• Jonathan Safran Foer: JESTI ŽIVOTINJE (Jesti živali)
  • Jonathan Safran Foer: JESTI ŽIVOTINJE (Jesti živali)
  • Jonathan Safran Foer: JESTI ŽIVOTINJE (Jesti živali)
  • Ne zamudite priložnosti

Jonathan Safran Foer: JESTI ŽIVOTINJE (Jesti živali)

Cena
11 €
Šifra oglasa: 12167874

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Ljubljana Moste Polje, Nove Fužine
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Knjiga je v hrvaškem jeziku.
Ali ste vedeli, da na farmah piščancem vbrizgavajo fiziološke raztopine, da je meso, ki ga nato prodajajo v trgovinah, videti polnejše in boljšega okusa? Ali veste, da na prašičjih farmah pujskom izpulijo zobe, da jih lažje hranijo, in jih kastrirajo, oboje brez narkoze? Tako kot v nekaterih hlevih živali mučijo nepotrebno pred smrtjo, zavoljo izživljanja; določeni zaposleni so bili posneti med metanjem, udarjanjem in brcanjem prašičev; kako z njimi udarjajo po betonskih tleh in jih tolčejo s kovinskimi palicami in kladivi. Preiskava je pokazala, da so se nekateri delavci na prašičih izživljali, jih udarjali z grabljami in lopatami, jih dušili in metali v greznice, da se utopijo.
In medtem ko le nekatere živali trpijo pred smrtjo, bodo vse vzgojene v katastrofalnih razmerah. Pred smrtjo bo neverjetno trpel, sam umor pa neustavljivo spominja na masaker. Skratka, vse rejne živali bodo podvržene neverjetnim stiskam in stresu. In vse našteto je le vrh ledene gore, ki se imenuje reja, zakol in predelava mesa. Ki se na koncu verige znajde na našem krožniku in v naših želodcih.
O avtorju
Odkar se je leta 2002 pojavil na literarni sceni, Jonathan Safran Foer ne neha presenečati javnosti. Njegova romana sta bila razglašena za literarni senzaciji in prejela toliko literarnih nagrad, kot jih povprečen romanopisec ne zmore niti z dvajsetimi. In s tretjim napisanim delom mu je uspelo znova šokirati bralstvo in kritiko; je namreč spomin na desetletno raziskovanje problematike mesnega prehranjevanja.
V pričakovanju rojstva svojega prvega otroka se je Foer odločil predstaviti vse argumente za in proti vegetarijanstvu, da bi se odločil za najboljši način prehranjevanja za svojega otroka. To, kar je odkril, ga je šokiralo in šokiralo bo vsakogar, ki bo začel brati to knjigo, ki se bere kot najbolj napeta kriminalka.

Jeste li znali da se na farmama u piliće ubrizgavaju slane otopine kako bi meso koje se onda prodaje u dućanima izgledalo punije i bilo ukusnije? Znate li da se na farmama svinja praščićima čupaju zubi da bi ih se lakše hranilo, te da ih se kastrira, a oboje bez ikakve anestezije? Kako se u nekim postrojenjima životinje prije smrti muči bez ikakve potrebe, iživljavanja radi; neki su zaposlenici snimljeni kako bacaju, batinaju i nogom lupaju svinje; kako njima udaraju o betonski pod i mlate ih metalnim šipkama i čekićima. Istragom je otkriveno kako neki radnici svinje udaraju ih grabljama i lopatama, guše ih i bacaju u septičke jame kako bi se utopile.
I dok zlostavljanje prije smrti prođu samo neke životinje, baš sve će biti uzgojene u katastrofalnim uvjetima. Prije smrti će se nevjerojatno napatiti, a samo ubijanje neodoljivo podsjeća na masakr. Sve će uzgojene životinje, ukratko, biti podvrgnute nevjerojatnoj muci i stresu. I sve navedeno je samo vrh ledenog brijega zvanog uzgoj, klanje i prerada mesa. Koje se na kraju lanca nađe na našem tanjuru i u našim želucima.
O autoru
Otkako se 2002. godine pojavio na književnoj sceni, Jonathan Safran Foer ne prestaje iznenađivati javnost. Njegova dva romana proglašena su književnim senzacijama i osvojila toliko književnih nagrada koliko prosječan romanopisac ne uspije niti s dvadeset. A s trećim napisanim djelom ponovno je uspio šokirati čitateljsku publiku i kritičare; radi se, naime, o memoarskim deset godina dugim istraživanjima o problematici mesojedstva.
U očekivanju rođenja svog prvog djeteta, Foer je odlučio sebi predstaviti sve argumente za i protiv vegetarijanstva kako bi odlučio koji je najbolji način prehrane za njegovu bebu. Ono što je otkrio šokiralo je njega samoga, a šokirat će i svakog tko se upusti u čitanje ove knjige koja se čita poput najnapetijeg krimića.
Prodam odlično ohranjeno, kot novo knjigo. Mehka vezava, 296 strani. Format 17 x 24 cm. ISBN 978-956-316-445-8. Cena 11,00 EUR + poštnina (ali osebni prevzem). 068 622-324. Sem v Ljubljani, na Fužinah.
Poglejte si še ostale moje oglase.

Zemljevid

50mateo

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  Osrednjeslovenska, Slovenija
Oglas je objavljen
22.05.2024. ob 16:40
Do poteka še
Oglas je prikazan
40 -krat

50mateo

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  Osrednjeslovenska, Slovenija