Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • Stavbno zemljišče Ladjedelnica Izola
  • Stavbno zemljišče Ladjedelnica Izola
  • Stavbno zemljišče Ladjedelnica Izola
  • Stavbno zemljišče Ladjedelnica Izola
  • Stavbno zemljišče Ladjedelnica Izola
  • Stavbno zemljišče Ladjedelnica Izola
  • Stavbno zemljišče Ladjedelnica Izola
  • Stavbno zemljišče Ladjedelnica Izola
  • Stavbno zemljišče Ladjedelnica Izola

Stavbno zemljišče Ladjedelnica Izola

Cena
9.000.000 €
  • Potrebuješ kredit?
Šifra oglasa: 4104706
  • Površina objekta
    8.669,00 m²
  • Leto izgradnje
    1960

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Obalno-kraška, Izola, Izola
Površina objekta
8.669,00 m²
Površina okolice hiše
42.054,00 m²
Leto izgradnje
1960
Leto zadnje prenove
1980
Vrsta cene
Skupna cena
Interna številka oglasa
RE ID 51

Opis oglasa

IZJEMNA INVESTICIJSKA PRILOŽNOST: ELITNO ZEMLJIŠČE NA IZOLSKI OBALI

Dobro opremljeno območje tik ob morju

Območje "Ladjedelnica Izola" leži neposredno ob morski obali na severovzhodnem delu polotoka v Občini Izola, le 500 m od starega mestnega jedra Izole. Na zemljišču so trenutno starejši ladjedelniški in industrijski objekti, primerni za rušenje. Zemljišče je lahko  ostopno in komunalno opremljeno.

Idealno za razvoj celoletnih turističnih kapacitet

Z novim OPN-jem se območje nahaja v EUP  IZ-02/01 in IZ 02/08 in opredeljeno za celoletno turistično dejavnost.

Merila in pogoji glede velikosti objektov so:


FZP (faktor zelenih površin): 0,30
FZ (faktor zazidanosti): 0,5
FI (faktor izrabe gradbene parcele): 1,5


V skladu z izhodišči je izdelan idejni projekt, ki predvideva izgradnjo turističnega resorta z upscale družinskih hotelom (predvidena bruto površina vseh hotelskih kapacitet: 17.823 m²) ter notranjim in zunanjim vodnim kompleksom (predvidena bruto površina vodnega parka: 12.424 m²). 

Hotel sestavljajo prostorne sobe, ki ustrezajo družinskim potrebam in imajo razgled na morje, restavracije in bari ter welness območje s posebno osredotočenostjo na lepoto in negovanje.

Vodni kompleks bo nudil kapaciteto 1000 obiskovalcev in bo odprt tudi za dnevne obiske javnosti. Poleg notranjega bazena (ogrevani bazeni, vodne atrakcije ter hrana in pijača) bo kompleks vseboval tudi zunanji bazen in potopljene bazene na morju namesto plaže.

Projekt predvideva tudi izgradnjo javne promenade ob obali ter obodno in nadzemno parkiranje.

Odlična lega zemljišča: na morski obali in s čudovitimi razgledi

Veliko območje tik ob obali je eno izmed največjih potencialnih razvojnih točk mesta. Nahaja se v neposredni bližini mestnega središča Izole, tik ob javni promenadi in kolesarski stezi, ki bo v prihodnosti brez prekinitev povezovala vse slovenske obmorske občine. Na jugu je območje omejeno z Zustovičevo ulico, na zahodu pa z območjem Delamaris. Ladjedelnica je na severni in vzhodni strani obkrožena z morjem. Neposredna in širša okolica ponuja številne priložnosti za kakovostno in dinamično preživljanje prostega časa.

Zemljišče ponuja prelep razgled na slovenske Alpe in italijanske Dolomite. V neposredni bližini so poslovne, stanovanjske in turistične stavbe, ki zagotavljajo živahen utrip področja.

Priljubljena in hitro razvijajoča se turistična destinacija

Sredozemsko mestece Izola je staro ribiško mesto in slovenska občina ob jadranski obali na vrhu istrskega polotoka. S 15.900 prebivalci je Izola drugo največje turistično središče na Slovenski obali. Izola je zaradi svojega zgodovinskega karakterja, odlične kulinarike in okoliških naravnih lepot zelo priljubljena destinacija med domačimi in tujimi turisti. V bližini so Sečoveljske soline, ki po vsem svetu slovijo po tradicionalnem načinu pridelave soli. Svoje pridoda še bližina Krasa, ki je dom Lipice in lipicancev in ki privablja s čudovitim podzemnim svetom Postojnske jame, Škocjanskih jam in Vilenice. Južno Primoska regija slovi tudi po odličnih vinih in gurmanskih dobrotah. Mesto je s cestami odlično povezano z ostalo Slovenijo, Italijo in Hrvaško. Od mednarodnega letališča Trst je oddaljeno 70 km, potniško pristanišče v Kopru je oddaljeno 8,5 km.

Južna Primorska – najbolj turistična slovenska regija

V obalno-kraški regiji je leta 2015 živelo 5% slovenskega prebivalstva. V regiji je največji delež tujih državljanov v Slovenji (9,2%). BDP na prebivalca je drugi najvišji v državi. Obalno-kraška regija je turistično izredno dobro razvita regija in vsako leto pridobiva na svojem pomenu in priljubljenosti. V 2016 so tam našteli skoraj 2,4 milijona turističnih prenočitev (41 % domačih, 59 % tujih), kar je največ med vsemi statističnimi regijami. Med prenočitvami tujih turistov je bilo med vsemi prenočitvami največ prenočitev italijanskih turistov (21 %).

Stranke obveščamo, da si DUTB pridržuje pravico, da v postopku prodaje ne izbere nobenega ponudnika oz. z nobenim ponudnikom ni dolžna skleniti prodajne pogodbe za pogodbeni predmet ali stopiti v kakršnokoli drugo pravno razmerje, četudi je ponudba enaka višini informativne (prodajne) cene ali višja. Prav tako pa ima DUTB možnost za prodajo pogodbenega predmeta razpisati javno dražbo, e-dražbo, objaviti razpis za zbiranje zavezujočih ponudb, ali s ponudniki, ki oddajo enako ponudbo, izvesti dodatna pogajanja. Več informacij je na voljo na spodnji povezavi:https://nepremicnine.dutb.eu/Navodila/Kako_kupiti_nepremicnino_od_DUTB/

Spletna povezava

Oglas je objavljen
08.06.2020. ob 14:32
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
3491 -krat