• GLAVNA MESTA EVROPE
  • GLAVNA MESTA EVROPE
  • GLAVNA MESTA EVROPE
  • Ne zamudite priložnosti

GLAVNA MESTA EVROPE

Cena
4 €
Šifra oglasa: 10385501

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Ljubljana Moste Polje, Nove Fužine
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Glavna mesta Evrope, odraz preteklosti in sedanjosti.
Pogosto gledamo na mesta kot na zapleten mehanizem, ki so ga oblikovale zlasti potrebe po organizirani naselitvi čim večjega števila ljudi na čim manjšem prostoru. Od tod tudi močno razširjena miselnost, da so najprijetnejša takšna mesta, ki so urejena čim bolj brezhibno. Ta knjiga pa nasprotuje takemu pojmovanju in prav gotovo nas bo prepričala, da je v resnici popolnoma drugače. V njej je obravnavanih 32 velikih in največkrat zelo slavnih mest, ki še zdaleč niso urejena po nekem enotnem in še manj popolnem načrtu, pa v njih prebivalci vseeno — in mogoče ravno zaradi tega — živijo bolj ali manj srečno in zadovoljno. Prav ta navidezna nehomogenost, celo zmešnjava različnih stilov in hotenj, ki jo v teh mestih srečujemo na vsakem koraku, najpopolneje izraža značaj nekega naroda in daje tem velikanskim človeškim mravljiščem svojevrsten in ubranljiv čar. Kadar je šlo vse po sreči, je glavno mesto postalo odraz vseh stremljenj prebivalcev neke dežele. Vsa mesta pa so nastajala in rasla predvsem kot izraz njegovega duha posameznega naroda. Vsi graditelji, od neznanih do najslavnejših, so bili navsezadnje le tolmači ustvarjalnosti določenega naroda.
Evropska glavna mesta so si že od nekdaj zastavljala naloge, ki so presegale njihovo vlogo upravnega in industrijskega središča. Vedno so stremela za tem, da postanejo izkristaliziran odraz svoje dežele, zgled za druga mesta, stremela so za tem, da bi kar najbolje uveljavila svoje možnosti. Razvijala in oblikovala so ustvarjalno silo zaledja in si vzgojila tako svojstveno in pestro prebivalstvo, da so njegovi običaji preživeli uničenje samega mesta.
Prodam dobro ohranjeno knjigo. Trda vezava, 240 str. Format 22 x 30 cm. Cena 4,00 + poštnina (ali osebni prevzem). 068 622-324. Sem v Ljubljani, na Fužinah.
Poglejte si še ostale moje oglase.

Zemljevid

50mateo

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  Osrednjeslovenska, Slovenija
Oglas je objavljen
21.04.2024. ob 21:26
Do poteka še
Oglas je prikazan
249 -krat

50mateo

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  Osrednjeslovenska, Slovenija