KOMBUČA, ČAJNA GOBA, SCOBY, KAMBUČA

  • Cena: 15 
  • Šifra oglasa: 4147995
  • Objavljen:
  • Do poteka še:
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Vrsta ponudbe: Prodam
Lokacija: Goriška, Nova Gorica, Šempas
Stanje: novo

Več:

Kombuča čajna goba - pridobitev za vse življenje

Ko pridete do gobe na tak ali drugačen način in če boste z njo pravilno ravnali, jo lahko imate za vse življenje. Iz matične gobe nastajajo vedno nove kuture, tako da boste lahko višek dali naprej svojcem ali prijateljem, kakšno gobo pa tudi shranite na hladno, če se z matično kaj zgodi. Če se pač naveličate tega napitka in se odločite, da ga ne boste več pripravljali, potem gobo shranite v hladilnik z nekaj sladkanega čaja. Tako lahko živi cca 3 mesece.

V današnjem času postaja zeliščna medicina vse bolj iskana in se vse pogosteje uporablja. Medtem ko se zahodna medicina ukvarja z uničevanjem bolezenskih klic, ki prodirajo v telo, se vzhodna medicina v prvi vrsti osredotoča na preprečevanje bolezni tako, da z različnimi tehnikami aktivira homeostatske mehanizme, ki jih po naravni poti poseduje naše telo.

CENA: 15€ + POŠTNINA
GSM: 041 523 730
E-mail: kombuca.si@gmail.com
Priložena navodila in vsi recepti, podpora in pomoč - svetovanje.

Več na strani:
https://sites.google.com/site/milanlozar/home/kambusa-1

RECEPTI:
https://sites.google.com/site/milanlozar/home/kambusa-1/rece...

ZA HUJŠANJE IN ZA ZDRAVJE
Za 2 litra čaja:
2 čajni žlički rdečega čaja - puerth
1 čajna žlička kitajski zelenegi čaj
3 čajne žličke šipka
3 žlice sladkorja

Kombuša – dejstvo ali izmislek?

Poročila o zdravilnih uspehih so pogosto posplošena in se prenašajo brez potrebnih dodatnih podrobnosti. Tako je npr. med ljudmi uveljavljeno splošno prepričanje, da so vsa rastlinska in zeliščna zdravila le blagodejna in ne morejo povzročati stranskih učinkov. V resnici pa je pripravek, ki je za enega zdravilo, za nekoga drugega lahko prav nasprotno. Prve pošiljke kombuše je spremljal listič z opisom čaja Kargasok. Takole je bilo napisano:

»Pred približno 60 leti je neka Japonka obiskala pokrajino Kargasok v Rusiji. Osupla je bila, ko je ugotovila, koliko zdravih stoletnikov živi tam. Srečala je celo 130-letnega moškega, poročenega z žensko pri osemdesteih, ki je še vedno lahko zanosila.

Japonka je skušala skrivnost izvedeti od neke osemdesetletnice, ki je bila skoraj brez gub. Izkazalo se je, da so v vsaki hiši tako mladi kot stari vsak dan popili okrog tri decilitre kombušinega čaja. Za pripravo tega čaja so Japonki dali posebno glivico in navodila, kako naj jo uporablja. Odnesla jo je domov na Japonsko in jo začela gojiti. Vabila je prijatelje, naj pijejo kombušin čaj in jih oskrbela z informacijami o njegovi rabi. Ti so kombušo nato prenesli svojim prijateljem.

Po nekaj časa trajajočem pitju čaja so se začeli pojavljati uspehi. Nek moški, ki je imel krvni tlak 210/120, ga je znižal na 140/80, dekle, pri kateri so ugotovili pasovec, pa je ozdravelo.

V Kargasoku sta rak in visok krvni tlak neznana. Na Japonskem je kmalu po začetku televizijskih reklam začel kombušin čaj piti vsaj milijon ljudi. Razžiril se je na Tajvan, našel pot v Hong Kong in se zdaj širi po vsem svetu. Raziskovalci so ugotovili, da vsebuje tri nujne elemente, brez katerih telo ne more. Dr. Pan Pen z Japonske poroča, da ima čaj takšne učinke:

- podaljšuje življenje
- zdravi norice in pasovec
- zmanjšuje gubanje kože
- odvrača rakave spremembe
- preprečuje neprijetne simptome menopavze
- vrača ostrino vida
- krepi mišice na nogah
- zdravi artritis
- spodbuja spolno slo
- odpravlja znojenje nog, zaprtje in bolečine v sklepih
- zdravi ognojke
- zdravi zožane žile in sladkorno bolezen
- krepi ledvice
- zdravi sivo mreno in bolezni srca
- vrača apetit in dober spanec
- zmanjšuje nevarnost žolčnih kamnov in jetrnih bolezni
- pomaga pri hujšanju
- ustavlja drisko
- osivelim lasem vrača barvo in odpravlja plešavost«

Seznam je naiven, saj ne pojasnjuje, ne kakšen čaj je bil uporabljen ne tega, ali je šlo za prevretek ali poparek. Glede vseh naštetih motenj ni mogoče posploševati: nekomu lahko določen pripravek pomaga, drugemu ne.

Raziskovanje kombuše na Zahodu

Najbolj poznani so raziskovalni izsledki, do katerih so prišli na univerzi v ruskem Omsku in rezultati dr. Rudolfa Sklenerja. Zlasti ugotovitve dr. Sklenerja zahodni tisk pogosto povzema.Dr. Sklenar je prišel iz tedanje Vzhodne Nemčije, kjer so kombušo uporabljali tudi preprosti ljudje že od začetka stoletja. Medicino je študiral v Pragi, prvič pa se je s kombušo srečal v nekem samostanu. Med drugo svetovno vojno je delal poskuse s to kulturo in na njih je temeljilo njegovo kasnejše raziskovalno delo. V začetku 60. let. Je objavil svoja dognanja tako v strokovnem kot v poljudnem tisku. S tem je širša javnost izvedela za zdravilne in krepilne lastnosti kombuše. Dr. Sklener jo je uspešno uporabljal pri sladkorni bolezni, visokem krvnem tlaku, vseh vrstah prebavnih težav, pri boleznih želodca in črevesja, pri revmatizmu in protinu.

Glavno področje njegovega dela pa je bilo biološko zdravljenje raka; vanj je vključil tudi kombušo. Njegove zdravilne metode so bile tako uspešne, da so jih uporabljali mnogi zdravniki. Ko se je izvedelo, da je kombušo pri vseh svojih rakavih bolnikih uporabljala tudi dr. Veronica Carstens (žena bivšega nemškega predsednika), je goba postala priljubljeno in široko uporabljano zdravilno sredstvo. Dr. Sklener in dr. Carstensova sta svojim bolnikom z rakavimi boleznimi priporočala njeno uporabo kot dopolnilo k drugim oblikam zdravljenja.

Kombuša / Kombuča – čudežna goba

Nihče natanko ne ve, od kod izvira kombuša, vemo pa, da je v rabi že dva tisoč let. Pravzaprav niti ni važno ali so jo prvi gojili Kitajci, Korejci, Japonci ali Rusi. Če smo natančni, v resnici niti ne gre za gobo, temveč za skupek bakterij.

Izvir imena bi lahko bil japonski, kajti v japonščini »kombu«pomeni rjave čajne alge, »ča« pa čaj. V Sloveniji se je bolj udomačilo ime kombuša. Morda je najboljši opis kombuše podal zeliščar Weidinger, ki pravi: »Kombušein čaj je daven vzhodnoazijski napitek, ki izvira iz oceana... Tri leta sem bil misionar na otoku Tajavnu. Na jugozahodnem obalnem območju so idealne razmere za gojenje čaja, ki ga gojijo na velikih površinah. V Fukienu pa sem se približal razumevanju pomena besede »K'un-Pu-ch'a« ali »kombuša«: čaj, podoben vinu.

Zaradi misionarskih dejavnosti sem moral potovati na otoka Quemoi in Matsu, ki ležita bližje celini, blizu province Funkien. Velik vtis je name napravil napitek, ki so mi ga postregli domačini. Imel je sladko-grenek okus in je v vročem podnebju deloval izredno osvežilno. Je šlo za vino, ki je imelo okus odličnega čaja ali za nenavaden čaj z okusom redkega vina?

Reči moram, da se po pitju nisem počutil le bolj krepkega, ampak tudi veliko bolj zdravega. Pomagal je zlasti presnovi in povzročil prijetno sproščenost. Ko sem vprašal, kaj je K'un-Pu-ch'a, so mi odvrnili: »Čaj, ki je prišel iz življenja v oceanu«.

Že za časa dinastije Tsin okrog leta 200 pred n.št. je bil znan kot pijača s čarobnimi lastnostmi; zagotavljal naj bi celo večno življenje. Imenovali so ga z različnimi imeni. Eno najznamenitejših je bil »božanski Ča«, ki so ga uporabljali kot zdravilo proti kroničnemu gastritisu. Izročilo govori tudi o korejskem vraču, Kombi po imenu, ki je leta 414 predpisal ta čaj japonskemu cesarju. »Božanski Ča« je prišel s Kitajske prek Koreje do Japonske, kjer je dobil ime »Kom-bujev Ča« - kombuša.

VEČ INFORMACIJ:
CENA: 15€ + POŠTNINA
GSM: 041 523 730
E-mail: kombuca.si@gmail.com

Več na strani:
https://sites.google.com/site/milanlozar/home/kambusa-1

http://www.facebook.com/pages/KOMBU%C4%8CA-%C4%8Dajna-goba-K...

Podatki o uporabniku

Mesto in poštna številka
5261 ŠEMPAS
Regija
Goriška
Država
Slovenija
Lokacija oglasa KOMBUČA, ČAJNA GOBA, SCOBY, KAMBUČA
Opomba: prikaže se približna lokacija vašega oglasa