• Razglednica NATALIJA VERBOTEN
  • Ne zamudite priložnosti

Razglednica NATALIJA VERBOTEN

Cena
4 €
Šifra oglasa: 5701221

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Savinjska, Celje, Celje
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Natalija Verboten, slovenska pevka zabavne glasbe, * 12. december 1976, Slovenj Gradec.
Rodila se je v Slovenj Gradcu Jožici in Milanu Verbotnu. Prva leta je preživela v Srednjem Doliču pri Mislinji, nato pa so se z družino preselili v Velenje, kjer je živela do svojega 29. leta.
Glasbeno pot je začela v narodnozabavnih vodah. Najprej v Kvintetu Rokondo, nastopala je tudi z ansamblom Dan in noč, ki ga je vodil njen oče Milan Verboten. Od leta 1995 do 1998 je pela v koroškem ansamblu Rosa. V tem obdobju je začela delovati tudi kot solo izvajalka in leta 1996 izdala svoj prvi samostojni pop album Ko zaprem oči, ki je izšel pri založbi Zlati zvoki. Leto pozneje je začela sodelovati z uspešnim avtorskim dvojcem Vlašič in z njuno skladbo »Nekdo« tekmovala na Emi.
Jeseni 1998 je nastopila na festivalu Vesela jesen ter s pesmijo »Ne budi me« zmagala po izboru občinstva. To je bil njen prvi vidnejši nastop po odhodu iz ansambla Rosa, zato nekako velja za začetek njene resnično samostojne glasbene poti. Leta 2003 je po izboru občinstva zmagala na Slovenski popevki, in sicer s pesmijo »Na pol poti«. Na EMI 2004 je s skladbo »Cry on My Shoulder« v prvem krogu glasovanja prejela največ točk občinstva, vendar se zaradi glasov strokovne žirije, ki ji ni podelila nobene točke, ni uvrstila v superfinale.
Več let je bila voditeljica na Televiziji Slovenija (z njo je začela sodelovati l. 1998), kjer je vodila narodnozabavne oddaje Po domače, Vsakdanjik in praznik in Pri Jožovcu z Natalijo. 2016 je dobila tožbo proti RTV Slovenija zaradi kršitve avtorskih pravic. Višje sodišče v Ljubljani je namreč potrdilo, da je bil koncept oddaje Slovenski pozdrav, ki sta ga Verbotnova in njen mož pod imenom Hit parada posredovala RTV Slovenija v okviru javnega povabila, plod njunega intelektualnega dela.
Med njenimi večjimi uspešnicami so še pesmi »Rdeč ferrari«, »Zate na Triglav«, »Dva policaja«, »Obriši sline«, »Pozabi me«, »Spomni se« (v sodelovanju z Modrijani) ..
Leta 2018 je po večletnem premoru izdala novo skladbo »Del mojega srca« (izpod peresa Martina Štibernika in Karmen Stavec). Bila je žirantka v prvi sezoni šova Nova zvezda Slovenije (Planet TV).
Leta 2019 je osvojila naziv femme fatale leta – najbolj fatalne Slovenke leta.

Poštnino plača kupec.

Zemljevid

elf11

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3000 Celje, Savinjska, Slovenija
Oglas je objavljen
20.04.2024. ob 16:25
Do poteka še
Oglas je prikazan
501 -krat

elf11

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3000 Celje, Savinjska, Slovenija