• Razglednica ALCATRAZ
  • Ne zamudite priložnosti

Razglednica ALCATRAZ

Cena
4,50 €
Šifra oglasa: 1119932

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Savinjska, Celje, Celje
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Razglednica ALCATRAZ ( ALKATRAZ ) potovala 1981 - z znamko.
Zvezni zapor v Alcatrazu ali zaporništvu Združenih držav Amerike, otok Alcatraz (pogosto imenovan Alcatraz ali The Rock ) je bil zvezni zapor na najvišji stopnji varnosti na otoku Alcatraz , 2.01 km (2,01 km) ob obali San Francisca , Kalifornija , Združene države, je delovala od 11. avgusta 1934 do 21. marca 1963.
Alcatraz je bil mesto od utrdbe od leta 1850; glavna stavba je bila zgrajena leta 1910–1912 kot vojaški zapor ameriške vojske . Ministrstvo za pravosodje Združenih držav je 12. oktobra 1933 pridobilo disciplinsko vojašnico Združenih držav Amerike, pacifiško vejo na Alcatrazu, in otok je postal zapor Zveznega urada za zapore avgusta 1934, potem ko so bile stavbe posodobljene in varnost povečana. Glede na to visoko varnost in lokacijo otoka v hladnih vodah in močne tokove zaliva San Francisco , so upravljavci zavodov menili, da je Alcatraz zaščiten pred begom in najmočnejšim ameriškim zaporom.

Alcatraz je bil uporabljen za pridržanje zapornikov, ki so nenehno povzročali težave v drugih zveznih zaporih. Eden izmed najbolj znanih in najbolj znanih zaporov na svetu, v katerem je bilo približno 1576 zapornikov, vključno z nekaterimi najbolj nemilosrdnimi ameriškimi, kot so Al Capone , Robert Franklin Stroud ("Birdman of Alcatraz"), George "Machine Gun" Kelly , Bumpy Johnson , Rafael Cancel Miranda , [3] Mickey Cohen , Arthur R. "Doc" Barker , Whitey Bulger in Alvin "Creepy" Karpis (ki je več časa služil v Alcatrazu kot kateri koli drug zapornik). Osebje Urada zapor in njihove družine je živelo tudi na otoku. 36 zapornikov je v 29-letni zgodovini zapora izvedlo 14 poskusov pobega; Najpomembnejši so bili nasilni poskus maja 1946, imenovan " Bitka za Alcatraz ", in nedvomno uspešen junijski poskus Franka Morrisa , Johna Anglina in Clarencea Anglina , ki sta ga zaznamovala skrbno načrtovanje in izvrševanje . Ob visokih stroških vzdrževanja in slabem ugledu, je Alcatraz zaprl 21. marca 1963.

Poštnino plača kupec.

Zemljevid

quovadis60

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  Savinjska, Slovenija
Oglas je objavljen
25.04.2024. ob 02:01
Do poteka še
Oglas je prikazan
373 -krat

quovadis60

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  Savinjska, Slovenija