BLOK VRHUNSKO SREČANJE BUSH - PUTIN

  • Cena: 1,50 
  • Šifra oglasa: 126650
  • Objavljen:
  • Do poteka še:
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Lokacija: Goriška, Kostanjevica na Krasu, Kostanjevica na Krasu
Stanje: rabljeno

Več:

Vrhunsko srečanje Bush - Putin

Vrhunsko srečanje predsednikov dveh najvplivnejših držav sveta je bilo zaupano Sloveniji. Ameriški predsednik George W. Bush in ruski predsednik Vladimir Putin sta se 16. junija 2001 srečala na Brdu pri Kranju. Sestanek sta obe strani označili kot zelo konstruktiven. Slovenija je ob tem postala sogovornica velesil, saj sta se oba predsednika srečala in pogovarjala tudi s predsednikom republike Milanom Kučanom in predsednikom slovenske vlade dr. Janezom Drnovškom.
Razlogov, da so za gostiteljico tako pomembnega sestanka izbrali Slovenijo, je več. Gotovo sta med pomembnejšimi njena stabilnost ter zavzemanje za mir in zmanjševanje napetosti v JV Evropi. Za Slovenijo in njeno prepoznavnost v svetu je bil sestanek velikega pomena, saj je bila v tistem trenutku v središču mednarodne pozornosti. Za marsikoga se je s tem dejanjem vrisala na svetovni zemljevid.
Za motiv na znamki je oblikovalec izbral zastavi obeh držav, katerih voditelja sta se sestala. Zastavi povezuje silhueta Zmajskega mostu v Ljubljani, kar daje znamki dodaten pomen. Ljubljana je glavno mesto države, ki so ji zaupali tako pomemben sestanek, most pa je simbol vezi med dvema nasprotnima bregovoma.