Ta oglas je prodan.

Prebrskaj podobne oglase.

  • Vzhodno od raja - John Steinbeck

Vzhodno od raja - John Steinbeck

Cena
5 €
Šifra oglasa: 6908668

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Savinjska, Celje, Celje
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Prodam odlično ohranjen roman z naslovom Vzhodno od raja, pisatelja Johna Steinbecka. Knjiga je izšla pri založbi Mladinska knjiga, leta 1982, je v trdi vezavi in ima 775 strani.

Po knjigi je bil leta 1955 posnet film Vzhodno od raja režiserja Elia Kazana, v katerem so igrali James Dean, Richard Davalos in Raymond Massey.

Vzhodno od raja (angleško East of Eden) je roman nobelovega nagrajenca Johna Ernsta Steinbecka (1902-1968), objavljen leta 1952. Pogostokrat opisan kot njegovo najbolj ambiciozno delo, Vzhodno od raja oživlja zamotane podrobnosti dveh družin - Traskovih in Hamiltonovih in njune prepletene zgodbe.
Dogajalni prostor je okrožje Salinas v Kaliforniji med začetkom dvajsetega stoletja in koncem prve svetovne vojne. Samuel Hamilton in njegova žena Liza, priseljenca iz severne Irske, sta vzgojila devet otrok na nerodovitnem območju domačije. V dolino Salinas se po razburljivem otroštvu na vzhodu, letih služenja v vojski in potepanja po deželi preseli Adam Trask - pravkar poročen, novopečen bogataš.
Delo obravnava pokvarjenost in koristoljubje, ljubezen, boj za sprejetje v družbi, veličino človeka in zmožnost samouničevalnosti, posebno podrobnost pa namenja občutku krivde in svobode. Vse zgodbe poveže in jih naveže na biblično zgodbo o Kajnu in Ablu (naslov zgodbe izvira iz te biblične zgodbe).

Informacije na telefon:041/971-800, ogled in prevzem v Celju, pošljem tudi po pošti (poštnino plača kupec).

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
15.05.2021. ob 19:49
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
238 -krat