gramofonske plošče in CDji, seznami dopolnjeni 26.7.

  • Cena:
  • Šifra oglasa: 226249
  • Objavljen:
  • Do poteka še:
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Vrsta ponudbe: Prodam
Lokacija: Izven Slovenije - Hrvaška, Primorsko-goranska, Rijeka
Stanje: rabljeno

Več:

Prodam okrog 3000 plošč, 1600 CDjev in 2000 kaset raznih glasbenih stilov. Sezname poiščite na https://goo.gl/dbTwe3 , ali jih poglejte z pomočjo povezave "vsi oglasi tega prodajalca". Oglase ažuriram enkrat na mesec.

Živim na Hrvaškem, v Rijeki (Reki). Lahko tudi pošljem po pošti z vnaprejšnjim nakazilom na bančni račun ali preko Paypal
računa.

Cene poštnin za gramofonske plošče (če platite na bančni račun, ne po povzetju):

-1 single plošča = 2.50 € za navadno pismo, 5.50 € za priporočeno
-3 ali morda 4 singl plošč = 4.50 € navadno, 8,50 € za priporočeno
-1 ali morda 2 LP plošče = 8.50 € za navadno pismo, 11.50 € za priporočeno
-do 3 ali morda 4 LP plošč= 11.50 €
-do 7 ali morda 8 LP plošč = 13.50 €
-do 20 LP plošč = 16.50 €
-do 40 LP plošč = 18.00 €

Cene poštnin za CDje (če platite na bančni račun, ne po povzetju):

-1 CD brez plastične škatle = 1.50 € za navadno pismo, 4.50 € za priporočeno (boste dobili dobro pakirani CD, vse knjižice, inserte in vse ostalo papirasto kaj pripada izdaji)
-2 CDja brez plastičnih skatli = 2.50 € za navadno pismo, 5.50 € za priporočeno (boste dobili dobro pakirane CDje, vse knjižice, inserte in vse ostalo papirasto kaj pripada izdaji)
-do 2 CDja (z plastičnim škatlami)= 4.50 € za navadno pismo, 8.50 € za priporočeno
-do 4 CDjev = 8.50 € za navadno pismo, 11.50 € za priporočeno
-do 10 CDjev = 11.50 € za priporočeno
-do 20 CDjev = 13.50 € za priporočeno
-do 55 CDjev = 16.50 € za priporočeno
-do 100 CDjev = 18.50 € za priporočeno


CENE SO V OGLASIH NAPISANE V HRVAŠKIH KUNAH pri vsakem naslovu, za kar računajte, da je 10 kn = 1,35 €.

POPUSTI NA KOLIČINO

a) Pri nakupu 8 plošč ali CDjev ali kaset najcenejšo podarim ali pa morda ponudim 10 % popust na vse
b) Pri nakupu 20 plošč ali CDjev ali kaset vam 3 najcenejše podarim ali pa morda ponudim 15 % popust na vse
c) Pri nakupu 40 plošč ali CDjev ali kaset vam 7 najcenejših podarim ali pa morda ponudim 20 % popust na vse

To so samo smernice za dajanje popusta, torej obstajajo tudi vmesni popusti.

SISTEM OCENJEVANJA STANJA PLOŠČ

Sistem ocenjevanja sem prilagodil navadam zbirateljev in poslušalcev. Poleg vsake ocene sem navedel več možnosti napak, vendar to ne pomeni, da ima ista plošča ali ovitek vse naštete napake. Najpogosteje imajo samo eno napako od navedenih, zaradi katere dobi takšno oceno. V seznamu plošč, ki ga na zahtevo pošljem v MS Excel tabeli je lahko neka ocena obarvana z zeleno barvo. To pomeni da je plošča ali ovitek skoraj ocenjena z boljšo oceno.

P (poor) Za tiste, ki so veseli da imajo primerek plošče nekega naslova in jim ni važno v kakšnem stanju je. Torej, plošča je lahko počena, deloma odlomljena ali pa zvita tako, da je neuporabna ali pa predvaja s preskakovanjem.

F (fair) Za tiste, ki so veseli da imajo ploščo ki ni počena, ne preskakuje in jim ni važno kako izgleda niti koliko se slišijo poki ali koliko je popačen zvok zaradi iztrošenosti kanala. Pri tako ocenjenih ploščah je pokanje glasnejše od glasbe na plošči.

G in G+ (good) Za tiste, ki so veseli da imajo ploščo ki igra brez preskakovanja in je slišati tiho pokanje, ki je glasnejše od glasbe samo v tišjih delih ali pa se sliši med premori med skladbami. Popačenje zvoka zaradi iztrošenosti kanala je pri tej oceni v sprejemljivi meri. Plošče ocenjene z G lahko imajo miljon praskic, lahko so zvite, vendar zadovoljujejo pogoje iz prejšnjega stavka. Plošče ocenjene z G+ na prvi pogled izgledajo dobro v primerjavi z G.

VG (very good) Za tiste, ki želijo da plošča igra z zanemarljivimi poki in da se na gramofonih za običajne smrtnike ne reproducira popačenje zvoka zaradi iztrošenosti kanala. Če tudi so iztrošenost kanala in nekaj plitvih prask lahko vidljive tudi brez luči ki osvetljuje. S to oceno je lahko ocenjena tudi nova plošča, ki je nekomu padla iz rok in je dobila neko plitvo poškodbo. Madeži in pege so sprejemljivi.

VG+ (very good +) Za tiste, ki želijo da plošča na prvi pogled izgleda kot nova in da na gramofonih za običajne smrtnike igra kot nova. Če damo ploščo pod luč, lahko vidimo deset ali največ nekaj sto zelo blagih črtic, ki nastanejo zaradi nepazljivega stavljanja plošče v ovitek. Lahko imajo tudi nekakšne proge ali svetlo sive pege.

NM (near mint) Za tiste, ki želijo da plošča izgleda kot nova tudi pod posebnimi pogoji osvetlitve in da tudi igra kot nova. Plošče ocenjene s to oznako so bile mogoče nekajkrat igrane, lahko pa so bile tudi nekaj stokrat igrane, vendar z dobro vzdrževano iglo. Mogoče tudi niso bile še nikoli predvajane, vednar nisem prvi lastnik in ne morem tega trditi. Nimajo niti vidnih, niti slišnih znakov uporabe.

M (mint) Za tiste, ki želijo novo, neodpakirano ploščo. Za poškodbe, ki so nastale v proizvodnji plošče ne odgovarjam.

Podatki o uporabniku

Mesto in poštna številka
51000 RIJEKA
Država
Hrvaška
Lokacija oglasa gramofonske plošče in CDji, seznami dopolnjeni 26.7.
Opomba: prikaže se približna lokacija vašega oglasa