• Surova ovčja volna, eko, bio grede, zastirka, visoke grede
  • Surova ovčja volna, eko, bio grede, zastirka, visoke grede
  • Ne zamudite priložnosti

Surova ovčja volna, eko, bio grede, zastirka, visoke grede

Cena
2 €
Šifra oglasa: 230347

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Savinjska, Celje, Center
Stanje
novo

Opis oglasa

Hitrejša rast
Večji pridelek (tudi več kot 50% proti gredicam brez volne)
Bujnejši pridelki
Intenzivnejša barva
Krajša vegetacijska doba (hitrejše pobiranje)

Prodamo surovo ovčjo volno (ekoloških ovc), ki se lahko uporablja za vrtnarjenje. Volno položimo v grede kjer ima veliko pozitivnih učinkov (zadržuje vlago, zadržuje toploto, gnojenje, rahljanje, odganja škodljivce), lahko pa jo uporabimo tudi za zastirko.
Cena 2€/kg (1kg zadostuje za cca. 1 kvadratni meter). Lahko pošljem tudi po pošti, prevzem v Celju. Informacije 041 36 41 88.

"OVČJA VOLNA V VISOKI GREDI

Koristi ovčje volne v visoki gredi:

* uravnava vlago v zemlji in prepreči prekomerno izsušitev tal

*odganja voluharje, rdeče polže in druge škodljivce

*posprešuje rast zelenjave

*preprečuje prehitro propadanje lesa - oboda visoke grede

Načini uporabe:

* volneni filc položimo čisto na dnu grede nato pa obložimo notranjost grede, cca pol metra pod vrhom. Filc nadomesti razne nenaravne notranje zaščite kot so guma, folija,...

* razsuto stanje neoprane ovčje volne ali kemlaka(odpadne volne pri proizvodnji) pa položimo v visoko gredo nad dračje, oziroma tik pod zaključno plast rodne zemlje.

V kolikor imamo visoko gredo na zelo sončnem predelu, priporočamo,da jo tudi zgoraj zaščitimo z Bio volneno zastirko, v katero naredimo luknje in posadimo rastlinje.V isto zastirko lahko posajamo dva do trikrat, na koncu pa jo zakopljemo v zemljo, kjer bo še naprej opravljala nalogo uravnavanja vlage v zemlji in pospeševala rast, odganjala škodljivce ...



OVČJA VOLNA ZA TRAJNI NASAD

Neugodne vremenske razmere- spomladi nepričakovane pozebe , poleti prehuda vročina in suša, so razlogi, ko pridelovalci ekološke zelenjave in gojitelji v trajnih nasadih iščejo rešitve v obliki BIO VOLNENE ZASTIRKE. Ena od trajnejših zastirk z številnim lastnostmi je ravno zastirka iz ovčje volne. Tovrstna zastirka ni le zaščita pred zmrzalijo, rdečimi polži, pred uhajanjem vlage , ampak tudi pospešuje rast in pripomore k bolj zdravemu pridelku.

Obstajajo dve debelini zastirke iz ovčje volne in sicer 3 mm debela,ki ima življensko dobo do enega leta in omogoča dvakratno zasajanje( najprej solato, potem pa paradižnik...) in pa 3-4mm,ki jo običajno dajemo k trajnim nasadom- ima življensko dobo od dve do tri leta,, če pa jo damo na zelenjvni vrt, pa jo lahko v jeseni pospravimo v klet in spomladi spet uporabimo, torej jo uporabljamo vsaj dve leti oz. za štiri periode zasajanja.

Volnena zastirka ni nikoli odpad, na koncu se spremeni v kompost, v gnojilo v zemljo....efekt v zemlji pa se čuti še vsaj tri leta po tistem ko smo jo že zakopali.



ZASTIRKA ZA VRTIČKANJE IN EKO VRTNARJENJE

Največkrat poiščemo zastirko iz ovčje volne ,ko na novo posajamo jagode.Res je da tu služi ta zastirka ne le, d ni potrebno plet, ni potrebno zlivat, vendar tovrstna zastirka ščiti tudi plodove pred rdečimi polži in pred gnitjem.

Pa vendar Bio volnena zastirka je zelo uporabna za vse vrste zelenjave od rane solate, do endivije in radiča, pa še posebej za paradižnik in papriko,ki rabita konstantno vlago in čisto okolje.Zastirka omogoča, da manj zalivamo, služi kot medvloga med rastlino in blatom, varuje pridelek pred škodljivci, zmanjša prehajanje rdečih polžev,omogoča pregrado med gredami, znjo naredimo dekorativi zključek na okrasni gredi, zavira in preprečuje rast plevela.Vse bolj jo uporabljajo za urejanje parkov, ribnikov in nabrežin.



VLOŽEK V OKENSKA KORITA

Vrtičkanje na balkonih in okenskih policah je sodoben način eko vrtnarjenja. Zemlje je malo, izpostvljena je soncu, časa za zalivanje in nego imamo vedno manj. Volneni filc lahko uporabimo kot notranjo zaščito ( ob notranjih stranicah zasadilne posode) in zunanjo zaščito ( na vrhu korita ali gredice. Največ koristi pa bomo imeli, če bomo volneni filc vložili čisto na dno korita ali lonca, kjer bo uravnaval vlago in pospeševal rast."

Zemljevid

Objekti v bližini

haby

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3000 Celje, Savinjska, Slovenija
Oglas je objavljen
22.04.2024. ob 20:53
Do poteka še
Oglas je prikazan
9965 -krat

haby

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3000 Celje, Savinjska, Slovenija

Povezani oglasi