ZLATA ZNAMKA IZDANA OB 20. OBLETNICI REPUBLIKE SLOVENIJE

  • Cena:
  • Šifra oglasa: 145801
  • Objavljen:
  • Do poteka še:
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Vrsta ponudbe: Prodam
Lokacija: Gorenjska, Kranj, Kranj
Stanje: novo

Več:

ZNAMKA NA SLIKI JE DRUGAČNA OD DRUGIH PO TEM, DA TAM KJER BI MORALA BITI RUMENA BARVA JE ZLATA FOLIJA IZ 24-KARATNEGA ZLATA

Ob 20. obletnici samostojnosti Republike Slovenije
Pomlad narodov je v devetdesetih letih 20. stoletja zajela tudi Socialistično federativno republiko Jugoslavijo. Po prvih demokratičnih volitvah v Sloveniji aprila 1990 in po plebiscitu decembra 1990, na katerem se je 88,5% državljank in državljanov izreklo za neodvisno in suvereno državo, je Republika Slovenija 25. junija 1991 razglasila svojo neodvisnost. Razglasitvi je sledila desetdnevna vojna za Slovenijo, že v času spopadov pa so potekala diplomatska prizadevanja za širše priznanje samostojne države. Zgodovinska odločitev je Slovencem zagotovila enakopraven vstop v mednarodno skupnost ter samostojno in demokratično odločanje o prihodnosti in nadaljnjem razvoju.
V 20 letih je država prehodila zahtevno pot gradnje novega političnega in gospodarskega sistema ter uveljavljanja v svetu. Večino glavnih nalog, ki si jih je zadala ob osamosvojitvi, je uspešno izpolnila in danes je upoštevana članica mednarodne skupnosti. Postala je članica Organizacije združenih narodov, Svetovne trgovinske organizacije, Severnoatlantskega zavezništva in Evropske unije. Slovenija je kot prva med novimi članicami iz širitve leta 2004 prevzela evro in kot prva iz te skupine predsedovala Svetu Evropske unije. Vstopila je tudi v schengensko območje, od lanskega leta pa je članica Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj.
Na datum razglasitve v Republiki Sloveniji praznujemo osrednji državni praznik.

Ministrstvo za kulturo R Slovenije
Služba za državne proslave

Kupec za naročen izdelek plača poštnino. Za cene si poglejte http://www.posta.si/
Preden se odločite za nakup izdelka se pozanimajte koliko vas stane z poštnino. Veliko bolje, da kupite skupaj več artiklov, kot pa posamezno in prihranite pri poštnini.
-Po povzetju (odkupnina)
-Nakazilo na bančni račun
-Možna denarna nakaznica,
-Po dogovoru osebni prevzem v Kranju

LEP POZDRAV

Podatki o uporabniku

Mesto in poštna številka
4000 Kranj
Regija
Gorenjska
Država
Slovenija
Lokacija oglasa ZLATA ZNAMKA IZDANA OB 20. OBLETNICI REPUBLIKE SLOVENIJE
Opomba: prikaže se približna lokacija vašega oglasa