdap se začne podvodno od Golubca in se konča pred Kladovo, v bližini trdnjave Dijana, ko gre navzdol proti Kladovu.
Območje Narodnega parka Djerdap je približno 64.000 ha in na tej ogromni površini zamah od Golubca do Sipija je množica izjemno lepih znamenitosti, ki jih je neuogibno vredno videti, še posebej, ker se njihova lepota dopolnjuje z bogato zgodovino te regije, ki sega v čase, ko človek še ni hodil po teh območjih.

Poštnino plača kupec.

Zemljevid

elf11

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3000 Celje, Savinjska, Slovenija
Oglas je objavljen
06.05.2024. ob 14:02
Do poteka še
Oglas je prikazan
102 -krat

elf11

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3000 Celje, Savinjska, Slovenija