• GENESIS: The Story of APOLLO 8, Robert Zimmerman (angleščina) - NOVO
  • Ne zamudite priložnosti

GENESIS: The Story of APOLLO 8, Robert Zimmerman (angleščina) - NOVO

Cena
23 €
Šifra oglasa: 9091347

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Ljubljana Center, Center
Stanje
novo

Opis oglasa

Prodam knjigo GENESIS: The Story of APOLLO 8 - The first manned flight to another world (GENESIS: Zgodba o APOLLO 8 - Prvi let s posadko v drug svet - v angleškem jeziku), avtor Robert Zimmerman. Zgodba o Apollu 8, prvem vozilu s posadko, ki je zapustilo zemeljsko orbito in obkrožilo luno, z živimi podrobnostmi in se osredotoča na zgodovinski, znanstveni in medijski pomen misije.
Dell Publishing, Nonfiction, 350 strani - kot NOVA!

Ko je krožil okoli lune s hitrostjo 3700 milj na uro, četrt milijona milj od Zemlje, je astronavt odprl svoj načrt leta in začel brati: "Na začetku je Bog ustvaril nebo in zemljo ..." Božični večer 1968, astronavti Apolla 8 – poveljnik Frank Borman, Jim Lovell in Bill Anders – so bili udeleženci misije, ki jih je popeljala dlje (500.000 milj) in hitreje (24.000 milj na uro), kot je kdaj prepotoval katerikoli človek. Od 27 prejšnjih izstrelitev s posadko nobena še nikoli ni dosegla višine višje od 850 milj. Apollo 8 je bilo prvo vozilo s posadko, ki je zapustilo zemeljsko orbito, in prvo plovilo, ki je krožilo okoli lune. V majhni kapsuli – velikosti notranjosti kombija za 15 potnikov – je astronavtom na potovanju pomagal računalnik, ki je bil manj zmogljiv kot en izmed najmanj izpopolnjenih ročnih kalkulatorjev današnjih dni. Misija ni bila le zmaga inženiringa, ampak tudi trajen trenutek v zgodovini. To je bilo zmagoslavje za Ameriko in njeno vesoljsko agencijo in je zagotovilo nenehen interes javnosti za raziskovanje vesolja (vesolje, zgodovina, dokumentarna literatura, znanost, inženiring in promet, NASA)!

Cena: 23 eur

Kontakt: 041 23 40 62 (Florena - Ljubljana)

Vabljeni tudi k ogledu mojih ostalih oglasov. Kot ponavadi, pri nakupu več izdelkov iz prodajnega albuma, dobite popust!20307

Zemljevid

florena

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska, Slovenija
Oglas je objavljen
11.05.2024. ob 08:21
Do poteka še
Oglas je prikazan
191 -krat

florena

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska, Slovenija