• Cvrčak na ognjištu / Charles Dickens  - hrvaško.otroška
  • Ne zamudite priložnosti

Cvrčak na ognjištu / Charles Dickens - hrvaško.otroška

Cena
4 €
Šifra oglasa: 976950

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Posavska, Brežice, Jesenice na Dolenjskem
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

KNJIGA JE V HRVAŠKEM JEZIKU
LEKTIRA ZA 7.RAZRED OSNOVNE ŠKOLE (ČTIVO,BERILO)
DOBRA KNJIGA ZAGREB 1982

LEPO OHRANJENA ,
POGLEJTE ŠE OSTALE MOJE KNJIGE, ČE VZAMETE VSAJ TRI IN PLAČATE NA TRR JE POŠTNINA
B R E Z P L A Č N A

LOK-SP OM
Podrobni podatki
Avtor – oseba Dickens, Charles
Naslov Cvrčak na ognjištu / Charles Dickens ; priredio Ivo Zalar ; [prema prijevodu Ise Velikanovića]
Vrsta gradiva knjiga
Jezik hrvaški
Leto 1983
Izdaja 13. izd.
Založništvo in izdelava Zagreb : Školska knjiga, 1983 (Čakovec : "Zrinski")
Fizični opis 110 str. : ilustr. ; 17 cm.
Zbirka Dobra knjiga. Lektira za 7. razred osnovne škole
Opombe Charles Dickens:1812-1870:str.5-10
UDK 820-32(02.046.4)=862
COBISS.SI-ID 1592585
Lektira je sastavni dio nastave hrvatskoga jezika u školama, posebice u osnovnim. Lektira služi da se djeca priviknu i nauče čitati, proširuje znanje, pomaže pri razmišljanju, zaključivanju i potiče kognitivni razvoj djeteta. Rad je podijeljen u tri dijela. U prvome dijelu prikazuje se opće stanje lektire u suvremenome hrvatskome obrazovnom sustavu, osobito u jezičnim predmetima i jezičnokomunikacijskom (jezično-umjetničkom) području. U drugome dijelu donose se važne pretpostavke, metodička načela, pristupi, nastavni oblici "nove" nastave lektire koji su u skladu s osnovnim ciljevima nastave lektire, odnosno književnoga odgoja i obrazovanja uopće: razvijanjem ljubavi prema književnoumjetničkoj riječi i potrebe za čitanjem te izgrađivanjem samostalnoga, kritičkoga, selektivnoga čitatelja.

DOSTAVA ZA HRVAŠKO - ZAGREB JANKOMIR (+35KN) ALI POŠTA SLOVENIJE (PLAČILO NA TRR,POŠTNINA CCA 5€)

Dickens je bil izredno plodovit pisatelj. Poleg velikega števila napisanih del so bila ta tudi zelo cenjena pri bralcih. Napisal je več skic za časopis Bentley's Miscellany. V njih se je podpisal kot Boz, slednji vzdevek ga je spremljal celo življenje. Svoj prvi roman je napisal leta 1837, imenuje se Pickwickovci. Naslednjega leta je nastalo njegovo najslavnejše delo Oliver Twist, ki je že v tistih časih doživelo več izdaj.
1839 je bilo izdano njegovo delo Nicholas Nickleby, dve leti zatem še en roman, Starinarnica. Napisal je še eno izredno priljubljeno delo – Božična pesem. Izšla je leta 1843, uporabil jo je celo ruski skladatelj Peter Iljič Čajkovski za podlago svojemu baletu Hrestač.
Martin Chizzlewit, Dombey in sin, David Copperfield, Težki časi, Dorritova najmlajša, Povest o dveh mestih in Veliko pričakovanje so dela, s katerimi je požel velikanski uspeh in večno slavo.
Kljub temu pa ni pisal le romanov, in proze, temveč tudi druge literarne oblike in zvrsti. Napisal je več kratkih zgodb (npr. Hiša duhov), otroško zgodbo Čriček na ognjišču, igro Zamrznjena globočina, potopis potovanja po Italiji, imenovan Italijanske slike, in mnogo drugih znanih in manj znanih del (Meister Humphrey, Kramladen, Barnaby Rudge, ...). Njegovo zadnje delo, Skrivnost Erwina Drooda, je ostalo nedokončano.
V Dickensovih delih je glavna snov angleško meščansko in malomeščansko življenje v prvi polovici 19. stoletja. Njihove odnose v družbi je opisoval stvarno, na trenutke humorno in včasih groteskno. Izrazito je izpostavljal socialne probleme tistega časa, kot so bile sirotišnice, šolstvo, uradništvo, ipd. Upravičeno ga štejemo med utemeljitelje socialno-kritičnega romana. Z velikim zagonom in strastjo je namreč slikal prizor najnižjega londonskega sloja, ki je živel v bedi, revščini in kriminalu

Zemljevid

Objekti v bližini

mitjah13

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  8261 Jesenice na dolenjskem, Posavska, Slovenija
Oglas je objavljen
21.04.2024. ob 14:01
Do poteka še
Oglas je prikazan
392 -krat

mitjah13

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  8261 Jesenice na dolenjskem, Posavska, Slovenija