Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • Mikrozelenje - grah
  • Mikrozelenje - grah
  • Mikrozelenje - grah

Mikrozelenje - grah

Cena
2,95 €
Šifra oglasa: 3797045

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Borovnica, Borovnica
Bio izdelek
Da

Opis oglasa

Kaj je to mikrozelenje?
Mikrozelenje so mlade rastlinice zelenjave, zelišč in drugih rastlin, ki popolnoma razvijejo klične liste, včasih pa tudi prve prave liste. Zrastejo od 4 do 8 cm, odvisno od vrste. Prav zato vsebujejo v povprečju od 4- do 6-krat več hranil kot odrasle rastline iste vrste. Sveže rezano mikrozelenje lahko uživamo praktično povsod: v sendvičih, namazih, zavitkih, jedeh iz testenin, juhah, solatah … Lahko ga uporabimo tudi kot dekoracijo. Mikrozelenje uživamo celo – s steblom in z listi, korenine pa pustimo v zemlji. Vzgajamo ga v posodicah velikosti 13,7 x 18,7 cm.

MikroGRAH, vitice in poganjki
{Pisum sativum}

Ljubke drobne vitice graha so privlačen dodatek za vsako jed, saj ji dajo čudovit, svež, sladek okus po grahu in hrustljavost.

Izgled in okus
Značilne tanke zavite vitice graha z velikimi okroglimi listi. Ljubke, drobne vitice graha so privlačen dodatek za vsako jed, saj ji dajo čudovit, svež okus po grahu ter hrustljavost. So sladke in orehaste. Otroci ga imajo radi.

Uporaba
Dodajte ga vsem vrstam solat za svež in orehast okus po grahu. Uporabite ga kot poživljajočo dekoracijo za delikatne jedi ter za večino jedi iz morskih sadežev in perutnine. To vsestransko mikrozelenje se poda k sladkim in pikantnim okusom. Dodate ga lahko surovim solatam, sendvičem, poletnemu sadju, uporabite ga lahko v juhah ter jajčnih in praženih jedeh. Nepozaben je v rižotah in francoski solati.
Lahko ga nežno popražite, tik preden jed postrežete.

MINIMALNO NAROČILO STA 2 POSODICI (kateregakoli mikrozelenja).

Lastna dostava Ljubljana, preko Medvod do Kranja - četrtek, Vrhnika &Logatec - petek, za ostala področja naročite preko bolhe.com.

Spletna povezava

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
10.04.2020. ob 14:45
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
1193 -krat