Električni pastir za varovanje poljščin pred divjadjo Kekec

  • Cena: 119,70 
  • Šifra oglasa: 6837683
  • Objavljen:
  • Do poteka še: do prodaje
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Vrsta ponudbe: Prodam
Lokacija: Zasavska, Zagorje ob Savi, Kisovec
Interna številka izdelka: 3830065060032
Stanje: novo

Več:

Kako deluje električni pastir?
Napajalnik ustvarja električne impulze. Ko se žival dotakne žice, pulz potuje skozi žico preko živali in konča na tleh. Žival to zazna kot bolečino, zato se nemudoma umakne stran od ograde.

VIR ENERGIJE
Napajalnik se napaja neposredno iz omrežja 230V ali akumulatorja. Ta pošilja električne impulze preko vodnikov, kateri z napeljavo po stebrih postavljenih po zemljišču tvorijo žično ogrado. Napajalnik ima izhodno moč v merski enoti Joul. Ker pa imajo živalli različen prag zaznavanja bolečine, uporabljamo v ta namen več vrst napajalnikov, ki se razlikujejo po moči izhodne energije.

IZOLATORJI
Izolatorji se uporabljajo, da električni tok teče skozi vodnike brez izgube energije in za ohranjanje največje moči v vezju napajalnika. Kakovost izolatorja je zelo pomembna, ker se lahko zaradi slabe kakovosti izolatorja energija izgublja na lesenih/kovinskih stebrih in s tem zmanjšuje moč na večjih razdaljah. V ta namen se uporabljajo izolatorji, ki so obstojni na UV žarke.

VODNIKI
Kakovostni vodniki prenašajo električne impulze brez izgube moči na dolgih rszdaljah kljub slabšim vremenskim in mehanskim vplivom. Najboljši vodniki so baker in aluminij.

TLA
Ozemljitvena palica in izolacija ograje sta bistvena elementa sistema. Boljša kot so tla, večja je učinkovitost delovanja električnega sistema. Kakovosz ozemljitve se s časom lahko prične spreminjati, saj je ta močno odvisna od vrste tal in podnebnih razmer, zato je potrebno večkrat s preizkuševalcem preveriti delovanje električnega pastirja. preizkus je potrebno izvajati na žični ogradi. Da bi napajalnik pravilno deloval, izguba energije ne sme presegati 500V.

Tehnične lastnosti:
- Vhodna napetost: 12 V dc
- Adapter: 220ac/50Hz/12V dc/1000mA
- Izhodna napetost: 14.500 V
- Energija impulza: 9.4 J
- Dolžina ograje: 40 km
- Teža naprave: 2.08 kg
- Dimenzije: 350 x 240 x 100
- Garancija: 2 leti
- Adapter ni v garanciji
- Generalni uvoznik za SLO EVJ d.o.o.
- Servis izvaja podjetje EVJ d.o.o.

Spletna povezava:

Več o ponudbi

Stik

Trgovina EVJ Center
Naslov
Loke pri Zagorju 22
Mesto in poštna številka
1412 Kisovec
Regija
Zasavska
Slovenija
E-pošta
info@evj.si
Lokacija oglasa Električni pastir za varovanje poljščin pred divjadjo Kekec
Opomba: prikaže se približna lokacija vašega oglasa