• Razglednica - fot - FERNANDEL
  • Ne zamudite priložnosti

Razglednica - fot - FERNANDEL

Cena
6 €
Šifra oglasa: 5475650

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Savinjska, Celje, Celje
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Fernand Joseph Désiré Contandin (8. maj 1903 - 26. februar 1971), bolj znan kot Fernandel , je bil francoski igralec in pevec. Rodil se je v Marseillu v Franciji Désirée Bedouin in Denisu Contandinu s poreklom iz Perosa Argentina , okcitanskega mesta v provinci Torino . Bil je komični zvezdnik, ki si je priljubljenost prvič pridobil v francoskih vodviljih , operetah in revijah glasbenih dvoran . Njegovo umetniško ime izvira iz zakona z Henriette Manse, sestro njegovega najboljšega prijatelja in pogostega kinematografskega sodelavca Jeana Manseja. Bil je tako pozoren na svojo ženo, da ga je tašča zabavno imenovala Fernand d'elle ("njen Fernand").
Leta 1930 se je Fernandel pojavil v svojem prvem filmu in več kot štirideset let bi bil najboljši francoski igralec stripov. Morda ga je najbolj ljubil zaradi upodobitve srhljivega italijanskega vaškega duhovnika v vojni z mestnim komunističnim županom v seriji filmov Don Camillo . Konji podobni zobje so postali del njegove blagovne znamke.
Nastopal je tudi v italijanskih in ameriških filmih. Njegov prvi hollywoodski film je bil film Okoli sveta v 80 dneh iz leta 1956, v katerem je igral kočijaža Davida Nivena. Njegova priljubljena predstava v tem filmu je privedla do njegove glavne vloge z Bobom Hopeom in Anito Ekberg v komediji Paris Holiday leta 1958 .
Poleg igranja je Fernandel režiral ali koproduciral tudi več svojih filmov. Njegov profil so v Veliki Britaniji dvignili televizijski oglasi za Dubonnet iz 60-ih, v katerih bi rekel " Do 'Ave A Dubonnet ".
Fernandel je umrl zaradi pljučnega raka in je pokopan v parku Cimetière de Passy v Parizu v Franciji.

Poštnino plača kupec.

Zemljevid

elf11

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3000 Celje, Savinjska, Slovenija
Oglas je objavljen
02.05.2024. ob 02:02
Do poteka še
Oglas je prikazan
368 -krat

elf11

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3000 Celje, Savinjska, Slovenija